Vrijeme je za „tuđmanizaciju“ ili „orbanizaciju“ Hrvatske! Vrijeme je za lustraciju!

67
Svi za jednog, jedan za sve!

Nakon što je Tomislav Karamarko doznao, za Hrvatsku poražavajući rezultat arbitraže u slučaju INA-MOL, obratio se hrvatskoj javnosti kratkom i znakovitom porukom. U skladu sa kršćanskom tradicijom i u ozračju božićnog vremena čestitao nam je Božić na jednostavan i lijep način i izazvao lavinu pozitivnih reakcija. I dok su mnogi očekivali njegov mogući trijumfalizam na temelju dokaza, jer  vizionarski je bio u pravu, poslao nam je duboku poruku da nas zapravo jedino dragi Bog u liku i djelu malenog Isusa može spasiti iz ponora zla u kojemu se Hrvatska nalazi. Tomislav Karamarko se ponovo držao načela da se s malo riječi, bez retoričke akrobatike, može puno više reći.

Božićna čestitka Andreju Plenkoviću od arbitražnog suda u slučaju INA-MOL, začas je na dramatičnoj, izvanrednoj konferenciji za tisak gotovo cijele Vlade RH, pretvorena u Božićni poklon Hrvatskoj, poklon umotan u diplomatsku, apaurinsku, retoričko-diplomatsku akrobatiku u njegovom stilu i hrvatski puk je mogao mirne duše zapjevati koju božićnu pjesmu pripremajući se za polnoćku. Tek „sutra“ ćemo vidjeti šta u tom poklon-paketu stoji, tek „sutra“ ćemo saznati je li nam se INA na Božić ponovo rodila ili je postala mlinski kamen o vratu hrvatskog gospodarstva, vreća bez dna. U svakom slučaju možemo zahvaliti brižnom i pristojnom Andreju Plenkoviću što je barem nakratko u centru božićnog slavlja zaustavio verbalni medijski rat oko tog pitanja. Rat i pakao kojega su nam obećali drugovi s ljevice zapravo je neizbježan, a slučaj INA-MOL je u središtu tog pakla kao istočni grijeh onih koji Hrvatsku nikada nisu stvarali, željeli ni voljeli. „Istočni grijeh“ kao ishodište svih grijeha, kako je to kirurški precizno opisao prof. Slaven Letica na jednom našem portalu smještajući „istočni grijeh“ u 2003. godinu, zapravo počinje puno ranije. Istočni grijeh udbaške mafije započinje 1983. godine monstruoznim ubojstvom Stjepana Đurekovića, a sudski epilog udbaškim ubojicama u Münchenu na svjetlo dana nam je iznio dokaze i činjenice o pravim vladarima INE, o onim strukturama kojima je INA služila kao kasica-prasica i neiscrpan izvor financijskih sredstava pomoću kojih su bili i ostali vladari života i smrti u našoj Domovini. Ekipa koja je 2003. godine prodala INU u bescjenje za pet puta manji iznos od realne procjene, samo je produžena ruka tih istih struktura koje su skinule glavu Stjepanu Đurekoviću.

Gdje je nestalo 2 milijarde dolara hrvatskog novca 2003. godine i kojim se kanalima na udbaške „off shore“ račune taj novac sukcesivno vraćao kako bi mogli zločinački, kontinuirano orgijati rastačući hrvatske nacionalne interese za račun svojih suludih projugoslavenskih ideja? Koliko je koštalo ubojstvo Stjepana Đurekovića? Koliko su koštala sva udbaška ubojstva računajući i ona koja su se dogodila u vrijeme Domovinskog rata? Tko je plaćao veleizdajničke postrojbe obavještajnog i paraobavještajnog aparata? Tko je to platio i odakle novac?

Jeste li se ikada upitali koliko je stajala bjesomučna medijska kampanja mentalno komunističke bulumente protiv Tomislava Karamarka koja je trajala pune četiri godine? Tomislava Karamarka nisu mogli maknuti metkom u čelo u sred Zagreba po njihovom dobrom mafijaškom običaju, jer to bi izazvalo buru političkih reakcija  u demokratskom svijetu! Promijenili su obrazac djelovanja, prilagodili ga demokratskim uzusima, kupili medije, glavne urednike, obučili lažljive spin doktore u liku novinara i novinarčića, oprostili porezna dugovanja svim mainstrem medijima, kupili DORH, sudove, povjerenstva za sukob interesa. Trebamo li uopće spominjati „Lex Perković“ ili aferu „Konzultantica“? Falsificiranim aferama napravili su takav pritisak kojega ne bi izdržao ni Papa Franjo. I to samo zbog dvije čarobne riječi!? Lustracija i INA! A lustracija i INA povezane su pupčanom vrpcom i neminovno dovode do otkrivanja aktera i karaktera „istočnog grijeha“ kao ishodišta svih grijeha.

