Vojislav Koštunica: Oluja je najveći zločin u Europi nakon Drugoga svjetskog rata

  45
  [quote]’Srpski narod je najveća žrtva ratova u prošlom stoljeću, a Hrvatska slaveći i danas Oluju zapravo slavi najveći ratni zločin koji je počinjen u Europi nakon Drugoga svjetskog rata. Time što slavi surovi i strašni zločin etničkog čišćenja cijelog srpskog naroda s vjekovnih ognjišta, Hrvatska pokazuje da ni danas ne može da razlikuje dobro od zla i da nema snage da prizna zločin i pokloni se nevinim žrtvama’, stoji u priopćenju.[/quote]

  Za očekivati je bilo da će i na ovogodišnju obljetnicu vojno-redarstvene akcije ‘Oluja’ srbijanski političari posegnuti za žestokom retorikom. Predsjednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica oglasio se priopćenjem na službenim internetskim stranicama svoje stranke, upotrijebivši pritom  ‘birane riječi’ za događaje iz hrvatske povijesti.

  ‘Srpski narod je najveća žrtva ratova u prošlom stoljeću, a Hrvatska slaveći i danas Oluju zapravo slavi najveći ratni zločin koji je počinjen u Europi nakon Drugoga svjetskog rata. Time što slavi surovi i strašni zločin etničkog čišćenja cijelog srpskog naroda s vjekovnih ognjišta, Hrvatska pokazuje da ni danas ne može da razlikuje dobro od zla i da nema snage da prizna zločin i pokloni se nevinim žrtvama’, stoji u priopćenju.

  Vojislav Koštunica, nadalje, kaže da je ‘Oluja počinjena uz podršku i mentorstvo zapadnih sila’.

  ‘Mi znamo da smo narod bezbrojnih nevinih žrtava i znamo da nasilje i zločini nikome nisu donijeli trajnu sreću i istinski mir’, tvrdi  i optužuje Zapad što ‘šuti i odobrava Hrvatskoj ovaj mračan zločin’.

  Podsjećamo, Vojislav Koštunica je u 80-im godinama prošloga stoljeća bio član Odbora za obranu misli i izražavanja, kojemu je na čelu bio srbijanski pisac i akademik Dobriša Ćosić. Nakon raspada Jugoslavije aktivno se bavio politikom. Naslijedio je Slobodana Miloševića na mjestu predsjednika, a kasnije je obnašao dužnost predsjednika vlade. Trenutno je u opoziciji.

  Dnevno.hr

   

  facebook komentari

  • Trendafil Karanfilov

   ‘Mi znamo da smo narod bezbrojnih nevinih žrtava i znamo da nasilje i zločini nikom nisu donijeli trajnu sreću i istinski mir’ . Vjerujem da govoriš iz ‘osobnog’ iskustva nacije kojoj pripadaš. Istina je da vi ni dan danas niste ‘svesni svoje nesvesti’.

   • peppermintt

    si vidio ovog koštunjaka trendy ?
    tribalo je njih jače propuvat men se čini
    pozdrav 😉

    • Trendafil Karanfilov

     Pa di si mi ti??? šo te nema, šo te nema, kraj tanana šadrvana 😉 ovdi ti je plaho pusto bez tebe…plaho velik pozdrav, onak od srca !!!

     • peppermintt

      😉
      evo me , jel ladna vodica šadrvana 😉
      ej si vidio kako je onaj na Carini napravio šadrvan isprid kuće, naravski zehlena fasada :))

      • Trendafil Karanfilov

       xaxaxa zelhena fasada…a štaš- temeljna boja

      • peppermintt

       znaš na koju kući mislim ? oboje su liječnici, Š.h…..
       😉

      • Trendafil Karanfilov

       Nemam ti pojma, nisam na Carini bio od stoljeća sedmog 😉

      • peppermintt

       ??? a šo ? doduše nemaš rašta ni bit , nego ja prolazila od rote kadli naiđem na tu kuću, zehleni se s šadrvanom pitam čija je eto kažu tih i tih :)))

