Pratite nas

BiH

Zašto Hrvatska predaje raport četničkim vojvodama?

Objavljeno

na

Kad bi postojala hrvatska politika, suverenitetna politika, vanjska politika, Saborska politika, još jučer bi bile slane depeše, frcala bi hrvatska protestna pisma i otvorena pitanja Europskome parlamentu, predsjedniku Europskog parlamenta, Odboru za proširenje Unije na istok, predsjedniku za proširenje, predsjednicima Francuske, Velike Britanije, Rusije, Nizozemske i Švedske, svim diplomatima akreditiranima u Hrvatskoj. Upitalo bi se Rusiju i moćnog samo-promotora, nabildanog dječaka supermena Putina zašto primjerice štiti Kadijevića i kamarilu glavnih JNA zečeva, srbijanskih ratnih zločinaca i zato pobjegulja?

Žuran odgovor

[dropcap]H[/dropcap]rvatska bi žurno tražila odgovor na ove Šešeljeve tvrdnje, zahtijevala bi da se svi odrede prema njemu: o Srbijanskoj fašističkoj i okupatorskoj politici od 1990.-1998. u napadnutoj Hrvatskoj, Sloveniji i BiH te

Vesna Pusić

posebice da se odrede kakva je (po njihovu, hiperaktivnu demokratsku shvaćanju) današnja višestranačka Srbija? Kakva je ta beogradska vlast i gdje je taj famozni napredak prema punini pravne stečevine u (toj zakržljaloj) Europi? Nadalje, zašto je Hrvatska uvijek ta koja na noge mora trčati u Beograd, podizati mu međunarodni kredibilitet (obavljati prljavi posao za EU i svjetske sile) i predavati raport četničkim vojvodama (po omiljenu vlastitu tituliranju)?

Pozdravit će „kolegu” i njemu „dragoga” gosta

Kako čujemo, uskoro će im raport biti predavan na Pantovčaku, gdje će se usput svi malo i počastiti kako je i red… pa da, tako je to i štedljivije, i jeftinije, i decentnije… U obveznom stavu mirno, predsjednik Josipović pozdravit će „kolegu” i njemu „dragoga” gosta. Molim protokol da ne štedi, a hrvatska himna i nije baš nužna. Ona je ionako relikt tih nekih prošlih vremena… maknite i onu mrsku Tuđmanovu predsjedničku zastavu… Ovdje i sada riječ je o VIP osobi najvišega ranga. A zatim će (kao i Pusićeva jučer u beogradskom intervjuu) predsjednik novopravednik predati stvarno brojno stanje u potčinjenoj

Vojislav Šešelj

Hrvatskoj: kako prava manjina, kako dvojezičnost, kako se financiraju srbske „Novosti” a kako srpska društva, zašto obnova srbskih kuća još nije završena, gdje zapinje povrat srbske imovine, kad će opet draga ćirilica po svim željezničkim i drugim postajama po cijeloj Hrvatskoj? Što je s ćiriličnim udžbenicima i kad mislimo da ih vratimo u sve škole…

Nadam se, i s pravom to od njega očekujem, da će predsjednik Josipović, u skladu s panteonom europskih tekovina, ne samo obećavati novu pravednost kao do sada, već da će domaćinu ispuniti svaku želju. Neuzajamno. Bez protu-uvjeta. A molim i još malo više one viđene udvornosti iz dvostruko žrtvovanog Vukovara, kada se probijao led povratku vodećihMolohImamo gospodarskog moloha kojeg nije lako zasititi, koji uništava hrvatsko ribarstvo, prirodna bogatstva, mljekarstvo… Što je slijedeće što ćete nam (na putu prilagodbe s europskim stečevinama) a kroz ovu Vladu i s ovakvom nevladom – (prilagodbeno) oteti? četnika izravno u Zagreb. U predsjedničke dvore.

Ivo Josipović

Kroz ovu Vladu i s ovakvom nevladom

A naši interesi? Koji su to? Kakva je to Europska unija kojoj pitanje nestalih ništa ne znači? Kakva je to demokracija kojoj srbijanski fašistički koncentracijski logori nisu tema?? Kakva je ta vele-hvaljena, terabajtna parlamentarna zajednica demokratskih (nad)naroda koja nije u stanju Srbiju niti pozvati na red i natjerati da do kraja mjeseca vrati sve popljačkano kulturno blago iz Hrvatske?

Čini se kako je danas, s ovim video priznanjem (!) vojvode Šešelja… kojemu skidam kapu na petlji da slobodno govori (kad bi ga barem slijedio i Perković u Njemačkoj)… i maloj djeci nedvojbeno jasno da je Hrvatskoj moglo biti itekako politički mnogo bolje bez ovakvog EU tutora. Bez ovakvog tzv. pravnog i tzv. demokratskog autoriteta kakav je trula Europa i njezina unija, zajednica i moneta. Bez tutora, koji nema ni snage ni volje a koji nas jedino redovito tjera u mrak beogradskog pašaluka (uskoro će i u BiH prosvjede u Sarajevu) – u ralje (još) nekažnjenih četničkih koljača s obje strane naše istočne granice. Imamo gospodarskog moloha kojeg nije lako zasititi, koji uništava hrvatsko ribarstvo, prirodna bogatstva, mljekarstvo… Što je slijedeće što ćete nam (na putu prilagodbe s europskim stečevinama) a kroz ovu Vladu i s ovakvom nevladom – (prilagodbeno) oteti?

Javor Novak/hkv

PRILOG:

[vsw id=”kpxln-OeDHk” source=”youtube” width=”625″ height=”370″ autoplay=”no”]

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

BiH

Čović: Aferu prisluškivanja treba raščistiti do kraja!