Koliko stoje tajni i javni agenti po hrvatskim veleposlanstvima diljem svijeta koji blate svoju vlastitu Domovinu pretvarajući je u „pakao“ i „slučajnu državu“ sa „slučajnim narodom“? Koliko stoji pretvaranje naše Domovine u fašističku i ustašku državu i tko plaća veleizdajnike „judinim škudima“ koji trebaju dokazati da Hrvatska kao samostalna država ne može i ne smije postojati? Koliko je stajala i stoji „detuđmanizacija“, blaćenje Domovinskog rata, „hapšenje“ hrvatskih heroja, generala i branitelja?  Na žalost, apsurd svih apsurda je da sve to plaćamo mi, Hrvatice i Hrvati iz svojih preskromnih primanja koja nisu dostatna ni sklapati kraj s krajem. Mi plaćamo, a mafija nam se slatko, zlurado smije i vlada životom i smrću u našoj lijepoj Domovini. Oni koji to stanje više ne podnose pakiraju kofere i odlaze zauvijek u Svijet, a oni koji bi se htjeli vratiti u Domovinu vide da se nemaju kuda vratiti. I to je taj pakleni plan , to je taj pakao u kojemu živimo i demografski  nestajemo kao nacija, to je to dužničko ropstvo koje se produbljuje do granica izdržljivosti. Taj pakleni plan je bez ikakve sumnje namjeran i služi za spašavanje zločinačke prošlost i zločinačke budućnosti onih koji su taj pakao i osmislili, a provode ga pred našim zdravim očima. Oni u tom paklu plivaju kao riba u vodi!

Arbitražni sud u slučaju INA-MOL, konačno nam je podario božićni poklon, a tom poklonu najviše se vesele izmanipulirani, nesretni radnici sisačke rafinerije! Jedini je problem što danas prvi puta doznajem da se božićni pokloni plaćaju, a ovaj će se debelo plaćati  desetljećima. Zar je čudo da pored kumulativne, dugo vremenske veleizdaje Domovine diljem Svijeta, arbitražni sud presudi protiv one države protiv koje su i sami njeni vlastodršci? Protiv Hrvatske!? Zar je čudo da Papa Franjo odugovlači sa posvećenjem Alojzija Stepinca kada su žestoko protiv toga lijevo orijentirane bivše, a možda i sadašnje vladajuće elite u Domovini iz koje je Stepinac ponikao? Zar će biti čudo ako kao „slučajna država“ izgubimo i drugi spor INA-MOL koji će nas koštati nekoliko milijardi i hoće li i to biti neki novi blagdanski poklon? Ne, ne će biti čudo! Bilo bi pravo čudo da taj arbitražni spor u Washingtonu Hrvatska dobije?

Zar je onda čudo što je Tomislav Karamarko posloživši sve ove činjenice u glavi predložio obostrani izlazak iz obadvije arbitraže? Zar je čudo što je predložio prijateljske dogovore i pregovore s prijateljskom državom Mađarskom na čelu s prijateljski orijentiranim političarem Orbanom koji bi nam po mnogo čemu mogao biti uzor? Javna je tajna da su Karamarko i Orban bili dobri prijatelji i baš ta činjenica jedan je od razloga Karamarkove dekapitacije. Isto tako javna je tajna da je Milanović na sred briselskih hodnika javno i sramotno omalovažavao tog istog Orbana radi niza političkih pitanja. Od prijatelja Hrvatske Milanović je stvorio neprijatelja! I nakon svih javnih sramoćenja premijera Orbana Milanović pokreće arbitražu u slučaju INA-MOL, arbitražu koja je unaprijed izgubljena. Slučajno ili namjerno? Šta je onda logično i razumno? Vjerovati Karamarku ili Milanoviću?

Kristalno je jasno da je ta arbitraža mogla imati samo dva epiloga. Mogli smo je dobiti ili izgubiti, ali obadva epiloga vodila su istom cilju, a to je neminovno raskidanje među dioničarskog sporazuma, dobili mi ili izgubili tu arbitražu. Obadva epiloga vode u otkup dionica INE, vraćanje INE u državni portfelj. Zar onda nije bilo razumno ne pokretati arbitražu, ili arbitraže pokušati prekinuti, pa onda iz ravnopravnih pregovaračkih pozicija probati prijateljski riješiti taj spor i ne gubivši ogroman novac vratiti INI tržišno-proizvodnu poziciju koju zaslužuje kao strateška nacionalna kompanija?

