Vlada razriješila Mirjanu Rakić

10

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice utvrdila prijedlog odluke o razrješenju, na osobni zahtjev, predsjednice Vijeća za elektroničke medije Mirjane Rakić i, radi isteka mandata, članice Vijeća Vesne Roller, te prijedlog odluke o imenovanju predsjednika Vijeća za elektroničke medije iz reda imenovanih članova Vijeća, kao i imenovanje dijela članova Vijeća, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom pozivu, te su upućeni u Hrvatski sabor na donošenje. Za predsjednika Vijeća predlaže se Damir Hajduk, a za članove Anita Malenica, mr. sc. Davor Marić i Vanja Gavran.

Raspravljalo se i o kadrovskim pitanjima. Državnim tajnikom u Ministarstvu pravosuđa, Vlada je imenovala mr. sc. Josipa Salapića, a u  Ministarstvu unutarnjih poslova Žarka Katića. Pomoćnicima ministra financija imenovani su Hrvoje Radovanić i Stipe Župan.

Razriješen je dio dosadašnjih ravnatelja ureda – tajnika radnih tijela, te je imenovan dio novih ravnatelja ureda – tajnika radnih tijela, sukladno izmjenama Poslovnika Vlade Republike Hrvatske, s danom 16. lipnja 2017. godine. Ines Uglešić razriješena je dužnosti ravnateljice Ureda Koordinacije za gospodarstvo i društvene djelatnosti, te je imenovana ravnateljicom Ureda Koordinacije za gospodarstvo i strukturne reforme – tajnicom. Robert Matijević razriješen je dužnosti ravnatelja Ureda Koordinacije za pravosuđe i upravu, te je imenovan ravnateljem Ureda Koordinacije za sektorske politike – tajnikom.

U Povjerenstvu Vlade Republike Hrvatske za zatočene i nestale osobe, imenovani su predsjednik, članovi i tajnica Povjerenstva, kao predstavnici nadležnih ministarstava i ustanova. Predsjednikom Povjerenstva imenovan je Stjepan Sučić, članovima Sonja Raguž, Zoran Piličić, Vedrana Šimundža Nikolić, Toma Galli, Denis Kovačić, dr. med., Jasmina Dolmagić, Robert Filipović-Peršin, Nera Patrlj Sertić, prof. dr. sc. Milovan Kubat i Robert Markt. Tajnicom Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za zatočene i nestale osobe, imenovana je Višnja Bilić.

Vlada je razriješila dosadašnjeg predsjednika i članove Stalnog povjerenstva za provedbu integracije stranaca u hrvatsko društvo i to: mr. sc. Branka Sočanca, Ines Krajčak, dr. sc. Vesnu Batistić Kos, mr. sc. Ivu Prpić, mr. Luku Vončinu, dr. med., Ankicu Nježić, Viktoriju Rončević, Vladimira Stojsavljevića, dr. sc. Borku Bobovec, Stanka Janića, Mirelu Stanić-Popović, Petra Barišića i dr. sc. Igora Vidačka. Vlada je imenovala novog predsjednika i članove Stalnog povjerenstva za provedbu integracije stranaca u hrvatsko društvo, kao predstavnike nadležnih ministarstava, ostalih tijela državne uprave i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Predsjednikom je imenovan mr. sc. Branko Sočanac, a članovima dr. sc. Damir Trut, Marija Pletikosa, dr. sc. Ružica Palić Kramarić, dr. med., dr. sc. Ivica Poljičak, Momir Karin, mr. sc. Danijel Žamboki, Marija Knežević Kajari, Kristina Bilić, Zrinka Ujević, Krunoslav Katičić, Nikola Mažar,  Ivana Perkušić, Iva Rašić i Marina Nekić.

Utvrđen je prijedlog odluke o razrješenju komodora Ive Raffanellija, dosadašnjeg zapovjednika Obalne straže Republike Hrvatske, s danom 31. prosinca 2017., radi odlaska na novu dužnost, te prijedlog odluke za imenovanje kapetana bojnog broda Milana Blaževića novim zapovjednikom Obalne straže Republike Hrvatske, s danom 1. siječnja 2018. godine, te su upućeni Predsjednici Republike na donošenje.

Povučeno je ovlaštenje državnom službeniku Veliboru Drakuliću, dr. med., za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva zdravstva. Velibor Drakulić, dr. med.  istodobno je  imenovan glavnim tajnikom Ministarstva zdravstva, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju.

facebook komentari

 • Maks

  Ode Novokmet , ode Mirjana Rakic, sa HNSom ide – s mosstovim prostitutkama nije islo.

 • damirphr

  konacno – od kada gledaml tv Mirjana u raznim ulogama – gospodja koja je sama priznala da je poslije svakog puta u inozemstvo davala izvjestaj udbi – ne ponovilo se

 • Dusko Besenic

  Sada će neki udariti hvalospjeve Vladi i ovoj koaliciji kako je smijenila drugaricu M.Rakić…moš’ mislit! Stara komunjarska podrtina ostala je na tom poslu dok god je mogla ustajati i dovući se do kancelarije! Prekinut joj je rad na VLASTITI zahtjev,a ne zato što je Plenković dobio napadaj domljublja,a o HNS-ovcima ne treba trošiti riječi!

 • Diana Majhen

  na rakićkino mjesto dolazi jugoslavenčina hajduk, njen sadašnji zamjenik, protiv koga je bila karamarkova vlada. tako da se baš ništa nije promijenilo, da se ne zavaravamo

  • Dusko Besenic

   Eeee,Diana,možemo mi pisati od jutra do mraka,ali drvene glave nećemo nikada “oživiti”. Komentara da ti stane pamet!

   • Diana Majhen

    sa žalošću, moram se složiti s tobom.

 • Istina

  Jedno zlo ode, a drugo zlo dolazi.

  • Dusko Besenic

   Ma,neeee….gdje to može pod Plenkovićem i HNS-om?? :)))))

   • Istina

    Jadna je to Vlada u kojoj sjede osobe koje se zalažu za Gender ideologiju. Sad Vlada može bez problema ratificirati Instanbulsku konvenciju.

 • EMINƎM

  Ružno ali RAKićka je potukla i njega