Vučić: Srbiji uplaćena milijarda dolara od Emirata

0

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić priopćio je danas da je Srbiji uplaćena milijarda dolara pomoći Ujedinjenih Arapskih Emirata kao pomoć proračunu i zahvaljujući tome Srbija do ožujka neće imati problema s likvidnošću.

vucic-al-595x340Vučić je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekao da će biti učinjeno sve kako bi se 2015. i 2016. godine smanjio trend zaduživanja Srbije.

Premijer je podsjetio da je Vlada Srbije u prethodnih 110 dana zacrtale velike planove te da je dosta toga urađeno, prenosi Tanjug.

“Želimo da Srbija bude uspješnija, naprednija i modernija zemlja. Naša zemlja je bila i dalje u vrlo teškoj situaciji i zbog toga smo krenuli u neophodne reforme. Donijeli smo zakone o radu PIO, stečaju, privatizaciji ali i set važnih medijskih zakona usklađenih i harmoniziranih sa EU i po standardima i princima EU”, rekao je premijer Srbije.

Razumije se, dodao je, da vlada nije imala slobodnog dana i da je bila predmet žestokih kritika što je dobro za njen demokratski razvoj.

Naša namjera je, kazao je Vučić, da stvorimo najbolju investicionu klimu, a reformske mjere koje smo donijeli pozdravili su svi, što je prvi put u poslijeratnoj povijesti. /HMS/

facebook komentari