Sudac Turudić postavio je pravo pitanje. Zbog čega „Kukuriku koalicija“ nije pokrenula proces razdruživanja i poništenja ugovora između INE i MOL-a onog trenutka kada su u rukama imali pravomoćnu presudu protiv Sanadera, pravomoćnu presudu koja je egzistirala punu godinu dana? Danas se Vrdoljak posipa pepelom i tvrdi da je on prvi predložio otkup INI-nih dionica od MOL-a! Pa zašto sa svojim drugovima nije krenuo u taj proces? Namjerno ili slučajno? Politikantstvo? Nacionalna veleizdaja ili ne? Možda zato što bi tada pod lupu javnosti došao „istočni grijeh“ mentalno komunističke bulumente iz 2003. godine i svi javni i tajni dokumenti koji su slijedili u sklapanju tog štetočinskog ugovora? Ocijenite sami!

Iz kratke, jednostavne božićne čestitke Tomislava Karamarka iščitavam poruku kako nije vrijeme za trijumfalizam. Nije vrijeme za trijumfalno busanje u prsa čovjeka koji je „kao zadnja budala i Karamarkov potrčko“ (kako su me opisali lijevi, a i neki „desni“ mediji), branio ljudsko dostojanstvo jednog iskrenog hrvatskog političara. Istina je da sam jedan od rijetkih novinara, ako ne i jedini, koji je imao čast razgovarati s Tomislavom Karamarkom preko tri sata, „post festum“ nakon svih njegovih ostavki. Nisam sreo čovjeka osvetnika, čovjeka punog gorčine. Naprotiv, sreo sam čovjeka koji nakon svih potresa čvrsto stoji na zemlji! Istina je da je to bio moj prvi, a nadam se ne i posljednji susret sa čovjekom prijateljem Hrvatske, čovjekom koji mi se skromnom kavom želio zahvaliti na iskrenom novinarskom trudu, trudu bez ikakvih utjecaja sa strane. I tada smo zajednički zaključili kako nije vrijeme za intervju, osvetnički pohod „ala Jaca“, nije vrijeme za trijumfalizam, jer svaki trijumfalizam bi mogao biti ona zadnja kap pelina u čaši punoj gorčine koju svaki domoljub danas ispija zbog eklatantne nacionalne veleizdaje.

Vrijeme je za „tuđmanizaciju“  ili „orbanizaciju“ Hrvatske! Vrijeme je za lustraciju! Na tom ispitu pred svršenim činom, Andrej Plenković će ili ostati ili pasti kao njegovi prethodnici, po istom, dobro razrađenom, ali za Hrvatsku skupom modelu!

Kazimir Mikašek-Kazo/Kamenjar.com

Tomislav Karamarko uputio Božićnu čestitku

 

facebook komentari

 • Tyrex Rex

  Osnovno pitanje je tko se to danas u Hrvatskoj želi vratiti u komunizam. Tko zaziva Jugoslaviju?

 • Sivooki

  Prijatelju, sretan ti Božić! Hvala na lijepom tekstu… Branko ti je poslao e-mail.

  • Kazimir Mikašek – Kazo

   Hvala, uzvratio sam mail. Želim vam obilje Božjeg blagoslova….

   • Sivooki

    I mi tebi!! Čujemo se kad dođemo u Zg!

 • Mrga

  Sretan Božić dragi Kazimire i hvala za odličnu analizu.

 • Malleus_Haereticorum

  „Zar je čudo da Papa Franjo odugovlači sa posvećenjem Alojzija Stepinca kada su žestoko protiv toga lijevo orijentirane bivše, a možda i sadašnje vladajuće elite u Domovini iz koje je Stepinac ponikao?“

  Na ovom si detalju pogriješio, u ostalome si u pravu. Naime, NE SMIJE SE i ne može se dogoditi da PRAVI papa ima bilo kakvih obzira prema prigovorima od strane svjetovnjaka, k tomu još i zakletih i prokletih ateista, upućenih prema osobi čija se svetost razmatra. Za takav svoj postupak sadašnji „papa“ jednostavno nema opravdanja, neovisno o tomu kakva je politička situacija u svijetu i u Hrvatskoj. Nema i gotovo.

  • Agromentum

   A zašto ovaj papa ne bi bio pravi papa. Izabran je uobičajenom procedurom kao i svi drugi prije njega. A ako i koju grešku napravi, nije razlog bacati kamenje. Papa je čovjek kao i svi mi.

