Pratite nas

Iz Svijeta

Vladajući, ovi aktualni, a i oni prije njih, služe centrima moći koji su nam razbili samosvijest i duh pobjedništva i (privremeno) rade što ih je volja.

Objavljeno

na

Znam da ovakvu, slabu, osiromašenu Hrvatsku domoljubi i branitelji nisu sanjali, ali Hrvati su sustavno izmanipulirani i treba vremena da se narod opet probudi. Krajem ‘90-ih naše strateške i obavještajne službe su dozvolile kolaps samosvjesne, suverene države koja se rodila nakon bolnog osvještavanja i netrivijalne samo-organizacije u domovinskom ratu. A danas Hrvatskoj, ponavljam riječi svih znalaca, treba proizvodnja i izvoz. Nama trebaju aktivni inženjeri (1,5% nacije) koji će razvijati tehnologije, nove izvozne proizvode i vrijednosti od kojih će ova zemlja sutra bolje živjeti. Moramo se tom segmentu probuditi jer raznih društvenjaka i socijalnih šminkera i administratora imamo i previše.

Prodavanje javnog dobra za vraćanje dugova je pogrešna politika. Samo nas proizvodnja (izvoz) može izvući iz dugova

davorko-600x406Jer što ćemo kada prodamo ostatak državne imovine i resursa? Kako ćemo onda vraćati dugove? Hoće li na red za prodaju doći naši bubrezi? Davne 1992. sam bio jedan od recenzenata HAZU strategije razvoja Hrvatske i iako nije bila idealna, ovakav kolaps proizvodnje i izvoza akademičari nisu planirali!

Ta silna rasprodaja i uništavanje proizvodnje i izvoza jest pogrešan pristup i SABOTAŽA partitokracije iz vlasti jer time smo postali de facto kolonija – na milosti inozemnih centara moći. Hrvatska se mora okrenuti inženjerima i proizvodnji, samo tako mogu za naše građane nastupiti bolji dani. Druge ozbiljne, javne opcije nema. Pa, nisu slučajno Austrija, Njemačka, Švicarska, Švedska pozitivne: te zemlje kreiraju i proizvode brojna dobra i izvoze ih, dok većina mediteranskih zemalja grca u dužničkom ropstvu.

Sve je to nastavak katastrofalne politike vladara Hrvatske.

To su dominantno kojekakvi socijalni šminkeri. Ništa ‘’tvrdo’’ ne znaju (matematiku-korelacija, inženjering-izvoz) niti su u svom životu išta ozbiljno stvarno odradili. To su kvaziljevičari kojih sudbina siromašnog dijela naroda uopće ne dodiruje. Puno je tu i jugofila koji očito ne vole Hrvatsku. I to je problem Hrvatske.

Europska unija već sad od nas uzima ono što oni smatraju najboljim. Neće se EU baviti sirotinjom, to njih ne zanima. Time bi se trebala baviti takozvana lijeva Vlada, ali oni to nisu. Oni nisu ljevičari, to su ustvari neoliberali, slugani imperijalizma. Istinska „ljevica“ bi trebala biti Crkva tj. aktivni vjernici. Jer Isus Krist se brine o siromašnima i pomaže im. Ponavljam, EU će prvenstveno (is)koristiti ono (po)najbolje što Hrvatska ima jer ih to zanima, a to oni ni ne taje.

Osobno vjerujem u hrvatski narod! Jer Hrvati imaju muda, Hrvati ipak imaju kičmu, Hrvati su i uz sve svjetovne mane u dubini – Božji narod. Vjerujem da ćemo uz tu povijesno dokazanu vjeru pobijediti i da će nam biti bolje, pa tako – duhom pozitivno – i živim.

