VUČIĆ: Srbija ne može biti prva i posljednja obrana Europe

1

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić izjavio je u četvrtak kako se protivi podizanju zidova i ograda, i da Srbija ne može biti prva i posljednja obrana Europe od migranata te da Europska unija mora riješiti migrantsku krizu na svojim granicama, izvijestili su beogradski elektronički mediji.

“Izgleda da sam ostao jedini u Europi koji je protiv zidova i ograda.

Zidovi nisu potrebni i nisu dobro rješenje ni za koga, ali nemojte nas tjerati da moramo reći: ne može nijedan (migrant) više ući na teritorij Srbije”, rekao je Vučić u Parizu gdje boravi u trodnevnom posjetu a u četvrtak se sastao s francuskim premijerom Manuelom Vallsom.

Vučić je rekao da Unija problem migranata mora riješiti na svojim granicama – u Grčkoj i Bugarskoj, naglasivši kako Srbija “ne može biti prva i posljednja odbrana Evrope”.

“Mi hoćemo prihvatiti svoj dio odgovornosti, pokazali smo humano lice i solidarnost, ali mi ćemo svoju zemlju znati zaštiti”, poručio je Vučić.
Ustvrdivši kako će Srbija “u nekom trenutku morati donijeti odluku” Vučić je rekao da u zemlji sada boravi oko 7.000 ljudi koji nemaju kamo otići, a u Bugarskoj ih je još toliko.

Kazao je kako se očekuje promjena odnosa prema migrantskoj krizi jer više nije riječ o majkama s djecom iz Sirije i s ratnih područja već se radi o ekonomskim migrantima iz država u kojima nema ratnih sukoba.

facebook komentari

  • EMINƎM

    srbija ostade s druge strane zida s razlogom