Vlada ne odustaje od prodaje hrvatske zrakoplovne kompanije

4

Vlada je u četvrtak na sjednici omogućila angažman vanjskih savjetnika u procesu privatizacije Croatia Airlinesa, a ujedno je zadužila Centar za restrukturiranje i prodaju da osigura financijska sredstva u slučaju angažiranja vanjskih savjetnika i to prodajom dionica tvrtki u državnom vlasništvu.

9. listopada prošle godine donesena je Odluka o pokretanju postupka traženja strateškog partnera i osnivanju Povjerenstva za provedbu postupka i predlaganje odabira strateškog partnera Croatia Airlinesa.

croatia airlines 2

S obzirom na međunarodni karakter i složenost tog postupka, Vlada je tada predvidjela mogućnost da Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture angažira vanjske savjetnike.

Kukuriku Vlada je očito uporna. Veliko je pitanje zašto toliko inzistiraju na prodaji hrvatske zrakoplovne kompanije ako sve projekcije pokazuju porast broja turista i povećani broj dolazaka zrakoplovom u Republiku Hrvatsku kao sve popularniju turističku destinaciju.

Kako to obično biva, još uvijek se ne zna tko će uopće biti angažiran kao konzultant, tko će ga odabrati i koliko će koštati njihove usluge. Jer poznavajući dosadašnju praksu, često bude “skuplja pita nego tepsija”.

facebook komentari

 • Alan B’Stard

  Otvorivši tekst pomilslih da ću se sudariti sa zrakoplovom! Uh koliki je 😀

  • Agromentum

   Oćeš kupit? 🙂

   • Alan B’Stard

    Croatia Airlines? Ne! Jeftinija je SeherRajvosa Air 🙂

    • srka

     Sramota…nigdje crvenog bajraka na repu???

     by Srka®