Nenormalni su ti kvaziljevičarski hermafroditi, ustvari neoboljševička buržoazija na vlasti. A priča kako Hrvati ne vole svoje susjede je najobičnija floskula. Hrvati vole i Bosance i Hercegovce, Crnogorce, Slovence, Srbe, Talijane, Mađare … Hrvati vole sve svoje susjede i sve druge nacije podjednako i čak i više nego oni nas. Jasno je da sam Hrvat i katolik i pritom volim sve ljude … to je sve NORMALNO i to nikoga ne ugrožava, naprotiv – to nam svima služi na čast, biti svoj na svome iskonu, u akciji Ljubavi uvijek i posvuda.

Mi nismo majmunoidi-zumboidi, nego Božja Bića Ljubavi

Pojasnio sam i to pri kraju ovog interview-a na Rabu:

Vaš Davor

 glasbrotnja.net

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Iz Svijeta

Američki nosač zrakoplova patrolirao vodama istočno od Korejskog poluotoka

Objavljeno

na

Objavio

Nosač zrakoplova USS Ronald Reagan

Američki nosač aviona na nuklearni pogon Ronald Reagan u četvrtak je patrolirao vodama istočno od Korejskog poluotoka, u demonstraciji pomorske i zračne sile čiji je cilj upozoriti Sjevernu Koreju da ne poduzima bilo kakvu vojnu akciju.

Taj najveći ratni brod američke mornarice u Aziji, težak 100.000 tona, s posadom od 5.000 mornara, plovio je oko 160 kilometara, te je s njegove palube načinjeno skoro 90 letova borbenih aviona F-18 Super Hornet, navodi agencija Reuters.

Posada američkog broda izvodi vježbe s južnokorejskom mornaricom u kojima sudjeluje 40 ratnih brodova od Žutog mora zapadno od tog poluotoka do unutrašnjosti Japanskog mora.

”Mi smo ovom i mnogim drugim vježbama jasno pokazali da smo spremni braniti Republiku Koreju”, rekao je američki kontraadmiral Marc Dalton, komandant udarničke grupe.

Zvaničnici Sjeverne Koreje su to okupljanje ratnih brodova nazvala “probom za rat”.

facebook komentari

Nastavi čitati

Iz Svijeta

Aleksandar Vučić: Naše zračne snage jače su od svih zemalja bivše Jugoslavije zajedno

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da vojska te zemlje sa svojih deset MiG-ova 29 ima snagu u zraku kakvu nemaju sve zemlje bivše Jugoslavije zajedno

To je u razmjerima Mađarske, mjerimo se s puno bogatijim zemljama – rekao je Vučić uoči posljednjih priprema za svečanost Sloboda 2017. u povodu dana oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu i prikazu operativnih sposobnosti Vojske Srbije.

Vučić je rekao da Srbija polako ali sigurno jača borbenu i vatrenu moć svoje vojske, a najavio je i da im iduće godine stiže još šest helikoptera.

Kada čuvate vojnu neutralnost i kada čuvate slobodu svoje zemlje, morate biti snažni – rekao je Vučić. Slobodi 2017. nazočit će i ruski ministar obrane Sergej Šojgu, priopćilo je Ministarstvo obrane Srbije.

Ruskom ministru u beogradskoj će zračnoj luci Nikola Tesla biti priređen svečani doček, a najavljen je njegov sastanak s ministrom obrane Srbije Aleksandrom Vulinom.

Premda još nema službenih najava, Šojgu će se, prema saznanjima beogradskih medija, sastati i s Vučićem. Šojgu je, navode mediji, uz protokolarno polaganje vijenaca na spomenik oslobodiocima Beograda i spomenik sovjetskom vojniku na novom groblju, zatražio od domaćina da mu omoguće posjet hramu Svetog Save i razgovor s patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Irinejom.

>> VELIKI PROBLEMI S POJAČANJEM SRPSKOG RATNOG ZRAKOPLOVSTVA

F-16 Block 70 pruža Hrvatskoj apsolutnu zračnu dominaciju za narednih 40 godina

 

facebook komentari

Nastavi čitati