Za Josipovića je promjena naziva trga “radikalno desno zastranjenje i revidiranje povijesti”

26

Gost Pressinga Petra Štefanića na N1,  bio je Ivo Josipović, komentirao je odluku zagrebačkog gradonačelnika koji je danas iznio prijedlog da se Trg maršala Tita preimenuje u Trg Republike Hrvatske. 

”Ta lavina i jedno radikalno desno zastranjanje društva počelo nakon promjene na Pantovčaku. Rekao bih da je nakon toga ljevica pokazala sve slabosti koje i danas vidimo. Vi spominjete ovaj događaj koji je za mane žalostan jer je očito da je sposoban političar Bandić bio prinuđen učiniti što nitko nije htio već 27 godina napraviti – pristati na promjenu imena Trga maršala Tita. Ja imam prijedlog da se to zove Trg hrvatske sramote. To je dio revizije naše povijesti. Bandić će se oprati od nekih optužbi, ali od ove odluke se neće moći oprati i predlažem mu da još jednom razmisli. Postoji samo jedan čovjek koji može djelovati da se to ne dogodi, a on se zove Milorad Pupovac jer o njemu ovisi većina u HDZ-ovoj Vladi. Kao je dosljedan antifašist sad dolazi u priliku da pokaže da nije sitni politički trgovac”, kazao je Josipović.

Josipović tvrdi kako je ovo pobjeda tvrde desnice koja neće na ovome stati.

”To je pobjeda tvrde desnice i onih koji revidiraju povijest i neće na tome stati. Pokušat će oni što više izmusti. Ja bih se konzultirao sa svim klubovima. Bandić je očito došao pred zid. Koliko znam on nije bio sklon fašizmu i reviziji povijesti”, rekao je.

Ne isključuje mogućnost da se nakon pobjede neke druge političke opcije u Zagrebu vrati ime Trga maršala Tita.

”Vidim kao zadatak neke centrističke opcije da osvoji vlast i vrati to ime. Ja mislim da bi svaki veći grad u Hrvatskoj trebao imati trg ili ulicu narodnooslobodilačke borbe kao što svaki grad mora imati ulicu ili trg posvećen Domovinskom ratu”, kazao je.

”Ime Tita ima toliki simbolički naboj da se to ne da kompenzirati s nazivom Trg Republike Hrvatske”, kazao je. ”Ovo je korak nazad u našoj društvenoj stvarnosti. Siguran sam da će jednog dana ljevica doći na vast i vratiti taj trg”, kazao je bivši predsjednik koji nema ništa protiv da u Zagrebu postoji trg naziva ‘Trg žrtava komunizma’.

facebook komentari

 • Vladimir Dananić

  „To je dio revizije naše povijesti.“

  To je revizija vaših laži i krivotvorina. Nikada u svom djelovaju vi, „antifašisti“, niste bili normalna ljudska stvorenja, koja i u svojim mnogobrojnim slabostima znaju da se mora voljeti istina i poštenje. Nikada iz vaših poganskih usta nije izašla istinita riječ. Vi ste sramota za ljudski rod obćenito, a za hrvatski narod posebno.

  • Dusko Besenic

   TO DANANIĆU !!! Vjeruj u Boga i budi pravi sin naroda svoga! Čestitam!

 • Conqueror

  da je na vlasti radikalna desnica, ti bi druže Yusipoviću bio u zatvoru na trajnom boravku

  • kvaternik

   doći će i to!

  • Marcus

   Nažalost nije, a trebalo bi.

 • Plavac Plavi

  Što drugo može reći partizanskoudbaško
  kopile, čiji je otac i u ratu i poslije sudjelovao u likvidacijama
  Hrvata, mnogih hrvatskih domoljuba!!

 • bakran

  Ovakvi se likovi poput bljedunjavog lignjuna, jednostavno rečeno, ne mogu nazivati ljudima; jer normalno ljudsko biće ne može braniti jednonogu zločinačku mrcinu. Svijet će biti puno bolje mjesto nakon njihova uginuća.

  • EMINƎM

   on brani svog oca i njegova nedjela, što ako se jave vlasnici židovske zgrade u kojoj se nastanjuje u više etaža banditskopartizansko pile’ko

 • Sivooki

  Nismo više u Jugosmradiji, gdje se moralo šutjeti….
  Kad istina izađe na vidjelo…znate što će se dogoditi…
  Iako, čak se može pretpostaviti kamo udbokomunisti smjeraju…
  Trg za Ploču.

  • HISTrion

   Za one koji prate HKV, davno sam rekao “politika” na djelu “malo mari malo matanu”.
   Pa kuda to vodi moj hrvatski puče.

 • bubnjar

  Na sreću, stasaju nove generacije, kojima će, gle čuda, njihova država biti važnija od Tita.