   • Malleus_Haereticorum

    Krivovjerac ne može biti papa.

    • Sivooki

     Nemoj, dragi Malju, opet…tko ga je mogao proglasiti “krivovjercem”…? Znaš da ni meni nije posebno “legao” nakon Ivana Pavla II. i Benedikta XVI., ali ne mogu reći da je heretik.

     • Malleus_Haereticorum

      Nitko ga ni ne mora proglasiti krivovjercem. Katolici imaju obvezu znati svoju vjeru i ne prihvatiti NIKOGA tko tu vjeru osporava.

      Krivovjerac je tisuću posto.

     • Sivooki

      Na temelju čega…?

     • Malleus_Haereticorum

      Za početak, obtužuje ga enciklika PRAVOG pape Pija XI, Mortalium animos. Na situsu http://www.vatican.va nisam našao hrvatski prijevod, ali ti znaš englezki, pa ti iz toga izdvajam sljedeće:

      „Is it not right, it is often repeated, indeed, even consonant with duty, that all who invoke the name of Christ should abstain from mutual reproaches and at long last be united in mutual charity? Who would dare to say that he loved Christ, unless he worked with all his might to carry out the desires of Him, Who asked His Father that His disciples might be “one.”[1] And did not the same Christ will that His disciples should be marked out and distinguished from others by this characteristic, namely that they loved one another: “By this shall all men know that you are my disciples, if you have love one for another”?[2] All Christians, they add, should be as “one”: for then they would be much more powerful in driving out the pest of irreligion, which like a serpent daily creeps further and becomes more widely spread, and prepares to rob the Gospel of its strength. These things and others that class of men who are known as pan-Christians continually repeat and amplify; and these men, so far from being quite few and scattered, have increased to the dimensions of an entire class, and have grouped themselves into widely spread societies, most of which are directed by non-Catholics, although they are imbued with varying doctrines concerning the things of faith. This undertaking is so actively promoted as in many places to win for itself the adhesion of a number of citizens, and it even takes possession of the minds of very many Catholics and allures them with the hope of bringing about such a union as would be agreeable to the desires of Holy Mother Church, who has indeed nothing more at heart than to recall her erring sons and to lead them back to her bosom. But in reality beneath these enticing words and blandishments lies hid a most grave error, by which the foundations of the Catholic faith are completely destroyed. “

     • Agromentum

      U tekstu se očito navodi pogrešan pristup ekumenizmu u ono vrijeme kad je bio papa Pio XI. Ni papa Franjo ne misli o tim stvarima drugačije. Dijalog se mora voditi, a druga je stvar da ne smije biti kompromisa po pitanjima vjere – a njih i nema.

     • Malleus_Haereticorum

      Očito je da govoriš pogrješno. NEMA jedinstva s onima koji se NE ŽELE vratiti u krilo matere Crkve. NEMA, i nikad ga nije bilo niti će ga biti.

      Kažeš, nema kompromisa? Očito ne slušaš što govori „papa“. Naprimjer, onima, tzv. pravoslavcima, koji IZRIČITO kažu da ne prihvaćaju Katoličku Crkvu, lažni papa bez ikakva uztezanja dodjeljuje naziv SVETOSTI. To je do neba vapijući grijeh i krivovjerje. Nema svetosti izvan Katoličke Crkve, niti će ga biti.

     • Sivooki

      Tako možemo sumnjičiti svakoga…

     • Malleus_Haereticorum

      Da, za svakoga tko živi i umre izvan Katoličke Crkve možemo reći da sigurno nije svet.

      NEMA teorije da bi pravi papa „patrijarha pravoslavne crkve“ oslovio s „Vaša Svetosti“. To bi bilo bogohuljenje.

     • Saga

      Ajme poštovani, Božić je! Neka Vam bude blagoslovljen!
      Budimo u Miru novorođenog Isusa… 🙂

   • miro

    izgleda da je ovaj papa čitao Marxa

  • Kazimir Mikašek – Kazo

   Slažem se. No i Papa je griješan čovjek i ja ne vjerujem u njegovu nepogriješivost. Iz poznatih razloga Papa odugovlači sa Stepincem, a naša vladajuća kasta mu samo pomaže u tom odugovlačenju. Konačno, Bog odlučuje o Stepinčevoj svetosti i to je neupitno. Zbog Hrvatske bi bilo dobro što prije!?

