Pratite nas

Pregled

Vratio se gospodarski mesija, naš spasitelj Radimir Čačić

Objavljeno

na

Supermen iz zatvora uletio na Dnevnik 3 HRT-a

Dezideologiziranom reformatoru, kako se predstavlja Čačić, osuđenik na uvjetnoj slobodi, zbog oca partizana, bliži je Josipović od ‘ugodnije Kolinde’!

čačić supermenBila je to hrvatska verzija Povratka Supermena. Vratio se gospodarski mesija, naš spasitelj Radimir Čačić. Mediji imaju dostojnu zamjenu za Linića i Jovanovića u politički zrakopraznom prostoru u kojem dangubimo iščekujući da mine godinu i pol dana. Medijsko idolopoklonstvo kojim je Čačić dočekan te brzi zaborav njegovih potpredsjedničkih neuspjeha govori kako nam je očajna politička scena.

Svakomu se može dogoditi da usmrti dvoje ljudi, logička je, ali i opasna besmislica u koju nas uvjerava premijer Zoran Milanović svaki put kad treba nešto reći o Čačiću iako ga, na sreću, prometne statistike potpuno demantiraju. Ali, još nikad nije se dogodilo da osuđenik iz zatvora ekskluzivno uleti u Treći dnevnik javne televizije da bi nam propovijedao kako će on nas reformirati, a da ne čujemo baš ni riječi o tomu kako se on reformirao, ostvaruje li kazna preventivni učinak na njega pa onda i na sve nas kojima se može dogoditi da usmrtimo dvoje ljudi. Takvo što bilo bi, kad je o Čačiću riječ, očito nepristojno pitati osuđenika koji izdržava zatvorsku kaznu na uvjetnoj slobodi, pa jeHTV samo ovlaš podsjetio kako ga godinu dana nije bilo u političkom životu premda ni to nije baš točno.

Navala arogancije jedva čeka da erumpira

Doduše, većini medija zanimljivije je bilo baviti se dobrotvornim fizičkim nego psihološkim učinkom kazne na Čačića. Ali, njemu se nema što zamjeriti. Davno smo mogli uočiti, već iz toga što se jedino njemu moglo dogoditi da se netom nakon takve nesreće pojavi na proslavi predsjedničke pobjede Ive Josipovića, od kakvog je materijala sazdana njegova psihološka struktura, odnosno što se događa kad se na njegovom nervnom čvorištu sudare empatija i ambicija. Čačić sada samo nudi što mediji traže, a što to ujedno korespondira s njegovom ambicijom, samo je posljedica prirodnih zakona koji harmonično vladaju hrvatskim društvom.

Iskreno, dajući svoju prvu izjavu, onako okružen novinarima kao da se upravo spustio na Zemlju s putovanja na Mars, djelovao je kao jedini koji čvrsto stoji na zemlji. Braneći se od medija željnih političkih igara, s očitim pokrićem uzvratio je kako će nam uskoro biti previše njegovih izjava i javnih nastupa “tako da nema potrebe da sad forsiramo”. I onda se neforsirano, nakon Nove TV, ekskluzivno pojavio i na Dnevniku 3 teško susprežući očitu navalu arogancije koja jedva čeka da erumpira, odlažući to ipak za neki bolji politički trenutak koji će nam se usjeći u kolektivno pamćenje po nekoj ingenioznosti, kao što je to bila funkcija prvog potpredsjednika Vlade.

Suočen s nekritičnošću, Supermen nas je uspio podsjetiti kako se u nas dobro živjelo dok je on bio u Vladi, koja je, iako ojačana smjenama, u njegovim očima sada nekompetentna. Umjesto da iz kompetentnih usta čujemo što Čačić kao osuđenik misli o nesreći, smislu kazne, sporu oko odštete s obitelji žrtava, čuli smo ga samo kako “bez revanšizma” sažalijeva ljude iz vrha HNS-a s kojima je donedavno pokušavao uvjeriti javnost pa i sebe kako predstavlja nekoga na hrvatskoj političkoj sceni. Čačić je preko HTV-a uspio provući čak i poruku kako je ljudima dosta ideologije, nakon što je prethodno novinarima rekao da mu je “ugodnije u društvu gospođe Kolinde”, ali mu je zbog oca partizana svjetonazorski bliži, isto tako dezideologizirani “gospodin Josipović”, kojem je najvažnije da i nakon sljedećih predsjedničkih izbora u njegovu uredu ostane bista ne samo maršala već i komunističkog diktatora Tita.

MarinoJurasić/VL/foto:screenshot

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Pregled

Zahvala zračnim i kopnenim snagama u ime cijele Hrvatske

Objavljeno

na

Objavio

Zahvala zračnim i kopnenim snagama u ime cijele Hrvatske

Obraćajući se pripadnicima OSRH koji su sudjelovali u NOS-evima, ministar Krstičević je iskazao neizmjernu zahvalnost zbog svega što su učinili.

