Zastave i dignitet Domovinskog rata: Otvoreni upit dr.Kujundžiću

18

 

Štovani dr. Kujundžiću  poslije Vaših izjava mogu dokučiti da čuvate dignitet  Domovinskoga rata i zastave  na kninskoj tvrđavi . Ali su meni ostale i upitne neke stvari a koje Vi niste baš pojasnili pa ću pokušati zatražiti od vas još malo pojašnjenja . Imao bih ja mnogo pitanja ali ću ih sažeti što je moguće više.

Zastava koju je je dobila od gradonačelnice Rimac gđa Kolinda Grabar Kitarović nije i zastava koji su podigli pripadnici gardijske brigade naše Pume  pa me zanima znate li Vi možda gdje je ta zastava završila.

Zastava koju je dobila gđa Kolinda Grabar Kitarović je samo jedna od zastava  koje su skinute sa jarbola na kninskoj tvrđavi pa me zanima kada Vi već brinete o dostojanstvu i časti nacije ali i svih branitelja  znate li  možda koliko je još zastava sa jarbola skinuto gdje su one sada jer mogla je još po neka završiti tamo gdje nije trebalo. 

Jako mi je važno i znati  jeste li Vi bilo kada prije  uputili upit nekoj instituciji ili pak javno upitali gdje završavaju sve te zastave jer ih je tijekom ovih godina od 1995 do danas jako mnogo zamijenjeno  a morala bi svaka biti jednakovrijedna barem nam tako logika nalaže da promišljamo .

38900757

Štovani dr.Kujundžiću mene jako zanima i znate li vi kakove sve obveze ima gradonačelnica Rimac a kakove i ovlasti .Jer primjerice u nekim gradovima Europe u svijeta ali i Hrvatske  gradonačelnici imaju i ovlasti da daju povelje grada ,ključeve da zajedno sa svojim gradskim vijećima donose odluke o bratimljenju i još mnogo toga , Povelje i ključevi grada knjige pa i  zvanja počasnog građanina toga grada dodijeljivani su poznatim znanstvenicima,političarima ,piscima, ljudima iz športa  i prava je rijetkost da sam ja čitao da se digla tolika prašina oko takovog čina.

Ili ste Vi ipak  oglasili se a da se oko toga niste baš dovoljno dobro informirali .

Jer štovani dr.Kujundžiću nije valjda da se niste raspitali pa mogu ja pomisliti sada da baš Vi na takovim stvarima zarađujete političke poene a istovremeno diskreditirate i gđu Kolindu ali i stranku iz koje dolazi.

Štovani dr.Kujundžiću možda ćete se upitati zašto baš ja ovo pitam .
   
Pa eto dr.Kujundžiću prvo poradi toga što sam i ja  Hrvat pripadnik nacije čiju čast Vi čuvate ali sam i jedan od branitelja i sudionika Oluje  pa valjda slijedom toga i ja mogu po nešto upitati u svezi sa zastavama za koje Vi tvrdite da pripadaju svima vama .

Nadam se da ćete naći malo vremena da i meni odgovorite a nekako sam uvjeren i da nisam jedini ni Hrvat kojega ovo zanima ali ni branitelj.

Jednostavno je stvari treba istjerati na čistac a povrh svega Vi ste i jedan od predsjedničkih kandidata .A mogao bih i ja biti jedan od onih koji će vam dati glas.
Pa možda me i uvjerite štovani dr.Kujundžiću da glasujem za Vas

I na koncu imao bih ja još po neko pitanje ali vam ne želim oduzimati dragocijeno vrijeme jer Vi ste zauzeti sa kampanjom za predsjedničke izbore

Daran Bašić, Mostar 18.studeni 2014.

facebook komentari

 • cleuna

  Sa svakim novim istupom Kujundžić kao da želi poslati odgovor zašto se on uistinu kandidirao za predsjednika…mada je većini nas to odavno jasno.

  • tvigi

   Jasno ko dan

  • peppermintt

   molim te jesi ga vidio danas na snimku u koloni u Vukovaru kako se “slatko ” javlja onom lignjunu ?

   • cleuna

    Jesam…zato i pišem ovo.

 • B.Polje

  Super članak, treba malo spustiti Kujunđžića na zemlju…

 • Možda

  Razmislimo:

  Završna faza potpunog rimokatoličenja Zapadne Hercegovine, započeta u petnaestom, dogodila se u dvadesetom veku. U toku dva svetska rata, i u versko-građanskom ratu koji se vodio od 1991. do 1995. godine rimokatolici su, predvođeni svojim biskupima i svećenstvom, narodnim prvacima i institucijama kojima je duh zadahnula Rimokatolička crkva, nasiljem (pokoljima i progonima) izbrisali i poslednje oaze srpskog pravoslavnog naroda, koji je još u sedamnaestom i osamnaestom veku činio većinu stanovništva ovih prostora. I u Zapadnoj Hercegovini, koja se najduže opirala Rimskoj crkvi i koja je od svih dalmatinskih priobalnih regija poslednja pokatoličena, ponovio se onaj svojevrsni fenomen: prvo je, prešavši iz pravoslavlja u rimokatoličanstvo, srpsko pravoslavno stanovništvo promenilo veru, a onda su krajem devetnaestog veka rimokatolički svećenici, uz pomoć austrougarske države, Srbe rimokatolike preimenovali u Hrvate, stvorivši ujedno od njih najfanatičnije protivnike Srba i pravoslavlja.

  više istinitih činjenica na:http://kovceg.tripod.com/pokatolicena_zap_hercegovina.htm