   • Malleus_Haereticorum

    Ovdje miješaš stvari koje se ne mogu miješati. Dogma o nepogrješivosti pape (govorim o pravom papi) nema nikakve veze s ljudskom grješnošću pape svojstvene svakom čovjeku. Nepogrješivost se odnosi na SLUŽBU kao takvu i vrijedi samo uz tri uvjeta–da se odnosi na vjeru, da obvezuje cijelu Crkvu i da se izriče „ex cathedra“. Papa nije nepogrješiv izvan toga. Uzput, tko ne prihvaća dogmu o nepogrješivosti, ne prihvaća Katoličku Crkvu a time ni Isusa Krista. Postoje grijesi koji ne odjeljuju čovjeka od Crkve, a to su „uobičajeni“ ljudski grijesi, a postoje i oni koji ga samim svojim postojanjem odjeljuju od Crkve, kao što su krivovjerje i šizma. Krivovjerje „ipso facto“ ekskomunicira čovjeka iz Crkve, a tko nije član Crkve ne može imati nikakvu službu i vlast u njoj.

    • Kazimir Mikašek – Kazo

     Mislim da ništa ne miješam. Govorim o konkretnom političkom utjecaju na Papu u konkretnom slućaju Stepinac. I tu se ne radi samo o Stepincu već o odnosu prema Hrvatskoj kao katoličkoj zemlji kao paradigmi “predziđa kršćanstva” što je Ivan Pavao jako dobro razumio.

     • Malleus_Haereticorum

      Ovime pokazuješ da miješaš. Na PRAVOG papu ne može postojati politički utjecaj glede vjere. Jednostavno ne može. Recimo da može postojati politički utjecaj glede toga za koji nogometni klub će navijati, ali ne može postojati u tome da dopusti miješanje u Poklad vjere. NE MOŽE i točka. Pravi pape su davali svoj vlastiti život za takve stvari, kao i svi ostali kršćani koji su postali mučenicima.

     • Sivooki

      I, tko je trenutno Papa…?

     • Malleus_Haereticorum

      Nitko. Nema pape.

     • Sivooki

      Dakle, radno mjesto “upražnjeno”. Svaki muškarac katolik može se natjecati.

     • Malleus_Haereticorum

      Savjetujem ti da odustaneš od namjere zagovaranja krivovjeraca na ime toga što ne možeš znati kako će se situacija razriješiti. Imaš Poklad vjere, i slijedi ga. Katolička Crkva u svojoj povijesti poznaje svakojake težke krize, počevši od tzv. arijanske krize pa do tzv. velike zapadne šizme u 14. i 15. stoljeću. Katolička Crkva NE DUGUJE svoj obstanak tome da MORA u svakom trenutku imati pravog papu (to je po Isusovom obećanju–vrata Pakla ne će ju nadvladati).

      Naprimjer, za vrijeme arijanske krize, koja je trajala više od 50 godina, bilo je došlo do toga da su prokletnici, pristaše arijanizma, imali u svojim rukama više od 97% crkvenog klera. Nisu prevladali, nego su bačeni u vječno prokletstvo. Da su prevladali, danas bismo svi mi bili poricatelji Isusa Krista. Dakle, ni ovi danas, moderni arijanci, poricatelji Isusa Krista, sigurno ne će prevladati nego ih čeka sigurno vječno prokletstvo.

     • Sivooki

      O tome ipak odlučuje Gospodin, ne misliš li….?

     • Malleus_Haereticorum

      Upravo sam ti naveo primjer, jedan iz množtva, KAKO Gospodin odlučuje. Gospodin je objavio Sebe i svoju Volju, a na nama je da to poštujemo i da se toga držimo. No, da te pitam još jedno pitanje.

      Katolička Crkva, odnosno papa Lav X., nazvao je kralja Henrika VIII. braniteljem vjere. Dugo vrjemena, po ljudskim mjerilima, Henrik VIII. je bio uzoran katolik. Međutim tražio je od pape poništenje valjanoga braka da bi se mogao oženiti drugom ženom. Papa je to odbio, zato što se valjani brak NE MOŽE razriješiti. Papa je ostao kod toga, zato što je bio pravi papa, kakav papa treba biti, i nije mogao ni htio učiniti ono što je Krist zabranio, ni pod cijenu razkola, do kojeg je došlo Henrikovom voljom. Tako je od branitelja vjere Henrik postao prokletnik, jer je htio dobiti ono što mu je Gospodin u tom trenutku rekao da ne može dobiti. Epilog znamo–Henrik nije dobio to što je tražio ni onda kad je postao odpadnikom, pa je radio što je htio, i na kraju je krepao razpadajući se od sifilisa.

      Pitanje za tebe: Je li se papa držao Gospodinove volje, ili se je toga držao bivši branitelj vjere?

