Zašto danas slavimo čovjeka kojeg je njemački list “Bild” stavio kao desetog na listu zločinaca u prošlom stoljeću

72
Prvi, prema tim podacima, bio je Mao-Ce tung s 50 milijuna pobijenih ljudi. Iza njega plasirao se Staljin. On je smaknuo tek deset milijuna manje. Nacistički zločinac Adolf Hitler odgovoran je za ubijanje više od 20 milijuna ljudi, a četvrti Čang Kaj – šek za „tek“ deset milijuna. Lenjin je pobio četiri, Tujo Hideki tri, Pol Pot, Crveni Kmeri, Kambodža dva, etiopski marksist Mengitsu, ubojica cara Haile Selassieja dva, a Yahya Khan iz Pakistana milijun ljudi. Na desetom mjestu najvećih masovnih ubojica prošlog stoljeća je bivši doživotni predsjednik Jugoslavije, trostruki narodni heroj, maršal Josip Broz Tito s milijun žrtava nakon II. svjetskog rata.
[dropcap]K[/dropcap]akvo je ovo vrijeme došlo da se ama baš svatko i o bilo čemu usuđuje izreći svoje mišljenje, pa čak i o stručnim pitanjima o kojima prema stanju vlastita obrazovanja nema nikakve nadležnosti – pita se danas Igor Mandić, koji godinama piše o pripremanju jela, književnosti, seksu, pa i o aparatima za gašenje požara.
Tako se neki šmokljan na jednom zidu usudio napisati i ovo: „Sveti Ante, ako si u stanju/ Uzmi Stipu, a vrati nam Franju“. No nije prošlo dugo, a netko na sve to nadoda: „Sveti Ante, da se mene pita/ Uzmi oba, a vrati nam Tita“.
A baš oko Tita u Hrvatskoj se još uvijek lome koplja. Jedni viču da je heroj, a drugi ga svrstavaju u zločince. Međutim, u njegovo vrijeme (od 1945.-1980.) nije bilo rata, živjelo se u blagostanju i slozi, nosile su se štafete i pisalo voljenom vođi. Samo, na tisuće onih koji su ležali po zatvorima od Stare Gradiše do Golog otoka i Lepoglave imali su nešto drugačija razmišljanja, ali u odnosu na broj stanovnika, uvijek su bili u manjini, pa se njihov glas uopće nije uzimao u obzir, baš kao ni glas onih koji su se spasili Titovih logora odlaskom u inozemstvo.
A komunizam, željeli mi to priznati ili ne, bio je pravo čudo. Zapravo, jedan reče da je imao čak osam čuda! Vrijedno se na njih i podsjetiti:

 • 1. Svatko je bio zaposlen.
 • 2. Iako je svatko bio zaposlen, nitko ništa nije radio
 • 3. Iako nitko ništa nije radio, sve planove smo ispunili najmanje 100 %
 • 4. Iako je plan ispunjen i preko 100 %, radnje su bile prazne
 • 5. Iako su radnje bile prazne, svi su sve imali
 • 6.Iako su svi imali sve, svi su krali
 • 7. Iako su svi krali, nikada ništa nije nedostajalo
 • 8. Iako ništa nije nedostajalo, svi su se pobunili i srušili komunizam.

I eto ti ga sad! Ulje na vatru nadodao je njemački list „Bild“, negde oko 2003. godine. Objavio je popis najvećih ubojica 20. stoljeća. Drug Tito i tu je bio na vrlo dobrom – desetom mjestu. Prvi, prema tim podacima, bio je Mao-Ce Tung s 50 milijuna pobijenih ljudi. Iza njega plasirao se Staljin. On je smaknuo tek deset milijuna manje. Nacistički zločinac Adolf Hitler odgovoran je za ubijanje više od 20 milijuna ljudi, a četvrti Čang Kaj – Šek za „tek“ deset milijuna. Lenjin je pobio četiri, Tujo Hideki tri, Pol Pot, Crveni Kmeri, Kambodža dva, etiopski marksist Mengitsu, ubojica cara Haile Selassieja dva, a Yahya Khan iz Pakistana milijun ljudi. Na desetom mjestu najvećih masovnih ubojica prošlog stoljeća je bivši doživotni predsjednik Jugoslavije, trostruki narodni heroj, maršal Josip Broz Tito s milijun žrtava nakon II. svjetskog rata. Tu su mu valjda pribrojili ona u Bleiburgu, Jazovkama, Golom otoku…
A da je Tito zaslužan za slamanje nacizma nitko ne osporava. Međutim, o komunističkoj diktaturi koju je uveo čim je došao na vlast, kao i za kontinuirane progone političkih neistomišljenika, gušenje i zatiranje bilo kakvog oblika višestranačja i demokracije u Jugoslaviji nije se smjelo govoriti, jer bi svatko takav vrlo brzo završio gdje mu je i mjesto – iza zatvorskih zidina, a njih je hvala Bogu bilo i na pretek.

