Zaključak vijeća HRT-a: Gojan je bila nepristojna i neprofesionalna za vrijeme inauguracije!

11

Zaključak je prihvaćen s osam glasova ‘za’ i dva ‘protiv’.

Vijeće HRT-a je svu odgovornost oko vođenja emisije ‘Inauguracija’ svalilo na urednicu i voditeljicu emisije Elizabetu Gojan. Nakon polusatnog sastanka zaključili su da je “usprkos vrsnoj tehničkoj organizaciji projekta zbog nedostatka uredničke pripremljenosti došlo do iznošenja neprovjerenih podataka, do izostanka stilski neobilježenog načina komentiranja i do neprimjerenih komentara”.

Zaključak je prihvaćen s osam glasova ‘za’ i dva ‘protiv’. Iako je tijekom sjednice većina članova Vijeća smatrala kako odgovornost za praćenje emisije trebaju snositi svi uključeni u projekt, do toga ipak nije došlo.

Za pojedine članove Vijeća komentari voditeljice su neprofesionalni, te su naveli kako razumiju nezadovoljstvo gledatelja.

Član Programskog vijeća Zdravko Kedžo u svom je prijedlogu zaključka istaknuo da su spornom emisijom prekršena programska načela HRT-a, zatražio je da vodstvo Hrvatske radiotelevizije preuzme odgovornost i da se ispriča javnosti zbog, kako je istaknuto, neprofesionalnosti voditeljice.

“Neprofesionalizam je najgori kad nije zbog neznanja nego zbog osobnog stava”, istaknuo je Kedžo u raspravi u kojoj je većina članova Programskog vijeća iznijela stavove kako su komentari voditeljice bili neprofesionalni te kako razumiju nezadovoljstvo dijela gledatelja zbog kojih su i dobili veliki broj pritužbi, njih više od osamdeset.

”Praćenje inauguracije predsjednika je najsvečaniji čin, ono što je neprihvatljivo i nedolično su komentari voditeljice, to je i nepristojno i neprofesionalno i razumijem ljude koji su sa ogorčenjem o tome govorili, mislim da je voditeljica zamijenila svoje emisije”, rekla je članica Vijeća Neda Ritz.

Jozo Barišić smatra da je emisija bila ”ispod svih kriterija”, a zamjerio je i nedostatak objektivnosti. Tijekom same rasprave nekoliko puta se otvoreno i suprotstavljao. Barišić je za odgovornost prozvao ravnatelja programa Sašu Runjića, a i glavnom ravnatelju HRT-a Goranu Radmanu se obratio nekoliko puta.

[ad id=”40551″]

facebook komentari

 • cleuna

  Hoće li nakon ovoga uslijediti neke konkretne sankcije ili samo “drugarska kritika”?

  • tvigi

   Nije Gojan Karolina V.Krišto da je kazne otkazom, bit će samo ‘blagog ukora’

   • petarman

    , a obzirom na njenu anatomiju, to se neće uočavati.

 • Herceg-Bosna

  krmača,,,,,,,,

 • Arsen Petrosic

  Ovu bezobraznu spodobu izbaciti sa HRTV,bez otpremnine,a za novu voditeljicu postaviti g-đu Karolinu Krišto

  • Lilith

   gđi Krišto treba dati veću funkciju

 • Ljuta Trava

  Bit će po onoj : Pojavu osuditi a drugaricu spasiti .

  • Lilith

   Teško će me uvjeriti da su je bilo kako osudili dok navedena ne dobije otkaz! 😉

 • anto

  ma gonite je u k…c