     • Sivooki

      Gdje je Franjo pogriješio po tom pitanju…?

     • Malleus_Haereticorum

      U Katoličkoj Crkvi ne postoji razvod braka.

      U egzortaciji „Amoris Laetitia“ dotični kaže:

      „Pastoral care must necessarily include efforts at reconciliation and mediation, through the establishment of specialized counselling centres in dioceses”. At the same time,“divorced people who have not remarried, and often bear witness to marital fidelity, ought to be encouraged to find in the Eucharist the nourishment they need to sustain them in their present state of life. The local community and pastors should accompany these people with solicitude.“

      i dalje

      243. It is important that the divorced who have entered a new union should be made to feel part of the Church. “They are not excommunicated” and they should not be treated as such, since they
      remain part of the ecclesial community.“

      Dakle, kaže krivovjernik, možeš se „ženiti“ ili „udavati“ i razvoditi koliko hoćeš–ti si i dalje član Crkve i možeš primiti Euharistiju.

      Ne, ne možeš. To se može samo u heretičkoj crkvi koju je izmislio Sotona.

     • Sivooki

      Koliko vidim, za one koji ne žive zajedno,ali nemaju drugog bračnog druga, zagovara se pristup pričesti kao hrana, pomoć ( nije to moje područje…), a za ove druge ipak otvorena vrata zajednice, Crkve ( ne govori se o pričesti…).
      Rigoroznost nikad nije bila Božja osobina, Malju.

     • Malleus_Haereticorum

      Drugi bračni drug, pored već postojećeg živog, jednostavno NE POSTOJI, jer to nije brak nego je prijeljub. Blud. I nemoj ublažavati jasne izraze–„remarried“ sigurno znači „ponovno vjenčan“, a „divorced“ sigurno znači „razveden“. To nema nikakve veze s postojanjem odvojena života među bračnim supružnicima, što ga priznaje Katolička Crkva.

      Kažeš:„Rigoroznost nikad nije bila Božja osobina, Malju.“

      Da vidimo.

      „Promotri dakle dobrotu i strogost Božju: strogost na palima, a dobrotu Božju na sebi ako ostaneš u toj dobroti, inače ćeš i ti biti odsječen.“ (Rim 11,12)

      „Neka vas, braćo moja, ne bude mnogo učitelja! Ta znate: bit ćemo strože suđeni.“ (Jak 3,1)

      „Kaži, dakle, Izraelcima da sam ja Jahve; da ću vas izbaviti od tereta što su vam ga Egipćani nametnuli. Oslobodit ću vas od ropstva u kojem vas drže; izbavit ću vas udarajući jako i kažnjavajući strogo.“ (Izl 6,6)

      „Kao što mu je milosrđe veliko, tako mu je velika i strogost; on ljudima sudi po djelima njihovim.“ (Sir 16,12)

      Dokle ćemo Boga prilagođavati sebi, a Sivooki? Dokle?

     • Sivooki

      Dokle…? Pa dok živimo…pokušat ćemo ga staviti u svoju glavu…

     • Malleus_Haereticorum

      Nisam ja krivo razumio nego ti misliš da rigoroznost nije isto što i strogost. Je, isto je. Ne znaš objasniti razliku između te dvije riječi, osim što jedna očito nije hrvatska, a druga je. Nema razlike u značenju. Hvataš se za slamčicu koju ni ne vidiš i ne znaš objasniti.

      Vjerojatno misliš reći da Bog nije cjepidlaka, da ne gleda na detalje. Ako tako misliš, onda si rekao još goru stvar. Bog gleda na sve detalje. Sve.
      Iz bezkrajnoga množtva detalja, pitat ću te za jedan određeni. Naprimjer, može li se sakrament euharistije ostvariti tako što bi se umjesto vina koristila koka-kola? Zašto da cjepidlačimo pa uztrajavamo na tomu da baš mora biti čisto naravno vino? Bog nije cjepidlaka, zar ne?

     • Sivooki

      Ovo što ti radiš je cjepidlačenje i stavljanje riječi u usta ili misli u glavu ili…Bog nas je stvorio, poznaje našu slabost i od čega smo sazdani…”Milosrdan je i milostiv Gospodin, spor na srdžbu i bogat milosrđem…”, a ne snajperist koji čeka da pogriješimo kako bi nas kaznio…
      Ne odstupam od jasnoće crkvenog nauka da grijeh rađa smrt,nego da Bog, kako i apostoli kažu, u svojoj dobroti oklijeva da nas kazni, i pruža nam vrijeme da se OBRATIMO i POKAJEMO…jer “Bog hoće da se svi spase…”
      Jasno je što je grijeh,a jasno je i milosrđe koje ne šupira s nadmoću ljude koji su pali u grijeh…tako ja shvaćam i ovaj dokument.