– …“Velika je sreća kada je čovjek koji se nalazi na čelu, čovjek harmoničan i uzvišen nad sitnim ljudskim slabostima, kada je čovjek, koji upravlja sudbinama ljudskim, nadaren i sklon da njeguje najdragocjenija ljudska svojstva (a to su osjećaji za pravednost i ljepotu), a upravo to su oni elementi koji Tvoju ličnost čine za sve nas toliko dragom“, pisao je uz ostalo drugu Titu veliki Miroslav Krleža tijekom listopada 1954., dakle nakon što su tisuće Hrvata okončale život u Bleiburgu, na Križnim putovima, po tamnicama i logorima.
Neki smatraju kako ni današnje Hrvatske ne bi bilo da nije bilo Tita i njegove borbe u II. svjetskom ratu. O tome svjedoče i riječi akademika Dušana Bilandžića: „Da nismo mi krenuli u borbu protiv fašizma i nacizma, da je Hrvatska, dakle, ostala uglavnom onakva kakva je bila – proustaška, danas Hrvatske ne bi ni bilo. Jer bi bila osuđena gore od Njemačke. Drugo, što je važnije, obnovila bi se Kraljevina Jugoslavija. Ta Kraljevina Jugoslavija, dakle četnici Draže Mihajlovića, bi Hrvatsku okupirali i ta bi okupacija, po njihovim dokumentima, trajala najmanje 2o godina. Hrvatski komunizam je zaslužan zato što je izveo industrijsku revoluciju, doveo Hrvatsku u rang srednje razvijenih industrijskih zemalja Europe, osigurao konfederalni Ustav 1974. godine, na osnovu kojega je Hrvatska dobila samostalnost. Prema tome, Tito i komunizam spasili su Hrvatsku“ – tvrdi ovaj povjesničar, zaboravljajući gdje su danas i kako su, u odnosu na Hrvatsku i Jugoslaviju,  nakon II. svjetskog rata prošle Njemačka, Italija, Japan i druge zemlje.
No dok je nacizam istražen, međunarodno osuđen, a počinitelji izvedeni pred sud, slični zločini počinjeni u ime komunizma nisu ni istraženi, niti su doživjeli bilo kakvu međunarodnu osudu. Hrvatski i jugoslavenski povjesničari naprosto su se natjecali tko će više podilaziti Titu i partiji, tko će više lagati, marginalizirati i krivotvoriti, sve s ciljem da se zataškaju tamne strane ideologije koja je počivala na proširenom teroru, masovnom kršenju ljudskih prava, smrti milijuna ljudi i bijedi cijelih nacija.

