Vukovarski gradonačelnik pozvao Vladu da ne postavlja dvojezične ploče dok se ne donese Statut grada

1

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava (HDZ) pozvao je danas Vladu da se suzdrži od postavljanja dvojezičnih ploča u Vukovaru do donošenja Statuta Grada Vukovara kojim to pitanje treba biti uređeno sukladno Odluci Ustavnog suda o pitanju dvojezičnosti.”Pozivam Vladu Republike Hrvatske da se suzdrži od najavljenog i opetovanog postavljanja dvojezičnih ploča u Vukovaru do donošenja Statuta Grada Vukovara kojim to pitanje treba biti uređeno sukladno odluci Ustavnog suda o pitanju dvojezičnosti u Vukovaru”, navodi se u priopćenju za javnost vukovarskog gradonačelnika.
cirilica_vukovar4-230914
Penava također izražava nadu da će Vlada imati “političke i ljudske mudrosti” ne narušavati ozračje posebnog pijeteta kod građana Vukovara i cijele Hrvatske, koje se svakim danom sve više osjeća kako se pribiližava 18. studeni i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine.

Pozivom Vladi da ne postavlja dvojezične ploče u Vukovaru, Penava je reagirao na ponovno postavljanje dvojezičnih ploča na zgradu u kojoj se u Vukovaru nalaze županijski, općinski i prekršajni sud, nakon što su 23. rujna, na obljetnicu obilježavanja osnutka 204. vukovarske brigade, nasilno poskidane sve dvojezične ploče u Vukovaru, a ploča na zgradi vukovarske policije oštećena.

Dvojezične ploče na zgradu u kojoj se nalaze županijski, općinski i prekršajni sud u Vukovaru vraćene su prije nekoliko dana.

facebook komentari

  • peppermintt

    Penava je skroz ok ,samo se plašim kako će mu vodstvo stranke vezati ruke, jer više nije aktualan zahtjev za ponovnim popisom u Vukovaru…