Pratite nas

Nebuloze

Voditeljica kampanje Ive Josipovića pleše na stolu

Objavljeno

na

Na društvenim mrežama od jučer navečer jedna od najtraženijih snimaka je ples na stolu Tamare Obradović Mazal. Na snimci koju je na Youtube postavio portal index.hr, može se vidjeti dio atmosfere u kratkim trenucima slavlja u izbornom stožeru Ive Josipovića, u vrijeme njegove kratkotrajne prednosti u odnosu na svoju protukandidatkinju Kolindu Grabar Kitarović.

Da je atmosfera “ponijela” i voditeljicu kampanje Tamaru Obradović Mazal, vidljivo je iz snimke. Očito je njezino oduševljenje, a domoljubni zanos dokazuje i to što je zaogrnuta hrvatskom zastavom.

Kako je izgledala karijera voditeljice kampanje Ive Josipovića koja je postala poznatija po plesu na stolu nego vođenju kampanje bivšeg hrvatskog predsjednika?

Poslovni put Tamare Obradović Mazal kreće se od savjetnice premijera Sanadera, do vanjske savjetnice srpskog premijera Dačića 2013., pa sve do savjetnice hrvatskog predsjednika Ive Josipovića.

Rođena je 1972. godine, diplomirala na Pravnom fakultetu u Zagrebu, gdje je postala i magistar građanskog prava. Postdiplomske studije iz europskog prava završila je na University College London.

Nakon položenog pravosudnog ispita, počela je raditi kao savjetnica u Uredu za europske integracije Vlade RH u lipnju 1999. Od listopada 2001. radila je na dužnostima savjetnika, načelnika i pomoćnika ministra u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija. Za vrijeme Ive Sanadera i Jadranke Kosor bila državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva od 2008 do 2010.godine.
Tamara Obradović Mazal postala je Josipovićeva savjetnica za gospodarstvo i sektorske politike EU. S te pozicije postala je šefica Josipoviće izborne kampanje.

Njezin muž Tomislav Mazal bio je u Đuri Đakoviću član Uprave Grupe zadužen za obrambeni program u vrijeme dok je njegova supruga bila savjetnica srpskog premijera!

Izvor: Narod.hr

[ad id=”40551″]

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Nebuloze

Skandalozno – Puhovski: ”Nitko se ne usudi reći – HOS-ovci su bili agresori”

Objavljeno

na

Objavio

Žarko Puhovski komentirao je političke aktualnosti koje su u posljednje vrijeme u fokusu javnosti za N1 TV.

Na novinarsko pitanje kako je prošla ‘ova runda’ po  pitanju izmještanja ploče, Puhovski je odgovorio:

“Predsjednik se bavi kupovanjem vremena. Makne ploču 15 kilometara pa onda tamo bude kosturnica partizanska, ali stvar se kao malo smirila. To tako ne ide. Jedno rješenje koje se pojavilo je zafrkantski prijedlog na internetu da se napravi postmoderna inačica štafete tj. da se trči s tom pločom po raznim dijelovima Hrvatske jer bi to bilo riješenje kad ne znate kud ćete s njom.

Ako se prihvati da je Jasenovac mjesto pijeteta onda je to i Vukovar. S druge strane mjesta pijeteta bi značila da hrvatski zakoni tu ne važe i da to bude corpus separatum i tu se vraća pitanje o poziciji HOS-a. Oni dugo nisu bili dio službene vojske i treba jasno reći, a to se nitko ne usudi reći – HOS-ovci nisu bili branitelji nego agresori. Oni su se borili po svom programu za Hrvatsku do Zemuna.

Po međunarodnom pravu to je agresija na tuđi teritorij. Oni su bili i unutarnji agresori jer su se pozivali na Pavelića koji je klao manjine. Oni po programu nisu bili branitelji. Stvar je bila jednostavna. Ministarstvo uprave je trebalo delegalizirati taj pozdrav. Ovo micanje ploče je zapravo ilegalno. Nema druge nego reći – to je ustaški, koljački pozdrav koji nije prihvatljiv. Ljudi su se borili za krive vrijednosti na pravoj stani. Treba reći da su se borili za Hrvatsku, ali ideologiju staviti u zagradu.”  Kazao je Puhovski za N1

facebook komentari

Nastavi čitati

Nebuloze

Bojan Glavašević “Brkati generali, odjebite!”

Objavljeno

na

Objavio

Govoreći o odnosima Hrvatske i Slovenije, u kontekstu preispitivanje borbene spremnosti Slovenske vojske da zaštiti provedbu arbitraže, Davor Domazet Lošo je za portal Direktno.hr kazao: “Hrvatski bi pješaci za 48 sati mogli ući u Ljubljanu”

“Autom smo u Ljubljani za 1,5 h – za dobar koncert, drage ljude i veselje. A brkatim generalima i ostalima željnim rata mogu samo reći – odjebite… – objavio je SDP-ov zastupnik Bojan Glavašević na Twitteru komentirajući izjave Domazeta Loše o izvanrednoj sjednici slovenskog parlamenta o spremnosti vojske da provede arbitražnu presudu o granici s Hrvatskom, prenosi maxportal.hr

Ta poruka odgovor je na izjavu admirala Davora Domazeta Loše “hrvatski bi pješaci za 48 sati mogli ući u Ljubljanu”.

Komentarući napetost u odnosima Zageba i ljubljane Lošo je postavio pitanje koji “Zašto hrvatska politika uopće pristaje na sustavno slovensko ucjenjivanje” te da je “u geostrateškom smislu Slovenija samo privjesak Hrvatske”.

“Na takvo 17 godina dugo ucjenjivanje Hrvatske, koje zapravo traje još od Domovinskog rata, može odgovoriti na jedini način na koji oni razumiju – a to je za oktavu više, pojasnio je Lošo  izjavu o pješacima i 48 sati do Ljubljane.

 

Bojan Glavašević kritički se osvrnuo na admiralove izjave rekavši između ostalog da se Hrvatska rata nagledala za deset životnih vijekova.

– I nakon tolikih trauma i gubitaka, nakon svih nestalih i svih suza koje smo prolili, zbog 3 srdele u Piranu neki bi opet ratovali – rekao je Glavašević.

facebook komentari

Nastavi čitati