Stoga, i dalje moramo voditi rasprave o onome što se događalo poslije II. svjetskog rata, nakon što su pobjednici, na čeli s maršalom Titom, preuzeli vlast na prostorima bivše Jugoslavije, jer se za to ne zna, jer je to zataškavano, prije svega iz razloga što je komunistička vlast, ogrezla u zločinu, sve do 1990. godine zabranjivala o tome govoriti. Tito i njegovi sljedbenici to su radili sistematski, namjerno, jer je u njihovu biću i toj komunističkoj ideologiji svojstveno uništavati, uklanjati, ubijati i eleminirati svoje ideološke protivnike, ljude koji drugačije misle(sjetite se samo Andrije Hebranga za kojega se još uvijek ne zna ni gdje mu je grob).
Smiješno je uz ostalo danas slušati i čitati kako Tito nije znao za ove ili one zločine, pa da zbog toga ne treba odgovarati. Pa, ni general Ante Gotovina nije znao za neke navodno počinjene zločine, pa je morao odgovarati, po zapovjednoj odgovornosti i to na Međunarodnom sudu u Haagu! No, za razliku od Gotovine i ostalih optuženih hrvatskih generala, Broz je i i te kako sve dobro znao i sve je zapravo i odobravao. Ustavom iz travnja 1963. taj čovjek, za razliku od drugih, nije imao vremenskih ograničenja za izbor na položaj Predsjednika Republike – to je i ostao do svoje smrti. Na taj način postao je ustavna kategorija i osigurao ovlaštenje monarha.
U tom režimu, u kojem smo živjeli pedeset godina, osobito sramnu ulogu odigrali su i brojni hrvatski povjesničari i akademici (od kojih većina i danas govori i piše kao da se nitko više i ne sjeća njihovih ranijih tekstova). Često su pretjerano hvalili i Titove knjige. A on je i po tome morao biti prvi. Jednom je list Borba objavila da su Titove knjige doživjele 900 izdanja i prodane u toliko primjeraka koliko Hrvatska ima stanovnika! A kad su pitali Tita što on čita, obično nije čitao ništa (pa čak ni crtane romane). No, sve te knjižurine odmah nakon njegove smrti počele su se kamionima odvoziti na otpad. Tko danas od tih silnih naših povjesničara uopće citira Tita, iako nekada nisu ni jedan svoj ozbiljniji tekst ili knjigu započinjali njegovim riječima? Književnici su se natjecali tko će o njemu ljepše napisati, a glumci tko će prirediti bolji recital, od kojih su mnogi uz burano odobravanje izgovarali stihove:
„Tito, zemlje naše čedo milo,
Da te nije ne bi ni nas bilo“.

Već i po tim stihovima, jasno je da ga se moralo štovati kao Boga! I dok Hrvatska danas nema (službeno) junaka Domovinskog rata, Tito je uzeo čak tri Ordena narodnog heroja, kao i sva znana i ne znana priznanja, od kojih su se mnoga izmišljala samo radi njega. Tako mu je svojedobno dodjeljena i Povelja naroda i narodnosti Jugoslavije u kojoj je neki „stihoklepac“ napisao i ovo:
– „… Dragi druže Tito, nitko nije svijesniji od nas nemogućnosti da u ovoj povelji divljenja i ljubavi, zahvalnosti i ponosa nabrojimo glavne makar Tvoje pobjede, niti da ukažemo na najbitnije vrline Tvoje revolucionarne ličnosti,dosljednog i neustrašivog komuniste revolucionara i borca – komuniste, niti da iznesemo primjere kojima si i po tisuću puta, urezao svoje ime u povijesna zbivanja čija je pokretljivost isto što i Tvoje nezaustavljivo kretanje napred ka slobodi…, a neumoran, bez počinka, nikad zadržan postignutim, siguran da iza svakog ostvarenja i najboljeg, pod izgledom nemogućeg blistaju Tebi već sve šanse za još ljudskije, plemenitije i slobodnije moguće koje Ti svojim bićem i radom ovaploćuješ…“

I nakon svih tih silnih pjesmuljaka, priznanja i ordena, jugoslavenski diktator jedino nije dobio ono koje je najviše želio: Nobelovu nagradu za mir! (Ipak nisu svi bili glupi i zatupljeni!)
No, kako bilo da bilo, od komunizma i Tita ostala je samo sapunica, a i riječi mnogih  hrvatskih književnika i povjesničara na koje se povremeno moramo prisjetiti, tek iz razloga da ne kažu kako Hrvati baš sve (kao primjerice stvaranje hrvatske države i uloge njezina prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana) vrlo brzo zaboravljaju!

dnevno.hr

facebook komentari

 • HRSmoock

  Teško pitanje…Let me see…Zbog idiotizma, gluposti, sljepila? Zato što nije izvršena deglupeizacija Balkana? Koju treba da slijedi dedupelizacija…

 • HRSmoock

  Teško pitanje…Let me see…Zbog idiotizma, gluposti, sljepila? Zato što nije izvršena deglupeizacija Balkana? Koju treba da slijedi dedupelizacija…

 • srka

  Mozete vi danas gospodo draga tvrditi i govoriti sto hocete, ali je dakako neosporiva cinjenica da je na terirorij bivse SFR-YU, jedino prosperitetno razdoblje bilo upravo to…Josipa Broza Tita, to je tako na zalost i nikako drugacije.
  by Srka®

  • kako za koga.. blagostanje da, ali ne za ‘neprijatelje naroda’.. a tko su ‘neprijatelji naroda’?

