Viktor Orban: Mađarska je uvijek bila zemlja koja je odbijala prihvatiti okupaciju, gušenje sloboda i diktaturu

2

Mađarski premijer Viktor Orban branio je svoje protuimigrantsko stajalište izjavivši u južnoj Njemačkoj da je Mađarska na strani “europske slobode”.

“Obećavam vam da će Mađarska i u budućnosti biti na strani europske slobode”, rekao je Orban u svom govoru pred parlamentom Bavarske u ponedjeljak.

Mađarska je uvijek bila zemlja koja je odbijala prihvatiti okupaciju, gušenje sloboda  i diktaturu, kazao je on na događaju upriličenom povodom 60. godišnjice mađarskog ustanka protiv Sovjetskog Saveza 1956.

Orban se također osvrnuo na kretanje migranata, većinom s Bliskog istoka i iz Afrike, kroz Europu nazvavši ga “ugrožavajućim”.

Bavarski premijer Horst Seehofer, jedan od najoštrijih kritičara odluke kancelarke Angele Merkel da ostavi njemačke granice otvorenima za izbjeglice, prošle je godine počeo usvajati dio Orbanove restriktivne politike prema migrantima. Njih su se dvojica triput sastala tijekom prošle godine.

facebook komentari

  • haha

    Uza sva njegova vrludanja i mane, pokazao je da zaista ima petlje.

    • Mihovil Rukavina

      VIKTOR ORBAN, JE DRZAVNIK I SUVERENIST,ZA KA KVIM HRVATSKA DRZAVA VAPI.ON NEDA STRANIM BANKAMA DA SE BOGATE NA LEĐIMA MAĐARSKOG NARODA I SIROTINJE.ZA TO,SE SVI BOJE DA BI HRVATSKA MOGLA POCI MAĐARSKIM PUTEM,SVI KOJI SE U HRVATSKOJ BOGATE I IZVLACE BOGATSTVO VAN NASE DOMOVINE ,A OVDJE OSTAVLJAJU SIROMASTVO I PUSTOS I POSLUSNE VLADE. POGLEDAJTE PRIVATIZACIJU NA CESKI I SLOVACKI NACIN ONI SU DANAS MEĐU NAJBOGATIJIMA U SREDNJOJ EUROPI.PRIVATIZACIJA U HRVATSKOJ NA MAFIASKI NACIN DONIJELA JE BIJEDU VECINI STANOVNISTVA I NAZADOVANJE. ENJSKA BURA