Izaslanstvo Ministarstva obrane i Oružanih snaga Republike Hrvatske koje su predvodili potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević te načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov danas je, u utorak, 19. rujna 2017. uz predstavnike DUSZ-a, vatrogastva i lokalne uprave i samouprave boravilo u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku.

Osnovni cilj bio je dublji uvid u situaciju na terenu, kao i sve nedavne aktivnosti protupožarnih i protupoplavnih namjenski organiziranih snaga (NOS) OSRH koje su zajedno s drugim državnim institucijama i hrvatskim građanima radile na sprječavanju i sanaciji posljedica požara, poplava i suša koje su u zadnjih nekoliko mjeseci zadesile više područja Republike Hrvatske.

Tijekom posjeta vojarni, izaslanstvu su održane prezentacije o protupožarnoj i protupoplavnoj sezoni 2017., kao i o opskrbi pitkom vodom naselja koja su bila pogođena tim nepogodama i sušom.

Daljnje informacije predočene su tijekom pregleda postroja Protupožarne eskadrile 93. zrakoplovne baze i drugih pripadnika OSRH koji su bili angažirani u poplavljenim te sušnim područjima.

Obraćajući se pripadnicima OSRH koji su sudjelovali u NOS-evima, ministar Krstičević je iskazao neizmjernu zahvalnost zbog svega što su učinili.

“Svojim nesebičnim zalaganjem i angažmanom, koji je ponekad bio iznad uobičajenih ljudskih mogućnosti, vi piloti i tehničari, pripadnici pobjedničke Hrvatske vojske, stavili ste se na raspolaganje našoj Domovini.

Kao što je hrvatski vojnik bio uz svoj narod ’91. godine, tako ste i vi danas – kroz zadaće pomoći civilnim institucijama i stanovništvu, od gašenja požara pa do sanacije poplavljenih područja”, poručio je ministar.

Načelnik GS OS RH general zbora Mirko Šundov istaknuo je dobru suradnju i koordinaciju s DUZS-om, naročito vatrogastvom. “Prikupili smo naučene lekcije, preostaje nam da ih dobro izanaliziramo i implementiramo u svim područjima, od opreme do organizacije, sve s ciljem da budemo još učinkovitiji”, rekao je general.

Župan Zadarske županije Božidar Longin zahvalio je pripadnicima OSRH na svemu što su učinili za građane. “Bilo je to ljeto s mnogo nepogoda, suša, požara i poplava. Štete su velike, no najvažnije je da nije bilo ljudskih žrtava. Štete bi bile puno veće, da nije bilo vas, ne znam kako bi sve skupa završilo”, poručio je Longin vojnicima.

U sklopu programa posjeta, izaslanstvo je obišlo i novouređeni prostor za zrakoplovne tehničare koji rade na PP avionima Airtractor AT-802 A, kao i postroj akro grupe HRZ i PZO-a “Krila Oluje”. Ministar Krstičević tom je prilikom čestitao pilotima na osvojenoj nagradi za najprecizniji nastup na aeromitingu u Slovačkoj Republici.

Foto: MORH/ T. Brandt

facebook komentari

Nastavi čitati

Pregled

Smijenjeni Domagoj Novokmet prelazi s HRT-a na konkurentsku televiziju!

Objavljeno

na

Objavio

Domagoj Novokmet, smijenjeni voditelj i urednik emisije “Otvoreno” odlazi s HRT-a, a karijeru će po neslužbenim informacijama nastaviti na N1 televiziji, piše Novi list.

Podsjetimo, smjena se dogodila nakon emisije u kojoj se govorilo o korupciji u sportu i to nakon što su se iz USKOK-a požalili da njihova predstavnika nije bilo u studiju.

Novokmet, koji je na početku karijere vodio emisiju “Briljanteen”,a na kraju je dogurao i do mjesta VD glavnog ravnatelja HRT-a ponuđeno je da radi trominutne vijesti na HRT 4.

Inače, bivši Nadzorni odbor HRT-a pokrenuo je nadzornu aktivnost zbog mogućeg prekoračenja ovlasti glavnog urednika HTV1 Brune Kovačevića i ravnatelja programa HRT-a Renata Kunića.

No, nakon što je Sabor smijenio taj Nadzorni odbor, slučaj Novokmet je stopiran, a jedno od najpoznatijih lica HRT-a prelazi u redove konkurentskog N1.

HRT brzo reagirao: Novokmet više neće uređivati “Otvoreno”!

facebook komentari

Nastavi čitati