Pratite nas

Zagvozd

Objavljeno

na

Ceste su krvotok, spajaju, vode nas u nepoznato , otvaraju mogućnosti, poslovne, privatne , kulturne .

Za Zagvozd smo vjerujem većina nas čuli prvi put preko legendarnog dida Kikaša i njegovog  Škilje iz Zagvozda. Maleno mjesto u kamenu, kršu, do njega su vodili prašnjavi uski puteljci. Isprid njega moćno Biokovo,  a more tako blizu.

Danas nema karte na kojoj Zagvozd nije označen  kao mjesto spajanja na auto put .

Tunel Sv. Ilija je otvorio utrobu Biokova i povezao vrući kamen podbiokovlja s morskom svježinom.

Ova poveznica trebala bi dati snažan impuls razvoju Zagore, Imote.

Isto tako nadam se da će još više oživjeti , ali i sačuvati svoj šarm, maleno mjesto Bast u kojem se još uvijek maslinovo ulje pravi po starinski, hladnim prešanjem.

Cijena prolaza kroz tunel  nije mala 20 kn u jednom smjeru, 20 za povratak. Mislim kako   ne bi smjela biti veća od 10 kuna.

Neopisiv je osjećaj kad vas na izlazu  iz tunela dočeka prekrasna panorama , uživajte za ugodan vikend

Kučibaba/kamenjar.info

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Pregled

Predsjednica: Hrvatska može pomoći u popravljanju odnosa Rusije i EU

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednica: Hrvatska može pomoći u popravljanju odnosa Rusije i EU

Hrvatska može pomoći u jačanju suradnje između Rusije, EU-a i NATO-a, rekla je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u intervjuu za rusku agenciju TASS uoči početka službena posjeta Rusiji.

“Vjerujem da Hrvatska može postati posrednik u suradnji Rusije, EU-a i NATO-a, organizacija čije smo mi članice i čije zajedničke vrijednosti dijelimo i u njih čvrsto vjerujemo. Ipak, nemoguće je bez Rusije rješavati mnoga pitanja na globalnoj pozornici i zato uvijek podržavam dijalog, čak i u bilo kojem neslaganju”, kazala je Grabar-Kitarović.

Vitalno je obnoviti dijalog između Rusije i Zapada, uvjerena je hrvatska predsjednica. “Dijalog je ključna stvar. Rusija i NATO ključni su čimbenici europske sigurnosti i stabilnosti”, rekla je.

“Svako pogoršanje u odnosima NATO-a i Rusije ima izravne posljedice na sve aspekte europske sigurnosti i stabilnosti”, naglasila je.

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Milijan Brkić: Zakon je jasan – Otvaranjem istrage, saborsko povjerenstvo za Agrokor prestaje s radom!

Objavljeno

na

Objavio

Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskoga sabora Milijan Brkić osvrnuo se jučer za Novu TV i HTV na temu saborskoga istražnog povjerenstva za Agrokor.

U Članku 4. Zakona o istražnim povjerenstvima stoji da će – ako je pokrenut sudbeni postupak o nekom pitanju o kojem je prethodno osnovano istražno povjerenstvo – ono odmah prestati s radom.

Brkić je istaknuo da SDP i Most ovom problemu pristupaju neodgovorno, populistički i demagoški.

– Jako su dobro znali koja je sastavnica zakona, jednako kao što znaju da se istrage koje provode istražna tijela, DORH i policija, ne smiju kontaminirati bilo kojim drugim aktivnostima, a pogotovo ne aktivnostima zakonodavne vlasti. Zakon je tu jasan – otvaranjem sudske istrage, koja će evidentno uslijediti, rad povjerenstva prestaje.

facebook komentari

Nastavi čitati