Zašto je Velimir Bujanec otkazao nastup Željke Markić u “Bujici”

25

Voditelj sve popularnije emisije nije tolerirao nastup dogovorene gošće u drugoj emisiji

Urednik i voditelj emisije, Velimir Bujanec, oglasio se na svojoj službenoj facebook stranici objašnjavajući razloge promjene plana:

“Za sutra smo najavili gostovanje gospođe Željke Markić u Bujici. U međuvremenu, dotična je odlučila nastupiti na jednoj (i pol) lokalnoj televiziji, umjesto na deset, koliko ih prenosi Bujicu. To je njezin odabir – umjesto na Old Trafford odlučila je “istrčati” na igralište Čukaričkog!

MarkicGospođa je očito gladna medijske pozornosti i u frci s potpisima. Meni ne pada na pamet da je ugošćavam kao na traci i da mi sugerira što je smijem pitati, a što ne. Neki drugi na to pristaju, jer se sami nisu u stanju pripremiti za emisiju i informirati o gostima. Ja bih je, na primjer, pitao što je radila od 1992. do 1994. godine i je li istina da je tada naricala nad sudbinom “ugroženih” Srba i da su u Haagu završila neka izvješća Human Rights Watcha s njezinim potpisom, a koja su kasnije korištena u procesima protiv hrvatskih generala, kao dokazi protiv Tuđmana i Šuška?! Siguran sam da je u unaprijed režiranom intervjuu – često šokirana voditeljica – to neće pitati!

Gospođa Markić je obećala ekskluzivu Bujici, a otišla na televiziju čiji je vlasnik poznat po tome da voli samo novac – pa prema potrebi pušta srpske filmove, bezbroj spotova Marine Lovrić Merzel, promovira Ranka Ostojića i ne plaća novinare koji od njega bježe ko Splićani od Ante Tomića!

Dakle, gospođa je sama izigrala dogovor i sada se vadi – iz čega samo mogu zaključiti da je sklona manipulaciji i vrlo zla, što uostalom potvrđuju i mnogi njezini suradnici iz prvog referenduma, kojeg smo svi podržavali, a s kojima je sada u svađi. Nad preostalima na portalu Narod.hr provodi mobbing i cenzurira im tekstove. Mene nije uspjela tako izdresirati pa je ljuta.

Sad kad strepi za potpise, krivi su joj svi – i lijevi i desni – i stranke i Crkva i mediji, još samo čekamo da okrivi i samoga Papu!

No, bez obzira na sve, ja joj ipak želim da prikupi potpise i uđe u Sabor – što je izgleda, jedini cilj ovog referenduma. Spuštanjem praga na 3 posto imat ćemo u Saboru i Željku Markić i Milorada Pupovca i Veljka Džakulu i još 5-6 pripadnika srpske nacionalne manjine i Dalmatinsku akciju… Samo naprijed!”

U današnjoj emisiji će Bujanec, kako najavljuje, razotkriti pozadinu ostavke predsjednikovog savjetnika Dejana Jovića.

direktno.hr

facebook komentari

 • Ljuta Trava

  Malo joj jedna stolica pa je htjela u isto vrijeme sjediti na dvije.Potpuno ispravna odluka voditelja Bujanca.
  Krajnje je vrijeme da se prestane varati narod naručenim pitanjima u emisijama .

  • a to Velimir nije dopustio! Zašto i bi, pa da mu emisija izgleda ko jeftini naručeni promotivni pamlet! Jel tako!

   • Ljuta Trava

    Htjela je odgovarati samo na pitanja koja njoj odgovaraju ,a njemu je to prelilo čašu s punim pravom ,i ona bi u isto vrijeme na dva mjesta u konkurentskim televizijama .Pa nije nitko toliko blesav.I istina je što Bujanec piše na narod se mijenjaju naslovi ,tekstovi preuređuju i naravno za sve je kriv HDZ.

    • .. I koliko sam od vas shvatio, provodi se pravi teror nad komentatorima!?

     • Ljuta Trava

      Tko pita ili piše suprotno inicijativi odmah je neprijatelj naroda ,izdajnik ,hdzenjara itd .

     • Sinoć sam pratio jednu emisiju na ala džazeri, Bio gost ovaj Zelić Gongović i neki tip iz inicijative, te prof iz Sarajeva! .. bilo je blago rečeno zanimljivo!

     • peppermintt

      da, nepotrebno je tako, drugačija argumentirana mišljenja bi nas tribali obogaćivati, ali s druge strane oni i nisu neovisni portal 🙂

     • Ljuta Trava

      Predstavili su se kao neovisni portal ,a svrha im je nešto sasvim drugo .Imali su odličnu priliku ali su je uprskali potpuno.