     • Malleus_Haereticorum

      Ma tko i za jednu jotu odstupi od Nauka Katoličke Crkve, unatoč i uzprkos svim upozorenjima i jasnim dokazima i čini to dugotrajno i uporno, tko je tvrda srdca, taj čini grijeh protiv Duha Svetoga i ništa ga ne će spasiti od osude na vječno prokletstvo. To ti je istina koja ne prolazi i ne mijenja se.
      Imaš zao običaj da ne odgovaraš na jasna pitanja, premda od drugih to tražiš. Zao, vrlo zao običaj.

      Ovime završavam ovaj razgovor.

     • Sivooki

      A brate mili, i ja.
      Težak je Bog u kojega vjeruješ…preporučam ti 1. Ivanovu poslanicu.

     • Plavac Plavi

      Sivi, Malleus_Haereticorum, on je nepogriješiv, govori ex cathedra, on ODEĐUJE tko je pravi vjernik, a tko heretik-“on je papa”!! Samo je nevolja što papu može glumiti u svojoj kući ili piskarajući ovdje ili negdje drugdje, u svojim komentarima!!

     • Malleus_Haereticorum

      Samo da znaš–ovo lažno svjedočanstvo što ga, izrugujući se, upućuješ prema meni, ne ću ti oprostiti.

     • Agromentum

      Imali vi pravo ili ne ali ste dosta usamljeni u svom mišljenju. Na političke teme nailazite na daleko veći konsenzus.

     • Saga

      Taman mi ukrade misao… 😉

     • Malleus_Haereticorum

      Tvrdnja je točna. Ali, postavljam pitanja za razmišljanje svakomu: treba li se katolik truditi da NE BUDE usamljen u svojem mišljenju NA RAČUN toga da porekne pravu i jedinu vjeru? I još jedno pitanje: kada, i od kada, se je izpravnost vjere ocjenjivala na temelju popularnosti ili nepopularnosti mišljenja? To su, ponavljam, pitanja za razmišljanje.

      A sada jedno pitanje tebi osobno, budući da si jedan od šefova ovdje. Na pitanje se može odgovoriti s jednostavnim „da“ ili „ne“. Pitanje je:

      Želiš li da prestanem sudjelovati na ovom forumu? Ako je odgovor „da“, onda brišem sve svoje odgovore, a ako je „ne“ moraš uzeti u obzir da se ne ću mijenjati i prilagođavati popularnostima. Dakle, „da“ ili „ne“?

     • Agromentum

      Samo vi sudjelujte, a odgovorni mogu uvijek nešto skloniti ako smatraju da je neprikladno. Mišljenje smije svatko svoje imati, s tim da je najbolje ako se previše ne udaljimo od teme. Na prva dva pitanja vam sad ne mogu odgovoriti, nemam vremena – a ni neke volje.

     • Malleus_Haereticorum

      „Na prva dva pitanja vam sad ne mogu odgovoriti, nemam vremena – a ni neke volje.“

      „To su, ponavljam, pitanja za razmišljanje.“

      Svima bi nam dobrodošla malo veća koncentracija pri čitanju.

     • Malleus_Haereticorum

      „.. a odgovorni mogu uvijek nešto skloniti..“

      Odlično. Uvijek sam za reciprocitet. Ako vidim da mi je obrisano ono što nije trebalo biti obrisano, odlazim.

     • Saga

      Admini su šefovi na ovom Portalu i imaju pravo brisati ono što oni ocijene da treba brisati, a ne naše shvaćanje vlastitih komentara.
      Imate jako visoko mišljenje o sebi, poštovani vdanan… jer sam sad posve sigurna da ste to Vi. 🙂

     • Plavac Plavi

      Bravo “veliki” kršćanine, katoliče! Nećeš mi oprostiti kažeš!To je prava kršćanska-katolička riječ-neću ti oprostiti! To je pravi nauk, koji bi morao i papa podučavati i širiti, a ne tamo nekakvo ljigavo opraštanje!! Inače nismo na sudu da bih ja iznosio protiv tebe nekakvo lažno svjedočanstvo! Uostalom niti te ne poznajem!!

     • Malleus_Haereticorum

      „Uostalom niti te ne poznajem!!“

      Tvoje te riječi obtužuju. Ne poznaš me, a kažeš da sebe smatram papom.
      Ne, ne ću ti oprostiti.