Objavljeno

na

Objavio

FENA

Komentirajući aferu prisluškivanja i praćenja političkih predstavnika i gospodarstvenika iz Hrvatske od Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović izjavio kako se ta priča mora raščistiti do kraja.

– Predsjedništvo i ja osobno imamo značajnu ustavnu obvezu oko toga svega i to ćemo pitanje vrlo brzo staviti na dnevni red. Mislim da tu ima puno galame, i da se stane na kraj špekulacijama treba tu stvar raščistiti – poručio je Čović u Mostaru gdje je nazočio manifestaciji početka berbe grožđa.

Dodao je kako Bosna i Hercegovina ne može zaživjeti kao normalna država, ako policijski, sigurnosni i sudski sustav “ne funkcioniraju do kraja”.

– Ja osobno ne dvojim prisluškuje li mene netko ili ne prisluškuje, ali mene to ne opterećuje. Ja živim normalno, jer sve ono što mogu kazati vama, mogu kazati negdje u zatvorenom prostoru. S te strane nisam opterećen, ali institucije države moraju raditi svoj posao isključivo po zakonu – kazao je Čović, prenosi Fena.

Osvrnuo se i na svoj nedavni posjet Sjedinjenim Američkim Državama, ocijenivši ga iznimno uspješnim i višestruko korisnim za Bosnu i Hercegovinu.

– Imali smo susrete s barem petnaestak državnika i kroz te bilateralne susrete poslali smo vrlo jasnu poruku našeg europskog puta. Mi moramo raditi da se sve to realizira i u našem je interesu stabilnost i nedjeljivost države – istaknuo je Čović, najavivši niz sastanaka u sljedećih dvadesetak dana na kojem će se razgovarati o europskom putu Bosne i Hercegovine.

Dodao je kako su Bosni i Hercegovini vrata Europske unije širom otvorena, ali da domaći lideri moraju pokazati ozbiljnost, odraditi svoj dio posla, a ne baviti se sami sobom i voditi izborne kampanje godinu dana prije izbora.

Čović je pozdravio izbornu pobjedu Angele Merkel u Njemačkoj te je najavio da će njemačku kancelarku pozvati u službeni posjet Bosni i Hercegovini.

– Njemačko gospodarstvo, njemačka politika ostaju mjera stabilnosti u čitavom svijetu. Ja ću vrlo brzo, u dogovoru s dvojicom kolega, pozvati Merkel i vjerujem da će ona vrlo brzo doći u službeni posjet Bosni i Hercegovini – kazao je Čović.

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

NATO-ova vježba kod Tuzle u dvorištu vehabijskih uporišta

Objavljeno

na

Objavio

Jedna od najvećih NATO-ovih vježbi kojim će se BiH još više, barem simbolično, približiti Sjevernoatlantskome savezu, a koja počinje danas, održava se na osam lokacija Tuzlanske županije.

Izbor lokacija ove vježbe nije slučajan, piše Večernji list BiH.

Najprije jer se nalazi uz samu granicu dvaju entiteta i Distrikta Brčko, a što je puno važnije, ta vježba pokazuje i jasan odgovor na rastuću radikalizaciju koja je poseban problem, i to upravo u ovome dijelu zemlje. Iako je vježba zamišljena kao odgovor na prirodne katastrofe, jasno je da ima i brojne druge poruke.

Naime, vježbe se održavaju doslovno pred nosom vehabijsko-selefijskih zajednica i otkuda se novačio najveći broj ratnika koji su odlazili u redove terorističke organizacije Islamske države.

NATO-ovi vojnici, što uključuje i pripadnike partnerskih država, će na udaljenosti od dva do deset kilometara provoditi vježbe spremnosti za odgovor kod naselja u Živinicama u mjestu Gračanica, zatim Gornjoj Maoči, Gornjoj Dubnici, Kalesiji te u Ošvama kod Maglaja, zatim Petrovcima, Miljanovcima , Pascima kod Tuzle, gdje je nedavno ponovno istaknuta zastava koja izgledom podsjeća na terorističke organizacije. 
Prema ranijim obavještajnim podacima, upravo je područje Tuzlanske županije područje na kojemu se nalazi najveći broj zajednica u kojima su nastali i tzv. paradžemati koji nisu prihvatili poslušnost Islamskoj zajednici BiH.

Uz to, iz ovoga područja je u Siriju otišao najveći broj džihadista, ali su se i vratili u zemlju nakon sloma terorističke organizacije Islamske države. U središnjoj Bosni te na području Zenice je nakon Tuzlanske županije najveći broj pripadnika radikalnih pokreta. Prema izvješću hrvatske Sigurnosno obavještajne agencije, od početka rata u Siriji i osnivanja ISIL-a, njegovim redovima se priključilo tisuće Europljana, dok se s područja jugoistočnog susjedstva ISIL-u priključilo skoro 1000 osoba, uglavnom sljedbenika džihadističkog selefizma. SOA ni na jednom mjestu u tome izvješću ne spominje BiH.

Inače, prema najavama, NATO-ovi i drugi vojnici će zajedno s pripadnicima Civilne zaštite provoditi vježbe spašavanja na vodi, spašavanja pod vodom, potom odgovor u slučaju potresa te u slučaju potraga za preživjelima u ruševinama. U vježbi će sudjelovati oko 1300 osoba, od kojih će njih oko 500 biti sudionici iz 30-ak zemalja. Bit će tu 35 timova. Skupina subjekata koji će sudjelovati u vježbi vrlo je raznolika, počevši od timova za potragu i spašavanje koji donose različite sposobnosti, kapacitete i iskustva, objasnili su organizatori ove vježbe.

facebook komentari

Nastavi čitati