   • srka

    Neprijatelje su definirali polu-pismeni lazni komunisti, isti oni koji su gonili neprijatelje i stetocine…nas prijatelj Vacca bi rado tak nesto rijesio misijim otrovom.
    🙂
    by Srka®

    • HRSmoock

     Lažni komunisti? Dakako, ubačeni? Vickasto, vickasto, nema što.

     • kvot

      To su oni iz Handžar divizije.
      Samo nemoj mu reći.
      Dobiće napad epilepsije.

   • peppermintt

    ili , tko je narod

    :)))

  • peppermintt

   jah, a ti završio u angelinom zagrljaju a srka ?

   • srka

    Moji su roditelji migrirali iz TR u bivsu SFRJ, sasvim zvanicno i iz diplomatskih razloga…put ih je nakon tog odveo pravo u zagrljaj rahmetli Willy Brandt-u…
    Tak ti je to moja lipotice…tako i nikako drugacije.
    Otac mi nikada i nisto ruzno nije govorio o vasem bivsem vodji, Titu…ocigledno da nije bilo ni razloga…a tzv. Bildzeitung je dakako “pravo” mjerilo necega i necemu…mozda i je, al za nesretnike…znas ima jedna dobra…njemacka pjesma…”die ärzte”…jah, doista slikovito su opisali ovaj tisak…

    “Lass die Leute reden und lächle einfach mild
    Die meisten Leute haben ihre Bildung aus der Bild
    Und die besteht nun mal, wer wüsste das nicht
    Aus Angst, Hass, Titten und dem Wetterbericht…”
    by Srka®

    • peppermintt

     srki da nije bilo to po zadatku :)))

     • srka

      Dalako lipotice …po zadaci…ali onoj normalnoj u okrilju ljudskog dostojsnstva i hajra, a nikako umno-poremecenoj zadaci.
      Lijep ti Avatarcic…i ja sam ti od slijedeceg tedna na rivijeri…mmmm
      by Srka®

     • Bollero

      Ghuzonjin sin da čisti toillete po Germaniji, nešto mi to kabast skok u rikverc… 🙂 Oli se vraća u hidžretski vakat !?

     • kvot

      Do mu je dopunska djelatnost.
      Pola radnog vremena ga popunjavaju mladci sa sjevera Afrike.

     • Bollero

      Dabogsačuva !:)

    • kvot

     Ponovo puštaš mašti na volju!
     Zadnji puta si pisao kako ti je babo bio ambasador u Beogradu,
     ali si čudom učio ijekavicu u školi.

     Sve je to posljedica druženja s titogradskim mladićima,
     koji te svojevremeno napuniše glavićima………
     Od tada trpiš glavobolje koje umiruješ silovanjem peradi.
     Ili obnaživanjem po hrišćanskim bogomoljama.

     Nemoj puno lagati za ramazan,
     nije lijepo,
     kažu tvoji zelembaći….

     • Bollero

      Ne valja za ramazan lagati, dobro si to rekao. Srka ne upražnjava riječ allahovu. Mogli bi ga lahko i džini nategnuti.

     • kvot

      Postoji jedan mladac rodom iz Sudana,
      Džin ga zovu, ogroman je.
      E taj nateže Srđana za 20 evrića.

    • Du hast doch sicherlich ne Bank überfalln
     Wie könntest du sonst deine Miete bezahlen und
     Du darfst nie mehr in die vereinigten Staaten
     Denn du bist die Geliebte von Osama Bin Laden
     …schlafen gefunfen pizden strine.. gelojten werden funfen funf.. ich glaube schpricen well .. žb

     • srka

      pa sto ne kazes da znas njemacki…da mu njemacki….

      a jes dobra glazba…jel`de Lilithaga?

      by Srka®

     • HRSmoock

      Lou Reed da vidi ovo, otkinuo bi. Snimio bi “Transformer 2”.
      Your money is all spent
      couldn’t afford to pay the rent
      taking it on the bench
      your back and pride are hopelessly bent

   • kvot

    On je završio u Fritzovom zagrljaju.

    • HRSmoock

     Fric Ferizović :)) Žunior.

     • kvot

      Ovaj mjesec se mora uzdržavati tjelesnih užitaka.
      Ne zna klipan šta će od sebe,
      pa s dildom u zadnjem otvoru,
      dođe nama dosađivati.

