Oko dvije tisuće stranica ispisano je tijekom istrage o ubojstvu jugoslavenskog ambasadora Vladimira Rolovića 1971. godine. Danas je dostupna javnosti u gradskom arhivu Stockholma.

facebook komentari

 • Istina

  Autor ovog clanka je osporavao Srebrenicu (genocid) u svedskim medijima i time si stvorio reputaciju. Jako kontroverzna osoba. Spominjuci arhive u Stockholmu zeli postici vjerodostojnost, ali svatko sa imalo poznavanja rada HOP-a vidi kako puno toga u ovom clanku ne drzi vodu. Usput receno, Stipu Mikulica je ubila UDBA 1975, a svedski mediji dan danas pisu kako su ga likvidirale “ustase”. Niti je vjerovati Svedjanima, pogotovo ne u to vrijeme, a ni ovakvim teorijama koje se toboze zasnivaju na istrazivanju arhiva. Uostalom, jos ima zivih aktera cija rijec vrijedi vise od ovog tzv novinara. No, oni se ne cuju ni u Vecernjaku, ni Kamenjaru. Lijep pozdrav iz Svedske!

 • Otporaš

  Mali odgovor komentatoru “Istina”.
  Ti si svakako dao tvoje neslaganje prema gore navedenom članku, ali si falio, namjerno ili ne, svejedno, dati tvoje “ISTINE” koje ti znaš i poznaš kao, možda “jedan od živih aktera”…ovog slučaja, tj. likvidacije zloglasnog udbaša i mnogostrukog ubojice Hrvata Vladimira Rolovića.

  Sadržaj ili sadržaji u ovom članku nisu izvori hrvatske političke emigracije, nego su izvori zapisnika čvedske police koja je bila na lice mjesta i na lice događaja.

  Zanima me sada, a uvjeren sam da bi to zanimalo i mnoge druge čitatelje: GDJE SI TI TADA BIO? Ako si bio u Švedskoj, zašto nisi priskočio u pomoć tim odlučnim i odvažnim Hrvatima, kao što su to drugi učinili. Nemoj sada iz LJUBOMORE glumiti nekog vrlog i dobrog Domoljuba.

  Iskreni poZDrav tebi i svim tvojima i onima koji misle kao ti…

  ŠTO MORA ZNATI SVAKI HRVAT O USTAŠAMA | Otporaš

  otporas.com/sto-mora-znati-svaki-hrvat-o-ustasama/

  • Istina

   Vidim da ste uklonili sporni clanak. Moj motiv komentiranja nije bila ljubomora, dapace, vjecna im slava i hvala, vec nacin pisanja spornog autora clanka. Dovoljno je prolistati njegove Tweeter objave da se vidi kako “dise” i kojom idologijom je zadojen. Od takvih “novinara” ne ocekujem objektivnost, a ni od Vas ne ocekujem da ih objavljujete. Sretno u daljnjem radu!

  • josip

   mogu li dobiti vasu e mail adresu

   • Otporaš

    Josipe, obrati se na priloženi link. Tu ćeš (pro)naći još zanimljivijih sadržaja ove teme kao i mogo drugih.
    Bog! i veliki poZDrav.

    : http://otporas.com/lanac-udb-inih-z…172-svibanj-1969/

    • josip

     hvala znam za ovo ali kako mogu dobiti vašu e mail kako bi vas nesto osobno upitao a ne ovako preko portala. Hvala ZDS

     • Otporaš

      Dragi Josipe obrati se Administratoru ovog portala i on će ti dati moj e-mail adresu. Osobno bih mi bilo dragom s tobom razviti poznajstvo i dialog o našim zajedničkim stvartima.
      Bog! i izkreni poZDravi.

  • josip

   postovani gospodine zasto ne pisete vise priloge iz Otporaseve torbe

 • cleuna892

  Pa gdje je clanak?

  • Otporaš

   cleuna892 na koji člank misliš? Jell na ovaj priloženi link.

   REMEK DJELO – GOVOR RANKA PRIMORCA PRIJE PRESUDE NA …
   otporas.com/remek-djelo-govor-ranka-primorca-prije-presude-na-s…

   • cleuna892

    Uprravo citam i dosao sam do Ante Carana pa sam prekinuo da ti se javim.
    Otporas,molim te,ako moze,malo vise informacija o tom Caranu.

    • Otporaš

     Bez ikakove sumnje Ante Ćaran je bio jedan od vrlo državotvornih Hrvata: Takav se je rodeo, takav je bio, živio i takav je umro. A ono dali je je on ili nije ubio 22 studenoga 1978. godinu Križana Brkića, to za sigurno mnoge ne znaju. Ali bio je i slabić, kao i mnogi drugi.
     Tražiš nešto više o Anti Ćaranu. Prilažem jedan link iz kojeg možeš nešto više saznati. Otvori, pročitaj pa mi javi dali si nešto više saznao…

     http://kamenjar.com/fbi-udba-intervju-dr-ante-pavelica-sa-procelnikom-hno-milom-bobanom/

     FBI, UDBA i intervju dr. Ante Pavelića sa pročelnikom HNO …

  • cleuna892

   Da,ali nikako ne mogu da otvorim i procitam.

  • Agramer 369

   U nedostatku članka, prilažem videozapis :