ZAIGRAJTE I VI NAGRADNU IGRU – DRAGO MI JE PRGOMET

2

untitled8

Ne propustite na svim kioscima srećke s likom Drage Prgometa.

[ad id=”68099″]

Uz njegov četvrti lik dolje desno upišite ime stranke u koju će po vašem sudu otići nakon što do konca godine napusti SDP. Sačuvajte naljepnicu s brojem srećke i čekajte izvlačenje u najluđoj noći. Prva nagrada: doživotno počasno članstvo u stranci po vlastitom izboru PLUS sve beneficije ukoliko stanka sudjeluje u obnašanju vlasti. Svaki Hrvat ima pravo na 15 minuta slave. Druga nagrada: baseball palica s kojom si može razbiti glavu svatko tko mu je dao glas, ali bar će izgledati lijepo ako si prije udarca na glavu stavi poklon šilt kapu s bojama HDZ-a, MOST-a i SDP-a, naprijed s likom Drage Prgometa, a na poleđini s velikim upitnikom. Treća nagrada: Priručnik za političke samoubojice čiji je autor samoubojica poznat po epizodnoj ulozi u stripu Alan Ford. Četvrta i utješna nagrada: kamen za zelje, piše Kristijan Krkač/À Propos

Drago Prgomet, do danas član MOST-a, uspio je u samo 11 mjeseci ove godine izaći iz HDZ-a u kojem je bio član do veljače, zatim postati član MOST-a u rujnu iz kojeg je danas 12. studenog izbačen zbog toga jer usprkos dogovoru odlučio samostalno „razgovarati“ s SDP-om, tj. sa Z. M., a kako je krenuo čini se da bi mogao do konca godine napustiti i SDP. Tajna svih tajni jest u koju će stranku prijeći, jer vjerojatno i on sam, poučen iskustvom politički pokojnih predšasnika, zna da neovisnost u politici ne prolazi? Netko bi se pitao ima li Drago Prgomet poteškoća s političkom vjernošću? Je li ga politička majka dovoljno voljela? Možda ga je politički otac tukao? Jesu li ga politički kolege u nižim razredima političke škole zadirkivali? Možda je bilo i većeg zla? Ako mu psihijatar nije uspio pomoći, teško da će to moći obični smrtnici. Što je tu uopće zanimljivo?

Portali i društvene mreže vrve od vijesti o tom događaju i ruganja Dragi Prgometu. No, koliko se može od oka analizirati, proizlazi kako je odnos specifičan. Radi se o ponoćnom kauboju koji tijekom cijele godine grozničavo mijenja stranke. Tumačenja se dvoume između toga trebaju li mu dati ulogu profesionalca ili mušterije. Mnogi drže kako je mušterija jer traži među profesionalcima, ali mislim da je prije profesionalac jer probire među ponudama mušterija. No, ne treba cjepidlačiti. Odnos je naime načelno politički prostitutivan. Izigravanje povjerenja državljana s pravom glasa koji su baš toj osobi te stranke dali svoj glas takvom političaru ništa ne znači. Nezanimljivo.

Zanimljivije je kako je Prgomet pristao uz zajedništvo MOST-a, a samo par sati kasnije nakon dogovora u MOST-u, bez njihovog znanja i samoinicijativno je otišao na tajni sastanak s SDP-om. To da je sastanak namjeravao držati u tajnosti govori kako je namjeravao igrati dvostruku ili trostruku igru. Izigrao je ne samo povjerenje birača, nego i povjerenje svojih kolega iz MOST-a. No, politička prijateljstva sklapaju se iz interesa, a ne iz ljubavi prema domovini, stranci, ideologiji, programu, ili vođi. Tko tvrdi drugačije ili je naivan, ili laže kao pas. Još jednom nezanimljivo.

Drago Prgomet je učinio nešto puno gore. Postao nacionalna sramota. Nakon 20 godina vladavine HDZ-a i SDP-a i trenutnog stanja u koje su nas te stranke dovele, pojavila se, snagom izbornog rezultata, relevantna opcija koja je mogla stati na kraj toj zloj vladavini, ako ništa drugo barem ponavljanjem izbora. Glas toj opciji dala je revoltirana Hrvatska. Drago Prgomet postao je nacionalna sramota, jer je njegovo priklanjanje SDP-u, uz prethodno članstvo u HDZ-u i u međuvremenu članstvo o MOST-u, simbol izdaje nade koju je ta opcija sa svojih 19 osvojenih mandata pružila revoltiranoj Hrvatskoj koja joj je dala povjerenje. Ukratko, da situacija nije na svu sreću vidno komična, zasigurno bi bila duboko tragična što nije, tj. tragična, jer je na svu sreću vidno komična, ukratko, kao i sam lik Drage Prgometa.

Kristijan Krkač/À Propos

facebook komentari

 • Sivooki

  Most je od početka bio ovo što vidimo. Kako je netko mogao vjerovati u opciju koju sastavlja jedan “žutokljunac”, jedan zmeknirep , jedan ekscesni tip i, vjerojatno, mnoštvo nadobudnih i lakovjernih….?
  Akviziciju koju je Radmanovizija svesrdno gurala pod nos hrvatskim biračima kao jedini spas od “SDPHDZ”…?
  Tko je u to povjerovao, neka primi moju sućut.

  • goranka

   Od sdp-a mi se ništa i nitko ne može gaditi više, ali bih drugu nagradu rado vidjela u akciji na papagajevoj glavi jednoj, ak se razmemo. Ja toliko. Haug.