Pratite nas

Vijesti

‘Vlada je u potpunom deliriju! Drugovi su napravili više štete nego sve vlade prije njih’

Objavljeno

na

‘Možemo i o pretvorbi pričati pa ćemo vidjeti tko je najviše sudjelovao u njoj, danas među 200 najvećih dioničara u Hrvatskoj imate samo osam ili deset koji su članovi HDZ-a. Ali, o tom potom. Neka Državno odvjetništvo kaže nešto o tome, o predstečajnim nagodbama, sigurno će još biti riječi o tome’, rekao je Karamarko.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ocijenio je u ponedjeljak da je sadašnja vlada napravila više štete nego sve dosadašnje hrvatske vlade zajedno, a smatra da bi Državno odvjetništvo trebalo ozbiljno uzeti u obzir sve što je sudac Kolakušić rekao o predstečajnim nagodbama. “Mislim da su oni u ove dvije godine napravili više štete hrvatskom gospodarstvu i više štete standardu hrvatskih građana nego sve vlade prije njih”, rekao je Karamarko u Otoku, u blizini Sinja, odgovarajući na pitanje novinara kako komentira današnju izjavu ministra Željka Jovanovića, koji je rekao kako njega treba pitati zašto su učiteljske plaće tako male jer je, po Jovanoviću, HDZ-ova vlada potrošila novac. Karamarko je istaknuo kako je davati takve izjave nakon duže od dvije godine na vlasti neozbiljno, ali, dodao je, HDZ je navikao na takve izjave jer je sadašnja vlada “u potpunom deliriju”.

Osnovno pitanje koje se postavlja, rekao je, jest: „A zašto su, zapravo, drugovi ili gospoda dolazili uopće na vlast ako ništa nisu kadri učiniti?”

Na pitanje kako komentira to što je njega i HDZ ministar financija Slavko Linić spomenuo u kontekstu pretvorbe tvrdeći kako je “pljačka stoljeća 45 milijarda neplaćenih računa”, što su “zatekli 2012.”, Karamarko je rekao kako se može referirati na ono što je rekao sudac zagrebačkoga Trgovačkog suda Mislav Kolakušić, koji, kako se izrazio, nije ni diletant ni neznalica.

“Mislim da Državno odvjetništvo treba ozbiljno shvatiti, saslušati, poslušati i vidjeti što učiniti s onim što je rekao sudac Kolakušić”, istaknuo je Karamarko, dodajući da se sadašnja vlast “izvlači” na pretvorbu.

“Možemo i o pretvorbi pričati pa ćemo vidjeti tko je najviše sudjelovao u njoj, danas među 200 najvećih dioničara u Hrvatskoj imate samo osam ili deset koji su članovi HDZ-a. Ali, o tom potom. Neka Državno odvjetništvo kaže nešto o tome, o predstečajnim nagodbama, sigurno će još biti riječi o tome”, rekao je Karamarko.

Novinare je zanimalo može li HDZ ponuditi nešto drugo umjesto zakona o predstečajnim nagodbama. “Naravno. Moramo naći neke druge načine naplate, ali sigurno ne na ovaj način”, odgovorio je.

“Osim toga, zašto sad povlače taj zakon? Neka se dogovore premijer i ministar (Linić) kad se povlači, da li se povlači, zašto se povlači. Očito su se neki namirili, a neki nisu. Dosta je tu kontroverzi i nedorečenosti”, dodao je.

“Ako je taj zakon na neki način prešao crtu kaznenog djela, i ako se radi, kao što kaže sudac Kolakušić, o pljački koja je veća nego što se dogodila u pretvorbi, onda smo doista u lošoj situaciji”, ocijenio je Karamarko.

Na pitanje hoće li “pasti” ministar Linić, odgovorio je kako to ne može znati, ali zna da ova vlada polagano, ali sigurno pada.

“Ja znam da ova vlada pada, polagano ali sigurno, od momenta kad je uopće kreirana počela je padati s obzirom na to da ništa nisu učinili”, istaknuo Karamarko i dodao kako je drugo pitanje koliko će “trajati agonija koja sve nas skupa košta”.

Zamoljen za komentar novinskih napisa u kojima su navedena imena budućih HDZ-ovih ministara, Karamarko je rekao kako su to spekulacije koje on ne bi komentirao, ali, dodao je, “mediji se imaju pravo igrati s takvim stvarima”.

“Naša vlada će biti stručna i neće biti ovisna samo o članstvu u stranci ili strankama pojedinih članova te vlade”, poručio je.

“Hrvatska je u teškoj situaciji, a HDZ će kada dođe na vlast afirmirati načelo po kojem ona zaslužuje najbolje stručnjake u vladi, istaknuo je Karamarko”, koji je sudjelovao na obilježavanju 24. obljetnice utemeljenja HDZ-a u Otoku.

Hina

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Vijesti

VIDEO – Navijači Srbije i Slovenije zajedno provociraju Hrvate

Objavljeno

na

Objavio

U finalu Eurobasketa večeras se sastaju Slovenija i Srbija, dvije reprezentacije koje su dosad pokazale najviše na turniru.

U Istanbulu se sprema spektakl, a i jedni i drugi imat će veliku podršku u dvorani.

No, i na dan kada igraju tako veliku utakmicu, njihovi navijači nisu propustili sjetiti se Hrvatske. Umjesto da uživaju u spektaklu, oni su se odlučili provocirati hrvate. Očito su u pitanju nekakvi kompleksi. “Tko ne skače taj je Hrvat”, započeli su navijači Srbije, a vrlo brzo su im se pridružili i Slovenci.

facebook komentari

Nastavi čitati

Kronika

Tijekom snimanja priloga napadnuti izvjestitelji Nove TV – VIDEO

Objavljeno

na

Objavio

U subotu su u Velikom Pašijanu pokraj Garešnice tijekom snimanja priloga za emisiju Provjereno napadnuti novinarka Nove TV Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac, piše Dnevnik.hr.

Novinarka emisije Provjereno Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac došli su u Veliki Pašijan kako bi nastavili priču o nizu prijevara za koje je optužen Ivica Sužnjević, zvan Šeki.

“Došli smo snimiti izjave još ljudi koji ga optužuju za prijevare. Dok smo snimali izjave prvo se pojavila majka optuženog i počela nas sve tući metlom. Potom se pojavio i njegov brat. Vikao je da će nas sve pobiti i da ‘ako imamo mu*a dođemo snimati kod njega u kuću’.  Potom me je snažno gurnuo u prsa i iščupao mi pramen kose. Pala sam u kanal i udarila glavom”, ispričala je novinarka.

“Cijelo to vrijeme je njegova majka i dalje prisutne tukla metlom, a brat je potom nasrnuo i na snimatelja i pokušao mu potrgati kameru. Pozvala sam policiju i on je priveden, a njegovoj je majci navodno pozlilo. No, nakon što je stigla Hitna pomoć prevezli su je tek 200-tinjak metara, do njezine kuće.”

facebook komentari

Nastavi čitati