Vlada će pomoći gospodarskom razvoju Slavonije – vodimo računa o ravnomjernom regionalnom razvoju!

0

Predsjednik Vlade mr. sc. Andrej Plenković u Osijeku je – nakon obilježavanja svečane 27. obljetnice gradskog (osječkog) HDZ-a te radnog sastanka s proširenim Županijskim odborom HDZ-a Osječko-baranjske županije i Gradskim odborom HDZ-a Grada Osijeka – odgovarao na pitanja brojnih okupljenih novinara.

Donosimo ključne poruke iz izjave:

O GOSPODARSKOM RAZVOJU SLAVONIJE

Drago mi je da smo s kolegom Ivanom Anušićem, saborskim zastupnikom i predsjednikom Županijskog odbora HDZ-a Osječko-baranjske županije, imali prigodu temeljito raspraviti naše aktualne aktivnosti povezane s radom Vlade, koordinacijom sa županijskom razinom te pripremama za lokalne izbore. Razgovarali smo i o HDZ-u u Osijeku u proteklih 27 godina. Ovo je koristan vod komunikacije, osobito u kontekstu prioriteta Vlade za Slavoniju, za „Projekt Slavonija“ – za regionalni razvoj i poljoprivredu, kvalitetniju prometnu povezanost. Tu je, dakle, razmjena informacija o projektima – o svemu onome bitnom za razvoj istoka Hrvatske – izuzetno korisna u radu Vlade.

O RAVNOMJERNOM REGIONALNOM RAZVOJU

Već sam u sedmoj županiji, a bit će mjesec dana od kada sam predsjednik Vlade. Gdje god sam bio, uvijek sam razgovarao sa svim županima i gradonačelnicima – neovisno o njihovoj stranačkoj pripadnosti. Moja je namjera da se od čelnih ljudi na županijskoj i gradskoj razini neposredno informiram o njihovim prioritetima i projektima. Kada imamo na razini Vlade pojedine teme, imamo refleks onoga bitnoga. Razgovor s g. Vrkićem i g. Šišljagićem bio je koristan. S njima sam imao kontakte i kao eurozastupnik. Svim političkim akterima u Slavoniji je jasno da Vlada treba pomoći Slavoniji – u prometnom povezivanju, demografskoj obnovi, socijalnoj situaciji, gospodarskim projektima, poduzetništvu. Na tom ćemo tragu nastojati da Vlada vodi računa o ravnomjernom razvoju svih krajeva Hrvatske.

O GENERALU ANTI GOTOVINI

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević ponudio je suradnju generalu Anti Gotovini. On je to prihvatio. Riječ je o posebnom savjetniku. Svojim iskustvom i pristupom politici, on može biti izuzetno koristan upravo prema usmjeravanju ka budućnosti. Kada razgovarate s generalom Gotovinom, onda vidite da je usmjeren na mir, suradnju, budućnost, radna mjesta, stabilnost i na analizu jednog kompliciranog okružja u kojem se nalazi Hrvatska, ali i Europa. Svojom će mudrošću i smirenošću biti koristan savjetnik ministru obrane.

facebook komentari