      Taj Ferizović,
      svašta se priča o njemu u Frankfurtu.
      Kažu da je za jedno poslijepodne silovao čitavo jato ćurki.
      Upravo je on ikona borbe koja se vodi,
      da se zoofili i dalje mogu zadovoljavati po švapskim kurbhausima.
      U Kelnu je nategao je i jorkširskog terijera, koji je bio u vlasništvu Klausa Kinkela. Jadan psić je uginuo od sepse.
      Klaus ga je poslije dao zatvoriti u umobolnicu. Tamo se počeo družiti sa Srđanom.

      Ah, da!
      Srđan se sprema obilježiti godišnjicu.
      28.7.2012.

     • HRSmoock

      Bogami, pošto su u Srbiji donijeli Zakon o prislanjanju životinja o spolovilo, eto Srkija kod nas. Čas posla. Prošle godine je usvojen Zakon o trbuhozborstvu i od tada je počela lavina besmislenih zakona.
      Ja bih te nesrećnike koji se lože na perad na liječenje.
      Baš me zanima da li će se ove godine pojaviti 28. 07. Propušta dobro zezanje :))

     • kvot

      Ma šta pričaš?!
      Najebao je, u pravom smislu riječi, Landras Čanak.
      Onako zadriglom i ćopavom će biti teško pobjeći,
      od “britke klebe” Srđanove.
      Kurbaniće ga sada za EXIT i još jednom polovinom oktobra (kurban bayram)…

      28.7. na igranku će kao zaštitu povesti brata od ujaka,
      čuvenog šovmena iz Njujorka-grada, Ekrema Jevrića.
      Čeka se poslednja Igbalina riječ.
      Kada me onaj pijani i propali poluteškaš (Ekrem) dokači aperkatom……
      Biće poslije:
      -ququ mene, što učinje!?

     • HRSmoock

      Ne zaboravi da pozdravimo Mrkja Mrkuljića iz “Njujorka grada”. “Nju Đersi”. Baš je on “Đersi devil”.

     • Bollero

      ” U Kelnu je nategao je i jorkširskog terijera, koji je bio u vlasništvu Klausa Kinkela. Jadan psić je uginuo od sepse.”

      hahahaha…ybo sliku svoju, ukinu me od smijeha ! 🙂
      Istraživačko novinarstvo, bezbeli ! 🙂

     • kvot

      Nisi čuo za taj slučaj?

      Žunior ima nadimak “MAGARAC”.
      Sve zbog veličine spolovila.

      Sada kida Srđana, kao što je potrgao Kinkelovog mezimca.
      Ali Srđana su na vrijeme razradili,
      titogradski mangupi sa ž. stanice.
      Početkom osamdesetih se tamo davao redovno.
      To je bilo vrijeme kada je sišao u grad,
      sa sjevera C. Gore.
      Srki je pravi gorštak na spolnom radu u EU.

     • Bollero

      Nisam čuo kvot, jer ne pratim to podneblje ! Ni te tematike! 🙂

     • kvot

      Razumijem te.

     • HRSmoock

      Seksualni radnik-radnica. Putzfrau.

     • kučibaba

      ekipa, držati se pravila komentiranja

      uvrjede na osobnoj razini nisu dopuštene

      poštujte pravila, mi ćemo poštovati Vas.

     • kvot

      Ekipa,
      samo opušteno.

   • HRSmoock

    Mislim da njega više zanima Brad :))

  • HRSmoock

   Hajmo redom. Nesporno. Nesporna. Neporeciva. Ovo neosporiv je više nego rogobatno i iz jednog izmišljenog jezika. Tako to ide kad se kompilira.
   Uzgred, na koliko kostiju je izgrađena ta “prosperitetna” zemlja? U tonama? Malo su crveni bili temelji te tvorevine. Krvavo crveni.

   • kvot

    Bilmez mrzi Ruse iz dna duše
    Crveni Rusi mu oslobodiše prestonicu,
    mile mu zemlje.
    Prestonicu u koju se Bijeo Lice dovuknjarilo 24.10.1944.
    Kada su haubičke salve bile 70km na zapadu.

