BISKUP VLADO KOŠIĆ: Zar je sve komunističko i danas svetinja u koju se ne smije dirati?

12

Žalosno je da se ovako šalju poruke koje žele opravdati zločinački komunistički režim.

[ad id=”93788″]

Zašto se ne smiju postaviti pitanja o partizanskim zločinima? Poznajem dobro dr. Stjepana Razuma, on je veoma stručan, marljiv i iskren čovjek, on ne bi izimišljao kada kaže, kao vrsni povjesničar i arhivist, da ima dokaze da su partizani u Jasenovcu svoje zločince podmetnuli državi NDH. Zašto se ne smije znanstveno to istraživati?

Zar je sve komunističko i danas svetinja u koju se ne smije dirati? Poznajem i gosp. Jakova Sedlara. Njegov film otvara pitanja, bio sam na njegovom prikazivanju u Zagrebu i poslije razgovarao sa Slavkom Goldsteinom. On mi je odmah rekao da su izjave Ljubice Štefan pune laži, na što sam mu odgovorio da je to znanstveno istraživanje: neka svaka strana iznese svoje argumente, a javnost će sama zaključiti što je laž a što istina. Čudi me k tome da su sve javne informativne emisije, kao i naši političari, izbjegli iznijeti činjenicu da se među Srbima javljaju i oni koji žele doći 22.travnja u Jasenovac i koji osporavaju Pupovcu monopol nad srpskim stavovi a u Hrvatskoj.

Zašto se već jednom ne odmakne naša javnost od takvih ljudi koji siju podjele i zašto im se naši političari klanjaju? Apsurd! Zamislite da se u Srbiji vlasti s toliko puzavosti brinu oko toga što će Hrvati reći? Neshvatljivo! Komentirao je  mons. dr. Vlado Košić biskup sisački

facebook komentari

 • Otporaš

  Boskupe, naš dragi biskupe, ovaj vaš članak bi trebalo poslati predsjednic RH KGK koja nas je sve prevarila, iznenadila i svojim antihrvatskim izjavama sama sebi potpisala političku osmrtnicu. Ovim pute apeliram na sve Hrvatice i hrvate da se već od danas pripremaju kako joj na slijedećim izborima 2020. godine ne dati povjerenje ni svoje glasove. Amen!

  • Sivooki

   Ni onda kad bi joj protukandidat bio Josipović ili Pusić ili …netko njima sličan?
   Ili neki zec koji bi raspolutio glasove domoljuba kako bi mogao pobijediti komunist ili jugosloven…?
   Pripazite, prijatelju, jer udbaši primjenjuju uvijek istu taktiku… ništa nismo naučili.
   Ne branim je za ove izjave. Dapače, razočaralo me to.

   • Lilith

    slažem se sa Sivim, treba vidjeti Predsjedničine rezultate dugoročno pa onda donijeti sud. Jedna (možda ‘iznuđena’) ‘izjavica’ nas ne smije pokolebati na putu

    • Sivooki

     Dobri prijatelju, jako smo pogođeni izjavom, sramimo se, ali razum ne može prestati funkcionirati….

     • Lilith

      Istina, ja sam bio cijeli dan u šoku! Bojao sam se što će proizaći iz onakve osude za komemoraciju na Bleiburgu! Prema onakvim osudama, neupućeni bi mogli pomisliti da su tamo svi zasluženo stradali. 🙁 A upravo u ovom trenutku Vesna Pusić drži govor u UjeNu!

     • Sivooki

      “Težak križ mi sada nosimo…”. Što više reći…

     • sjena

      Njenu izjavu ,čudno mi je to što ga RTL-ovi PR komentatori nisu komentirali na osnovi “govora tijela”. Njen izgled i riječnik ,lice ,davala je izgled “živčane osobe ” doslovno iz…..a “,a do sada je bila u istupu smirena i decentna !!!!!
      u svakom slučaju nije bila prisebna !!!

    • vdanan

     Ovako stoje stvari glede njezinih izjava. U okruženju gdje se osjeća zaštićenom od strane nekakve svjetske „više sile“, Predsjednica će izjaviti nešto dobro u smislu suprotstavljanja velikosrbskoj politici. Primjerice, u Srebrenici se je tako osjećala, osjetila je trenutak da može bez uvijanja reći da je u Srebrenici počinjen genocid i gdje može reći velikosrbima da se okane mitova. Zaštićena je bila zato što je zločin u Srebrenici, voljom „elite“, ostavljen tako da se za njega smije javno reći da je genocidan, premda je ista „elita“ učinila sve da to ne bude na teret velikosrbskoj politici. Pa se je Predsjednica zbog toga „ohrabrila“ i dobila neke poene od strane preživjelih žena iz Srebrenice. Slično tomu je učinila i u pismenom odgovoru na Pupovčevo „kukulelekanje“, ali je precijenila ono što je mislila da će joj „elita“ dopustiti, pa je dobila „po prstima“. Naprimjer, nije bilo dovoljno što je u pismu rekla da pozdrav „Za dom spremni“ smatra neprihvatljivim, nego je taj pozdrav morala oštrije osuditi. Ovime što je izjavila o Jasenovcu, „izkupila“ se je za nedovoljno oštru osudu hrvatskog pozdrava. Uglavnom, mora više „antifašizirati“ nego je to činila kojih godinu dana. Jasno je da je njoj najmanje važno što će Hrvati, oni koji su joj dali svoj glas, misliti o njoj–to mišljenje za nju je zadnja „rupa na svirali“, ako uobće takva rupa i postoji na njezinoj „svirali“.

     • Lilith

      jeli itko upratio što je pupovac večeras rekao u Otvorenom?

  • antifa

   S obzirom da nemaš mogućnosti sam kandidirati predsjedničke kandidate, demokracija ti je dopustila glasovanje za kandidata kojeg najmanje mrziš.

   Ovaj put dobro smo i prošli kad se zna što bi bilo nakon dva Mesićeva, a onda i dva Yusipovićeva mandata.

 • antifa

  U Hrvatskoj titoisti i nejač ponašaju se štetočinski kao kineski inžinjer infiltriran u stranu uspješnu tvrtku. Muze dobru plaću, glumi lojalnost i krade tajne projekte koje šalje u Kinu.

  • Lilith

   Industrijske i ine špijunaže.. kod nas i sabotaže