Viktor Orban: Narodi Europe su u stanju pobune protiv saveza globalista, liberalnih medija i briselske birokracije

2

Sredinom ožujka u govoru ispred povijesnog Narodnog muzeja u Budimpešti, povodom sjećanja na revoluciju 1848., mađarski premijer Viktor Orbán podsjetio je na neke važne trenutke današnjice u Mađarskoj i Europi.

Premijer je rekao da su europski narodi u “stanju pobune”, a “vjetrovi 1948. opet pušu na kontinentu”. Tijekom proteklih godina europski narodi ponovno su se  pobunili protiv “licemjernog saveza birokrata u Bruxellesu, liberalnih međunarodnih medija i nezasitnog globalnog kapitala”, rekao je Orban, prenosi visegradpost.com

Prvo su se Britanci, a zatim i Amerikanci pobunili, a nakon toga će uslijediti druge pobune ove godine, dodao je. Orbán je ukazao na potrebu da Bruxelles skine “maske licemjerja”, te odluči za  otvoren govor i  diskusiju o budućnosti.

Orbán je naglasio da se useljenje ilegalnih migranata mora spriječiti, da mreža  udruga financirana iz inozemnih fondova mora biti transparentna, kao i pravo države da regulira vlastite poreze, plaće i komunalne cijene.

Premijer je istaknuo kako nacionalno jedinstvo treba čuvati i „cementirati“ iz dana u dan.

NOVI ORBANOV ZAKON: I za petokraku na boci piva kazna do 48 milijuna kuna

facebook komentari

  • Dusko Besenic

    Orbanu svaka čast! Kako je dobro vidjeti da ima političara koji zdravo i trezveno gledaju na procese koji se odvijaju u svijetu i koji ne spada u ogromnu većinu onih koji narod vide kao stado ovaca za šišanje! “Naš” jugoPlenković njegova je sušta suprotnost i to dokazuje svaki dan i svakim potezom…da čovijek poželi “Austro-Ugarsku”!

  • miro

    Orbane ti si svjetlo E urope ,volio bih da i mi imamo takvog vođu a ne balvan kojeg Briselska rijeka nosi kako se njoj hoće.