      • Herc.Križar

       u Rote se masnih ćevapa jelo.. a?! … poslala mi griza nisi 🙁 , a znaš da obožavam rotine ćelape 🙂

      • Trendafil Karanfilov

       Mešćini peppi da i ti voliš dobro pojest, a …te ćevapi, te burek, te bakljav, te ružic, te karpuza….mashalla :))

      • peppermintt

       :)) gurman vodič :))
       is ko je vidio ne moć pojest popit i……..
       :))))

      • Laktashenko Shumski Shtrumph

       Niz polje vjetar miriše
       I bol me prati kao sjena
       Da l negdje za mnom uzdišeš?
       Gdje si od mene sakrivena?
       U kosu stavi ruzmarin
       I jedan cvijet kraj šadrvana

      • DIKI

       Alo bre! Beži od moje drugarice! Nemoj da je uznemiravaš nekakvim pesmama i štatijaznam forama!

      • Laktashenko Shumski Shtrumph

       Fore piju vode! Silo! i To! Džaba brci u junaka! Ko prvi djevojci njegova djevojka! Za vaku se vridi otimat

      • DIKI

       Samo fer igra, važi! Al’ mislim da se nešto pita i ova mala prgava!

      • Laktashenko Shumski Shtrumph

       eh kad bi ona htjela sa ovin seljakon čobanon .. jedan tango diferente od gotan projecta.. odplesat… mogo bi komotno umrit.. : http://www.youtube.com/watch?v=DH76CZbqoqI

      • DIKI

       Stvarno je “qué buen acierto utilizar”. A i uz to je “diferente”. Muy diferente. Muy bien. Kako vi ono kažete, a da…Takorekuć Ole!

      • Laktashenko Shumski Shtrumph

       diferente… ooooojhaaa 😉

      • Bollero

       šaha i Šahban- brezbeli 🙂 Himberiše sa šadrvana, taze pojilo ! 🙂

  • peppermintt

   neka pati koga smeta
   tako i ovaj luzer

   • DIKI

    Ne bacati se terminom loser. :))

  • srka

   A Srebrenica je u ljudskoj povijesti naaajveci humanitarni poduhvat!!!

   Pfuj, cetnicka posla!!!
   by Srka®

  • $28092260

   Nisam vjerovao u dijagnozu Jovana Raškovića , ali srpski političari me uspijevaju razuvjeriti i potvrditi psohološki profil nacije im .-SRBI SU LUD NAROD .

   Koštunica , kao i Pupovac to svakom prilikom pokazuju

   • netko tko je od rođenja tako ‘gojen’… Njima samo fali prilika čini se! Da pokažu bar djelić onoga što misle! Kompleks vanzemaljaca! …. Misle da su spraćen Ora u Kokošinjcu

    • $28092260

     Navratim ti ja tako 5.8 na vesti i upitam ih kako su , kad ono ban expresno ……..valjda im se ne sviđa slika na avataru …..hahahahahahahahaa

     • ja sam im najopasniji…. ne diraju me.. osim što bacaju drvlje i kamenje! Ne znaju tko sam! To ih jebe :))

      • $28092260

       A uljudno sam ih upitao .-Kako ste traktoristi

      • Laktashenko Shumski Shtrumph

       hahha legendo! :)))

      • DIKI

       Što, da ne popravljaš traktore ili valjaš kineske gume?

      • DIKI

       Zar ti nisi Zvonimir Boban, lično i vlastonožno? :))

     • DIKI

      Ma jok, smeta ljudima crvena boja. Imaš razloga da se stidiš, ali zvekni neki filter preko te njuške.

   • Bollero

    Koštunica je poznati srpski radikal, sa malo celofana za MZ ! Tu nema dilema brate !

  • DIKI

   Vojo Srbine, Zvezdara je uz tebe!

   • Bollero

    Molio bih malo srpske vaistine partizan. Recimo jedan mali upit za tebe…ali iskren odgovor oću.