 • Dusko Besenic

  Vidite ,,lignju” kako bjesomučno laje…od straha! Izgubio je ,,kompas” i živce, jer je sada nadrobio puno onoga čega se svo vrijeme suzdržavao, da se potpuno ne razotkrije. Zašto? Jer je dovoljno pametan i zna da je ovo ,,probijanje leda” ka lustraciji, a to je ono što crveni fašisti i udbaši najmanje žele i što su smatrali da će uspjeti držati pod kontrolom, optužujući svakoga tko insistira na lustraciji, za ustašstvo i fašizam! OVO JE, KONAČNO, POČETAK KRAJA UDBOKOMUNJARAMA U HRVATSKOJ !!! Bravo i hvala inicijatorima, koji nisu htjeli popustiti, Esih-Hasanbegović-Glasnović !!!

 • kvaternik

  čini se da drug yusipović ne zna da za promjenu imena trgova i ulica vlat ima GRADSKA SKUPŠTINA, a ne Vlada (Sabor) Hrvatske. a ko bajagi pravnik je!

 • Marcus

  Ovaj Lignjun Kuhana Noga je stvarno glup ako misli da pupavac može spasiti vampirskog maršala. Pupavac može (?) srušiti Plenkija ali preimenovanje trga će raditi gradska skupština. A, slijedom toga jedna nova vlast će morati tu odluku ponoviti na državnoj razini. Ili će i ona letit.

  • EMINƎM

   slovenci su jedini koji mogu razotkriti enigmu oko tita, maznuli su mu nogu za života;)

 • EMINƎM

  Hrvatsku treba voljeti, josipović niti je voli a još manje joj želi dobro, pljunuti je konjanik otac, bašp zbog takvih ljigavaca mora se reći istina kako to veli josipović revidiranje, ne nije to nikakvo hrvatskim jezikom rečeno pregledavanje povijesti već se tu radi o srbijanskim lažima kojima se jednom za uvijek treba stati na kraj, i to ISTINOM i samo golom ISTINOM ,
  Istina je ta koja će začepiti labrnje jugofilnoj kamarili pa i samom drugu YUsipoviću

  • Plavac Plavi

   Treba ispraviti srpskojugoslavanske laži i mitove i napisati istinitu povijest, utemeljenu na povjesnim. vjerodostojnim dokumentima i materijalnim dokazima-tisuće jama, tenkovskih rovova, rudarskih jama i okana sa desecima tisuća bez suda pobijenih, zaklanih, živih zazidanih,…!!

   • EMINƎM

    tog pravca događanja se plaše josipovićevi drugovi, jer patizanske mirovine nisu ništa drugo nego plaćanje izdajnika koji su se borili protiv Hrvatske države i tu praksu treba zaustaviti u to treba uvrstiti i sve one koji su se u domovinskom ratu usudili dići ruku na Hrvatsku i njene ljude

   • Istina

    Postoje oni koji se žrtvuju i istražuju povjest po arhivama, kako u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu. Pišu istinitu povijest, o tome izvješćuju sve nadležne institucije u Hrvatskoj, a te institucije šute. Dok se iz budžeta financiraju Pupovac i Sorošve nekakve udruge kojima je cilj rastakati Hrvatsku, ovi koji na temelju arhivskih dokumenta, znanstveno i stručno pišu istinsku povijest, to istražuju i pišu o svom trošku i o pomoći koju dobiju. Neka je sramota onih koji novcem poreznih obveznika financiraju naše neprijatelje, a nemaju novca za istinske hrvatske domoljube, rodoljube koji su ujedno i povjesničari, znanstvenici.

    • Plavac Plavi

     Da, na žalost, protuhrvatski paraziti se financiraju! Pratim i ja Blaku i Društvo…!

     • Istina

      Mislim da svaki istinski domoljub i rodoljub kojemu je stalo da istinske povjesti hrvatskog naroda treba pratiti rad Hrvatske družbe povjesničara “Dr. Rudolf Horvat” čija je predsjednica Blanka Matković. Na Croatia rediviva se zaista ima dosta toga za naučiti.

 • Lilith

  Koji bolesnik!

  • EMINƎM

   sve se da liječiti pa i ova njihova partizanska bolešćina, Pepca recept !

 • Istina

  On predlaže da se trg nazove “Trg hrvatske sramote” kao da to do sada nije i bio. Kud ćeš veće sramote za Hrvatsku, nego najljepši trg u glavnom gradu nazvati po najvećem zločincu u povijesti ovih prostora.

  • Lilith

   Meni se osobno svidio ovaj prijedlog: da najveće odlagalište smeća u Zagrebu, Jakuševac, bude preimenovano po njemu: Odlagalište smeća maršala Tita. http://kamenjar.com/don-damir-stojic-sto-tito-ostvario-zavrsilo-povijesnom-smetlistu/

   • Istina

    Da, ali na Jakuševcu ima dosta smeća koje se moglo reciklirati, a Tito je smeće koje se uopće ne može ni reciklirati. Znači, on je još veće smeće od onoga smeća na Jakuševcu.