 • srka

  Mozete vi danas gospodo draga tvrditi i govoriti sto hocete, ali je dakako neosporiva cinjenica da je na terirorij bivse SFR-YU, jedino prosperitetno razdoblje bilo upravo to…Josipa Broza Tita, to je tako na zalost i nikako drugacije.
  by Srka®

  • kako za koga.. blagostanje da, ali ne za ‘neprijatelje naroda’.. a tko su ‘neprijatelji naroda’?

   • srka

    Neprijatelje su definirali polu-pismeni lazni komunisti, isti oni koji su gonili neprijatelje i stetocine…nas prijatelj Vacca bi rado tak nesto rijesio misijim otrovom.
    🙂
    by Srka®

    • HRSmoock

     Lažni komunisti? Dakako, ubačeni? Vickasto, vickasto, nema što.

     • kvot

      To su oni iz Handžar divizije.
      Samo nemoj mu reći.
      Dobiće napad epilepsije.

   • peppermintt

    ili , tko je narod

    :)))

  • peppermintt

   jah, a ti završio u angelinom zagrljaju a srka ?

   • srka

    Moji su roditelji migrirali iz TR u bivsu SFRJ, sasvim zvanicno i iz diplomatskih razloga…put ih je nakon tog odveo pravo u zagrljaj rahmetli Willy Brandt-u…
    Tak ti je to moja lipotice…tako i nikako drugacije.
    Otac mi nikada i nisto ruzno nije govorio o vasem bivsem vodji, Titu…ocigledno da nije bilo ni razloga…a tzv. Bildzeitung je dakako “pravo” mjerilo necega i necemu…mozda i je, al za nesretnike…znas ima jedna dobra…njemacka pjesma…”die ärzte”…jah, doista slikovito su opisali ovaj tisak…

    “Lass die Leute reden und lächle einfach mild
    Die meisten Leute haben ihre Bildung aus der Bild
    Und die besteht nun mal, wer wüsste das nicht
    Aus Angst, Hass, Titten und dem Wetterbericht…”
    by Srka®

    • peppermintt

     srki da nije bilo to po zadatku :)))

     • srka

      Dalako lipotice …po zadaci…ali onoj normalnoj u okrilju ljudskog dostojsnstva i hajra, a nikako umno-poremecenoj zadaci.
      Lijep ti Avatarcic…i ja sam ti od slijedeceg tedna na rivijeri…mmmm
      by Srka®

     • Bollero

      Ghuzonjin sin da čisti toillete po Germaniji, nešto mi to kabast skok u rikverc… 🙂 Oli se vraća u hidžretski vakat !?

     • kvot

      Do mu je dopunska djelatnost.
      Pola radnog vremena ga popunjavaju mladci sa sjevera Afrike.

     • Bollero

      Dabogsačuva !:)

    • kvot

     Ponovo puštaš mašti na volju!
     Zadnji puta si pisao kako ti je babo bio ambasador u Beogradu,
     ali si čudom učio ijekavicu u školi.

     Sve je to posljedica druženja s titogradskim mladićima,
     koji te svojevremeno napuniše glavićima………
     Od tada trpiš glavobolje koje umiruješ silovanjem peradi.
     Ili obnaživanjem po hrišćanskim bogomoljama.

     Nemoj puno lagati za ramazan,
     nije lijepo,
     kažu tvoji zelembaći….

     • Bollero

      Ne valja za ramazan lagati, dobro si to rekao. Srka ne upražnjava riječ allahovu. Mogli bi ga lahko i džini nategnuti.

     • kvot

      Postoji jedan mladac rodom iz Sudana,
      Džin ga zovu, ogroman je.
      E taj nateže Srđana za 20 evrića.

    • Du hast doch sicherlich ne Bank überfalln
     Wie könntest du sonst deine Miete bezahlen und
     Du darfst nie mehr in die vereinigten Staaten
     Denn du bist die Geliebte von Osama Bin Laden
     …schlafen gefunfen pizden strine.. gelojten werden funfen funf.. ich glaube schpricen well .. žb

     • srka

      pa sto ne kazes da znas njemacki…da mu njemacki….

      a jes dobra glazba…jel`de Lilithaga?

      by Srka®

     • HRSmoock

      Lou Reed da vidi ovo, otkinuo bi. Snimio bi “Transformer 2”.
      Your money is all spent
      couldn’t afford to pay the rent
      taking it on the bench
      your back and pride are hopelessly bent

   • kvot

    On je završio u Fritzovom zagrljaju.

    • HRSmoock

     Fric Ferizović :)) Žunior.