     • Plavac Plavi

      Hahaha! Glavno da ti znaš da je sadašnji papa heretik i da ga treba čekićem!! Ja tebi naprotiv, kao “nedosljedni kršćanin” opraštam!!

     • Malleus_Haereticorum

      Naravno da lažeš, prvo zato što ti meni nemaš što oprostiti, a drugo zato što znaš da lažeš. Tvoje te riječi izdaju, kao i nasilno cerekanje na početku svojega odgovora.

     • Plavac Plavi

      “Sveti oče” neću više!! :))

     • Sivooki

      Do 7 puta 7…?

     • Sivooki

      Malj bi, kao i mnogi pripadnici “pretkoncilske” struje u KC ,htio Crkvu po svojim, a ne Božjim planovima – nepogrješivu, trijumfalističku,docirajuću, moralističku…nije usamljen, i meni se to koji put otme…ali, Crkva će, kao i Krist, dati život za svoje neprijatelje…makar i nestala, kao u Egiptu, Siriji…

     • Agromentum

      Eto, nema. Smak svita samo šta nije. Nek’ nam još samo kaže datum ko’ jehovini svjedoci pa da isprodamo ovo malo što imamo i podjelimo potrebnima – bogatima, njima je najpotrebnije. 🙂

   • sjena

    Ima jedna stvar gosp.Kazimire, uz ostalo, Rim je i država ,odnosno Papa ima “politički status ” i u tome je kvaka 22,
    Sretne Božićne balgdane ,neka donesu mir i dobro !

 • Lilith

  Na dobro Vam došao Božić i sveto porođenje Isusovo i sveti Stipan

  • Sivooki

   I s tobom zajedno!!

 • Saga

  Dragi Kazo, svaka čast na članku!
  Sretan i blagoslovljen Vam Božić!

  I gospodinu Karamarku, naravno… recite mu kako ima još ponekog na svojoj strani. 🙂

 • kvaternik

  pronicava, znanstvena i dokumentirana analiza! hvala!
  bez lustracije nema Kroacije!
  sretan Božić i sretna cijela Nova 2017!

 • Pingback: Vrijeme je za „tuđmanizaciju“ ili „orbanizaciju“ Hrvatske! Vrijeme je za lustraciju! - Hrvatska udruga Benedikt()

 • dubokaistina

  Lustracija s prvim korakom lustrirati-procistiti Hrvate koji misle da je Tudman nesto napravio za Hrv!!!Tudman je bio i ostao ljubitelj Tita i komunizma!!!Nikad se nije ispricao narodu za zla koja je pocinio!!Slijediti i spominjati njega je cin kao da sotona proziva bogom a cinite to jer vas oni koji su njega postavili oprali mozgove!!Vase neznanje je beskrajno ne slusajte udbu i nenasjedajte na njihove price UDba je tudmana dala narodu!!

  • Paulaner Paulaner

   Sve sam mislila da si na trenutke,uzrokovane promjenom vremena ili stresom u privatnom zivotu tako zbrckan, kolerican i da zbog toga ne vladas svojim mislima. No, tebi nema pomoci, ti si sam po sebi lud i zlonamjeran.

   • dubokaistina

    Ne pisemo niti komentiramo necije misli osjecaje raspolozenje..na vrhu je o cemu se raspravlja..ako je tebi zlonamjena istina,a trazis pravdu,onda ti i tebi slicni zivite u toj pravdi i istini..samo nemojte kukati i plakakati kako vas lijevi gdje stignu..niste im na niovo..jer po svemu sudeci ispadaju za vas doktori znanosti u puno disciplina,a jedna je od njih pr canje u mozak..a jedan prc i to sjajan im je bio Tudman..jos da vi i oni jer ste za mene,ili vecinu ljudi jednaki po formuli sdp=hdz ..a sad da li to možes il ne možes razumijeti,ja nisam defektolog..ovo je politika,to razumijes ili ne razumijes..

  • Sivooki

   Kako razumjeti ovu tiradu…?

   • dubokaistina

    kada i ako, politicki sazrijes shvatit ces..postoji puno puteva do sazrijevanja,za pocetak i osnovu je taj da prestanes vjerovati sta ti mediji sufliraju kao istinu..dugi je put do tog stupnja..trebati ce ti godine..i punooo punooo citanja razmisljanja svako jedan put od kojih, brat bratu 40 i vise godina..

    • Sivooki

     Nadam se da nikada neću stići na tvoj “level”…nije ti lako, tako pametnom i usamljenom.

     • dubokaistina

      da zivis 500 godina neces mi biti ni u peti..tolika je razlika u mome razmisljanju znanju u odnosu na prosjecenog covjeka..