“Zabranjeni transparent” osvanuo i u Dubrovniku

4

Kada smo u lipnju ove godine poslali zahtjev g. Vlahušiću za dozvolu korištenja javne površine kako bi organizirali javni skup na Srđu, dobili smo odbijenicu. Naime, diljem Hrvatske podizali smo transparent sa porukom: “Olujom do Hrvatske, lustracijom do slobode”. Dozvole su izdavane bez problema, pa smo tako dobili između ostalog dozvolu i za podizanje transparenta na kninskoj tvrđavi. Međutim, to je bilo sporno za dubrovačkog gradonačelnika javljaju iz udruge Urbana Desnica.

urbana desnica dubrovnik

Stoga smo već tada najavili g. Vlahušiću, kako ćemo bez ikakve dozvole doći podići “zabranjeni transparent” u centru grada u sred turističke sezone.

Nakon što je transparent podignut ispred crkve sv. Vlaha, prišli su nam brojni turisti koji su se raspitivali za značenje naše poruke, te su se fotografirali pokraj njega. Mnogi su u znak odobravanja podizali dva prsta kada su vidjeli našu zastavu.

Važno je napomenuti kako se u samom Dubrovniku odazvalo preko 20 mladih momaka koji su nas kontaktirali preko društvenih mreža i izrazili želju da u svom gradu podignu ovu poruku.

Nakon toga, posjetili smo Srđ i Hrvatski memorijalno-dokumentacijski centar domovinskog rata 1991., a onda je transparent razvijen i na Srđu uz popratnu bakljadu, zaključuju članovi Udruge! Cijelu fotogaleriju možete pronaći na njihovim fb stranicama.

Transparent je do sada podignut u Kninu, Splitu, Zagrebu, Vukovaru, a sada i u Dubrovniku.

Urbanadesnica.hr/kamenjar.com

facebook komentari

  • peppermintt

    Bravo, bravo, bravo tisuću puta 🙂

  • kak smo :))

    hahaha bravo !