    Kako biste vi postupili sa Hrvatima iz Vojvodine i Srema- da su se oružjem digli na zvaničnu vlast u Srbiji i proglasili HAO Krajinu. Ajd razmisli polako, pa mi odgovori !

    • DIKI

     Namazali bi ih čokoladom i medom i posuli karamelama .(Zimi bi u igri bili čvarci i švargle) Ali Hrvate u Vojvodini niko nije terorisao i iseljavao. Od 1991. do 2007. (kasnije nisu rađene sveobuhvatne analize) bilo je 187 incidenata potaknutih međunacionalnom mržnjom. Hrvati su u tim incidentima zastupljeni u skladu sa svojim brojem u Srbiji i Vojvodini. A, da ubistava je bilo 7 (i slovima sedam) koja bi se mogla uvrstiti u ovu grupu, a žrtve su jedan Hrvat i jedna Hrvatica )U oba slučaja ubice su bili supružnici) . Kako ono beše statistika stoji kod vas? Naročito posle Bljeska, Oluje i sličnih akcija? Koliko je kuća Hrvata, građana Srbije spaljeno u “genocidnoj” Srbiji? Koliko im je stanova oteto? Kako to stoji kod vas? Ustvari većina srpskih kuća odavno ne stoje. Srušene su i spaljene. Srbija nije pojurila 400000 svojih građana. Pokazalo se da su imali razloga da ne sačekaju “oslobodioce” jer bi većina bila zlostavljana, uhapšena, ubijena…

     • Duh ( bez sjekire )

      “Kako ono beše statistika stoji kod vas? Naročito posle Bljeska, Oluje i sličnih akcija? Koliko je kuća Hrvata, građana Srbije spaljeno u “genocidnoj” Srbiji? Koliko im je stanova oteto? Kako to stoji kod vas? Ustvari većina srpskih kuća odavno ne stoje. Srušene su i spaljene. Srbija nije pojurila 400000 svojih građana. Pokazalo se da su imali razloga da ne sačekaju “oslobodioce” jer bi većina bila zlostavljana, uhapšena, ubijena… ”

      More bit da si slučajno zaboravio dugogodišnje teroriziranje od strane Krajine koje je prethodilo Bljesku i Oluji. Onda je jednadžba malo drugačija. Ali nije to čudno jer primjećujem da većini srba novija povijest počinje sa Olujom. Sve prije toga vam je irelevantno.

     • Bollero

      “Ali Hrvate u Vojvodini niko nije terorisao i iseljavao.”

      Pa pizzduro jedna partizanska, vi ste terorizirali neovisnu državu RH i demokratsku vlast u njoj, pa se onda desila Oluja i traktori ! Pa nismo valjda to zaboravili !? 🙂 Tko to nevin beži bre !? 🙂

      • DIKI

       Ma živi ti u laži slobodno. Ali hronologija i cifre stoje. Jesu li vas i žene i deca “terorizirali”? Pitam se što su svi posedali na traktore i pobegli? Činjenica je da Srbi nisu nikoga proterali iz Srbije, A Hrvati su proterali sve svoje građane srbske nacionalnosti. Da ste i jedni i drugi ostali verni idejama socijalne pravde i narodne sloge ništa od toga se ne bi desilo. Ovako imate svoje “samostalne” države koje su k…. na bicikli u odnosu na Jugu. Ne znate da delite, ni jedni ni drugi (a tek oni treći). “Dobri” Srbi su hteli da proteraju Albance pa su izduvali, a “dobri” Hrvati su samo imali sreće da su im okolnosti išle na ruku. I šta ste dobili? I jedni i drugi? Razorili ste sve što ste mogli i sad vas usrećitelji koji su vam “dali” slobodu i dalje gule. 20 miliona je bolje od od ovih par šaka jada. I dalje serete, a nećete da pogledate istini u oči, braćo Hrvati, Srbi i ovi ostali. Hebem mu, čitam pre neki dan o ludilu u Makedoniji, gledam one nakarade od zgrada u kvazi klasičnom stilu, ali ne mogu da se smejem. Pre mi se plače od tog ludila. “Ja sam Srbin, Hrvat, Makedonac, Albanac, Bošnjak…” Pa šta? Koga zabole. Vadite kosti žrtava iz bratoubilačkog rata 1941-1945 i pričate o zločinima ustaša, četnika, partizana, balista, folksdojčera…I kostima trgujete. Da vas je briga za žrtve nešto biste promenili. Što se ne ugledaste na Čehe i Slovake? Nego ste svi partiJote i veliki ratnici koji bi da poginu za svoj narod i svoje vukojebene. E, pa ginite i rmbajte, neka nam se smeje čitava Evropa. Jurite i vucite za ruku Švabe, Amere i ostale “šeike” i ponižavajte se do mile volje kad ne znate šta imate i šta možete. Srbija, Hrvatska, BiH…Pih. Bantustani. Divljaci. Rušitelji.