     • kvot

      Ovaj mjesec se mora uzdržavati tjelesnih užitaka.
      Ne zna klipan šta će od sebe,
      pa s dildom u zadnjem otvoru,
      dođe nama dosađivati.

      Taj Ferizović,
      svašta se priča o njemu u Frankfurtu.
      Kažu da je za jedno poslijepodne silovao čitavo jato ćurki.
      Upravo je on ikona borbe koja se vodi,
      da se zoofili i dalje mogu zadovoljavati po švapskim kurbhausima.
      U Kelnu je nategao i jorkširskog terijera, koji je bio u vlasništvu Klausa Kinkela. Jadan psić je uginuo od sepse.
      Klaus ga je poslije dao zatvoriti u umobolnicu. Tamo se počeo družiti sa Srđanom.

      Ah, da!
      Srđan se sprema obilježiti godišnjicu.
      28.7.2012.

     • HRSmoock

      Bogami, pošto su u Srbiji donijeli Zakon o prislanjanju životinja o spolovilo, eto Srkija kod nas. Čas posla. Prošle godine je usvojen Zakon o trbuhozborstvu i od tada je počela lavina besmislenih zakona.
      Ja bih te nesrećnike koji se lože na perad na liječenje.
      Baš me zanima da li će se ove godine pojaviti 28. 07. Propušta dobro zezanje :))

     • kvot

      Ma šta pričaš?!
      Najebao je, u pravom smislu riječi, Landras Čanak.
      Onako zadriglom i ćopavom će biti teško pobjeći,
      od “britke klebe” Srđanove.
      Kurbaniće ga sada za EXIT i još jednom polovinom oktobra (kurban bayram)…

      28.7. na igranku će kao zaštitu povesti brata od ujaka,
      čuvenog šovmena iz Njujorka-grada, Ekrema Jevrića.
      Čeka se poslednja Igbalina riječ.
      Kada me onaj pijani i propali poluteškaš (Ekrem) dokači aperkatom……
      Biće poslije:
      -ququ mene, što učinje!?

     • HRSmoock

      Ne zaboravi da pozdravimo Mrkja Mrkuljića iz “Njujorka grada”. “Nju Đersi”. Baš je on “Đersi devil”.

     • Bollero

      ” U Kelnu je nategao je i jorkširskog terijera, koji je bio u vlasništvu Klausa Kinkela. Jadan psić je uginuo od sepse.”

      hahahaha…ybo sliku svoju, ukinu me od smijeha ! 🙂
      Istraživačko novinarstvo, bezbeli ! 🙂

     • kvot

      Nisi čuo za taj slučaj?

      Žunior ima nadimak “MAGARAC”.
      Sve zbog veličine spolovila.

      Sada kida Srđana, kao što je potrgao Kinkelovog mezimca.
      Ali Srđana su na vrijeme razradili,
      titogradski mangupi sa ž. stanice.
      Početkom osamdesetih se tamo davao redovno.
      To je bilo vrijeme kada je sišao u grad,
      sa sjevera C. Gore.
      Srki je pravi gorštak na spolnom radu u EU.

     • Bollero

      Nisam čuo kvot, jer ne pratim to podneblje ! Ni te tematike! 🙂

     • kvot

      Razumijem te.

     • HRSmoock

      Seksualni radnik-radnica. Putzfrau.

     • kučibaba

      ekipa, držati se pravila komentiranja

      uvrjede na osobnoj razini nisu dopuštene

      poštujte pravila, mi ćemo poštovati Vas.

     • kvot

      Ekipa,
      samo opušteno.

   • HRSmoock

    Mislim da njega više zanima Brad :))

  • HRSmoock

   Hajmo redom. Nesporno. Nesporna. Neporeciva. Ovo neosporiv je više nego rogobatno i iz jednog izmišljenog jezika. Tako to ide kad se kompilira.
   Uzgred, na koliko kostiju je izgrađena ta “prosperitetna” zemlja? U tonama? Malo su crveni bili temelji te tvorevine. Krvavo crveni.

   • kvot

    Bilmez mrzi Ruse iz dna duše
    Crveni Rusi mu oslobodiše prestonicu,
    mile mu zemlje.
    Prestonicu u koju se Bijeo Lice dovuknjarilo 24.10.1944.
    Kada su haubičke salve bile 70km na zapadu.