VIKTOR ORBAN: EU nastavlja sa svojim autodestruktivnim i naivnim politikama

2

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je u petak da summit EU-a u Bratislavi nije uspio promijeniti migranstku politiku Unije koju je nazvao “autodestruktivnom i naivnom”.

“EU nastavlja sa svojim autodestruktivnim i naivnim politikama, oni više govore o ubrzavanju postupka raspodjele, nego o zaustavljanju migranata na Schengenskim granicama”, rekao je Orban.

Dodao je da će bez odluke Njemačke da odredi gornju granicu migranata “efekt usisavanja” i dalje privlačiti mase u Europu.

Mađarski premijer je istaknuo da se povećava pritisak na granicama i da kontrola granica izaziva velike troškove.

Orban je najavio da će se čelnici zemalja uzduž tzv. balkanske rute, uključujući Austriju i Njemačku, sastati u Beču 24. rujna.

facebook komentari

 • Zdravko Lozar

  Viktor Orban je trenutacno jedini drzavnik u europi koji precizno, jasno i otvoreno govori o uzrocima krize u EU i njenim krivcima .Auto-destruktivna politika EU a u prvom redu njemacke vec pokazuje duboke tektonske pukotine u samoj njemackoj kao i u cijeloj europi. Berlin se trese od desnih valova i politicka slika glavnog grad se radikalno mijenja.Donedavne lekcije hrvatskoj o politickom skretanju udesno postaju u usporedbi sa EU trendovima smijesne . Njemacko diktiranje i nametanje svog politickog kursa ostalim clanicama EU se poput bumeranga vraca nadutoj Merkelici u glavu i tu njenu auto-destruktivnu migrantsku politiku su biraci prepoznali i kaznili crvenim kartonom. Ukoliko Plenkovic i HDZe nastave politiku spasavanja promasenog kursa gospodje Merkel mogli bi se uskoro naci u slijepoj ulici i onda im nece pomoci svi EU fondovi. Po uzoru na Orbana i madjarski potpuno suvereni vlastiti put bi se i hrvatsko politicko vodstvo trebalo osvijestiti trazeci vlastiti nacionalni profil i snagu gravitacije.

  • cleuna892

   Bravo gospodine Lozar.
   Ono cega se ja bojim,jest to,da ce nasi politicari,po starom dobrom obicaju i dalje htjeti biti “veci katolici od Pape”…pogotovo nova Plenkoviceva vlada.