      • Bollero

       Tvoje razočarenje možda i mogu donekle razumjeti. No čovjek mora gledati stvarima i realnosti u oči- prije nego se desi ono ” ko nas bre zavadi” . Vi Srbi ste u tome učinili pogrešnu procjenu i to vas je koštalo. Niste prihvatili hrvatski i slovenački prijedlog za konfederaciju i ko vas yebe sad ! Precjenili ste svoju hargiju, tu je sva bit.

      • peppermintt

       kako ti slatko pakiraš al uvik umisto mašnice -zvizda crvena na vrhu
       i uvik ista priča ko nas bre zavadi, ovi oni svjetska urota
       samo nema ni malo odgovornosti političkog projekta Velike Srbije
       kojega su svi Srbi podržali
       i podržavaju
       kakav je to mentalni sklop, u državi vam nered, narod teško živi al sve džaba, Srbe opet i opet hrani ideologija osvajanja i širenja
       ne moš ti to virovat !

    • Duh ( bez sjekire )

     Bollero, čini mi se da je ovaj partizan jeguljastih osobina.
     Izvrdava odgovor vješto.

     • Bollero

      Naravno, ima samo jedan problem samnom- ne odustajem od upita ? 🙂

     • DIKI

      Ja lepo odgovorih, nego neko ima ugrađene filtere. Dobro, ti bar nisi nacionalista. Poštuješ Meksikance i Indijance.

      • Duh ( bez sjekire )

       Tuđe ja poštujem ali na svoje ne dam.

       Inače, u ovom tvom dugom odgovoru Bolleru, potpisao bih dosta toga. Ali neke stvari, yebiga, ne piju vodu.

       “Pitam se što su svi posedali na traktore i pobegli? ”
       A ja se pitam koji K su krenuli u projekt velike srbije? Koji K su čačkali mečku ? Pobjegli jer su se usrali, jer su znali da onaj koji sije vjetar – žanje Oluju. Strah. Eto zašto. I naravno da bi bilo svašta da su ostali . Ajd iskontroliraj lika kome su zapalili kuću, ubili člana obitelji i koji se protiv okupatora svoje zemlje, sela, grada, bori nekoliko godina. I onda dođe taj dan D. U tom kontekstu je jako dobro što ste potprašili.

       “Činjenica je da Srbi nisu nikoga proterali iz Srbije, A Hrvati su proterali sve svoje građane srbske nacionalnosti. ”

       1. Nije isto biti prognanik ili izbjeglica. Naravno, vama više odgovara priča o “proterivanju “, ničim izazvanom.

       2. Srbi iz Hrvatske su za teritorij ratovali protiv Hrvata iz Hrvatske, u Hrvatskoj. Nisu Hrvati krenuli otcjepljivati dio Srbije. To ne možeš uspoređivati ni pod razno.

       3. I kad već uspoređuješ onda možeš pomenuti protjerivanja iz krajine i iz RS tijekom rata.

       Priča o protjerivanju u Oluji je jednostavno laž. Ne možeš protjerati nekoga ko se već samoprotjerao. Točka.

      • Bollero

       Poštujem svakoga, svoje nedam nikome. Malo su mi draži Sijuksi od sombrera ! Inače su oboje čoki sympa !