Vlast Republike Srpske počinila zločin nad svojim narodom

  9

  BANJA LUKA – Notorno je da potop nitko i ništa nije moglo spriječiti. Notorno je da vlasti Republike Srpske nisu ništa učinile da ublaže posljedice kataklizme; da bar u minimalnoj mjeri otupe oštricu i razmjere razaranja.

  Notorno je da su vlasti Republike Srpske svojim nedjelovanjem, nesposobnošću, nekompetentnošću, drskošću, arogancijom i neviđenim bezobrazlukom, doprinijele da se stotine tisuća ljudi nađe u životnoj opasnosti, prepušteni na milost i nemilost epskoj stihiji.

  Notorno je da su vlasti Republike Srpske otuđena grupa građana izuzetno opasnih namjera, koji ne prezaju da i u najtežim i kataklizmičnim uvjetima, iskorištavaju nesreću i tragediju i pokušavaju unijeti razdor i neprijateljstvo među građane.

  Notorno je da su se građani, zajedno s lokalnim vlastima, samoorganizirali, spasili što se spasiti dalo i nisu dozvolili samoživoj, egoističnoj, pokvarenoj, korumpiranoj bulumenti da raspolažu njihovim životima.

  Notorno je da nitko nije gledao kako se tko zove i koje je vjere, već je pomagao koliko je mogao.

  Notorno je da je najveći broj onih koji nisu stradali pravovremeno pritekao u pomoć potopljenim, što je spriječilo enormne ljudske žrtve, iako su i ove dosadašnje ogromne.

  Notorno je da nikakav sistem u Republici Srpskoj ne postoji, da su uništene institucije, koje su se pokazale potpuno trulim i neupotrebljivim, da nema alata za samoobranu, da ne postoje nikakvi planovi za ambijent prirodne i bilo koje druge katastrofe, da individue koje upravljaju ovim entitetom nemaju ni zere savjesti, morala, ljudskosti, već je riječ o otuđenoj grupi koja postoji zbog sebe i tajkuna, što su po njihovom nalogu opljačkali ovu zemlju.

  Notorno je da ne postoje financijske rezerve za izvanredne situacije, da ne postoje robne rezerve, da ne postoji ama baš ništa što bi postradalima pomoglo.

  Notorno je da je podobnost, koja u sebi podrazumijeva poltronstvo i nesposobnost, dovela do ovakvog stanja.

  Notorno je da je bjesomučna pljačka, koja in continuo traje devet godina osnovni uzrok nereakcije i zločinačkog ponašanja vlasti.

  Notorno je da u Republici Srpskoj postoje dvije kaste – vladajuća, koja nema nikakvog dodira sa onom drugom, višestruko mnogobrojnijom, pod kojom se vodi stanovništvo.

  Notorno je da su vlasti Republike Srpske napravile zločin protiv sopstvenog naroda odbijajući da proglase izvanredno stanje, iako su, kako sada tvrde, znali da se katastrofa priprema tri dana prije njenog dolaska.

  Notorno je da su vlasti Republike Srpske odbile da proglase izvanredno stanje, kako ne bi preuzeli odgovornost za spašavanje građana, gradova i svih dobara.

  Notorno je da aktualnim napadima na lokalne organe vlasti i pokušajem preuzimanja komande nad postradalima, Režim pokušava da sakrije svoje prljave i kriminalne postupke, proizišle iz neproglašenja izvanrednog stanja na vrijeme.

  Notorno je da je Milorad Dodik najodgovorniji za ovakvo stanje, jer on drži svu vlast u ovom entitetu.

  Notorno je da on, teškom zloupotrebom nesreće i Javnog servisa, pokušava da spriječi političku štetu koja mu je nanesena kriminalnim ponašanjem državnog aparata koji je uspostavio.

  Notorno je da neko ko se smatra predsjednikom ne treba da se vozi čamcem, već mora da pokuša uspostaviti sistem.

  Notorno je da Dodik nije sposoban za to, ali jeste za sijanje mržnje, napade, vrijeđanje…, od čega nije prezao ni usred potopa.

  Notorno je da je Milorad Dodik najobičnija kukavica, jer je kao kukavičije jaje na čelo Kriznog stožera postavio nesposobnu Željku Cvijanović, a nije osobno preuzeo tu poziciju.

  Notorno je da će je, bez milosti, potopiti, kako bi sebe pokušao spasti.

  Notorno je da je Željka Cvijanović najodvratnija osoba koju smo imali prilike slušati i gledati tijekom katastrofe: drskost, arogancija, bezobrazluk, bahatost ove poluinteligentne individue uvreda je za svakog tko živi u ovoj zemlji; to je slika jada i bijede Režima, njegove truleži, smrada i bolesti.

  Notorno je da je ta nesposobna i nekompetentna individua samo dio plejade istih takvih, među kojima je i Igor Radojičić, koji nas je u preskupom svijetloplavom džemperčiću obavještavao o meteorološkim prilikama. Isti taj danas tvrdi da su se vlasti BiH, čije su oružane snage i helikopteri intenzivno spasavali ljude i spasili ih na stotine, “ponašale kao da su poplave u Mongoliji”, a on se ponašao kao da su poplave na Marsu.

  Notorno je da te spodobe, uz prateći hor klonova, predstavljaju najgori i najcrnji dio ovog društva – oni su za tri dana potopa u Bijeljnu poslali sto kilograma hrane. I predstavili to kao izuzetan napor. Zar treba dalje!

  Notorno je da ta ista nesposbna neprijateljska bulumenta sada pokušava ostvariti nadzor nad humanitarnom pomoći, kako bi ponovo na narodnoj solidarnosti i narodnoj muci pokušali ubrati neke političke poene.

  Notorno je da će nastaviti s izazivanjem mržnje, napadima na postradale, pljuvanjem, uvredama, osionošću, bezobrazlukom, bahatošću, jer drugačije i ne znaju. Obučeni u plave džemperčiće i bijele gumene čizmice, kako bi pokazali koliko su čisti i fini, za razliku od ostatka naroda.

  Notorno je da je strašna voda odnijela i njih, i to zauvijek.

  facebook komentari

  • peppermintt

   Uf dobro ovo skroz od slova do slova

   • Alan B’Stard

    Te spodobe, uz prateći hor klonova, predstavljaju najgori i najcrnji dio ovog društva – oni su za tri dana potopa u Bijeljnu poslali sto kilograma hrane. I predstavili to kao izuzetan napor. Zar treba dalje!

    • Alan B’Stard

     mislim da si danas polizao previse cmarova za tvoj ukus jarane moj. polako,smiri se malo…pozz

     • Alan B’Stard

      Jel ovo primirje? Ok, pozz

      • Šuplja priča

       Alane zašto “veliki” Hrvati Cleuna i Lilith baš nikad ne odgovaraju na tvoje bedastoće?
       Možda i nisu neki Hrvati?Doduše posao je posao..pa i Hrvat biti..

  • peppermintt

   Uf dobro ovo skroz od slova do slova

   • Alan B’Stard

    Te spodobe, uz prateći hor klonova, predstavljaju najgori i najcrnji dio ovog društva – oni su za tri dana potopa u Bijeljnu poslali sto kilograma hrane. I predstavili to kao izuzetan napor. Zar treba dalje!