Volimo ovu zemlju i sve narode u njoj

  2

  Svima nam postaje jasno, pa čak i Europi, da ovakva država ne može funkcionirati, ali kod pristupa reformi ne bi smjelo da se ozakoni nepravda ili izgubi osnovno pravilo jednakopravnosti.

  Rekao je ovo kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski, na današnjem prijemu u Svećeničkom domu Vrhbosanske nadbiskupije organiziranom povodom Uskrsa.

  “To ne važi samo za međunarodne čelnike, nego to posebno važi za nas, da volimo ovu zemlju i sve narode u njoj i gradimo državu utemeljenu na jednakim pravima svakog čovjeka i svakog naroda”, dodao je kardinal Puljić.

  Pozdravio je prisutne zvanice, predstavnike vjerskih zajednica, te društveno-političkog života u BiH, zahvalivši im na dolasku i poželjevši svima veću hrabrost i opredijeljenost za čovjeka i vrijednost života.

  Kardinal Puljić je izrazio radost jer se očekuje postavljanje spomenika Papi Ivanu Pavlu Drugom ispred sarajevske katedrale Srca Isusova, te je prisutne pozvao na tu svečanost 30. travnja.

  Prijemu kod kardinala Puljića danas su, između ostalih, prisustvovali reis-ul-ulema Husein efendija Kavazović, predsjednik Židovske zajednice u BiH Jakob Finci, predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i član Predsjedništva Željko Komšić, članovi državnog parlamenta, predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti FBiH i brojni drugi.

  Nezavisne

   

  facebook komentari

  • Mistery

   Zašto Čović nije bio na Uskršnjem prijemu?
   Da li je bio na Vaskršnjem?

  • Mistery

   Zašto Čović nije bio na Uskršnjem prijemu?
   Da li je bio na Vaskršnjem?