     • peppermintt

      da, a to je boljka naših intelektualaca, ipak triba znati zauzimati zajednički stav, osobne sujete bi se morale maknuti u stranu

 • Dobri ti je ‘opra’ Velimir! Nema šta! Žestoko!

  • Ljuta Trava

   Sve u brk .Pogledaj na njegovom profilu svu silu ,,pohvala,, koje dobija od pristalica inicijative.

   • peppermintt

    mogu mislit,
    samo velika je šteta što je on ipak ljubitelj ……, šteta očito nije prepoznao važnost svoje uloge koju je mogao odigrati 🙂
    a za gdju markić, pa očito je da inicijativa nema potporu, ali i drugo je šteta što će vladajući uskratiti posve instituciju referenduma…

    • Ljuta Trava

     Svatko nek bira i potpisuje po svojoj volji ,ali službeni stav je da su za loš odaziv krivi hdzovci i HDZ .
     Instituciju referenduma ne može ukinuti nitko ,ovdje je problem što nisu donesena jasna pravila u obliku zakona na vrijeme .

     • peppermintt

      da to si dobro rekao svatko prema vlastitoj savjesti 🙂
      nije čudo što traže dežurnog krivca..na ljeivčare ni ne “smiju ” uprijeti onda zna se tko je logičan izbor
      nego ovo oko referenduma, točno ne može ukinuti ali mogu usložiti, zamuljati pravila da će svatko u startu izgubiti volju.
      evo npr jedan od prijedloga mjesto prikupljanja, a što ima država s prikupljanjem potpisa to je stvar građana, pa onda ograničenja tema za ref. pitanja, zatim tajming provjere ustavnosti ref. pitanja na Ustavnom sudu, ovi zagovaraju tek nakon prikupljenih potpisa a ne odmah u startu, zatim rok za koji vrijede referendumske odluke mislim prijedlog je godina..

     • Ljuta Trava

      To je istina da mogu zamuljati sa pravilima i zakonskim igrama .A vidi ,kada ja spomenem ovim biserima iz Inicijative ,da i ako prođe referendum,ostavljaju kukurikavcima i Peđi Grbinu da skroje i donesu izborni zakon po svojoj volji ,tada sam izdajnik ,udbaš,komunjara ,hdzenjara i još puno toga .

     • peppermintt

      izmjene zakona o referendumu su puštene u javnu raspru rok je mjesec dana ali ne vidim niti reakcije niti analize prijedloga, a peđolina se zadovoljno smješka…

     • Ljuta Trava

      To je vladin prijedlog izmjena .Ja sam napisao o ovom.referendumu ako bi prošao ,izborni zakon u tom slučaju moraju donijeti kukurikavci .

   • Znam, ja i on smo fb prijatelji! Puka san mu lajka 🙂

 • Bujanec bi bio najbolji u burekdžinici, vjerojatno bi mu prodaja bureka bolje ležala od bavljenja novinarstvom. on je mali iskompleksirani bahati narcisoid.

  • imate li kakav argument za tako uvredljive tvrdnje!?

   • oh kako smo osjetljivi Lilith? jel se to Vi vrijeđate umjesto Bujaneca? ah čemu je zaslužio da mu budete glasnogovornik? Meni Bujanec izgleda baš likom i stasom za burekdžiju, pa kažem, pošto ovaj novinarski posao ne radi uspješno, možda bi mu bolje bilo da prodaje bureke, i to je častan posao!

    • Nisam ja uvredljiv, niti me toliko briga za Bujaneca! Samo su mi deplasirane optužbe samo kao što rekoste ‘na osnovu izgleda’. Recimo meni Ivo Josipović glasom i stasom najviše priliči za knjižničara u bogoslovnom novicijatu! Nikako mi ne priliči za vrhovnog zapovjednika oružanih snaga Republike Hrvatske, pa ga ne optužujem zbog toga! .. Knjižničar je častan posao!
     Nisam ja ničiji glasnogovornik, nego me baš zanimalo! A koliko vidim da je baš Bujanec uspješan i jako gledan!

     • Lilith ne izvrćite moje riječi i ne dajite im drugo značenje. optužba je jaka riječ za obični komentar o jednom ispodprosječnom “novinaru” Bujanecu, nemam namjeru trošiti svoje vrijeme objašnjavajući svoj stav, jasno se izražavam i nedvosmisleno. Za Ivu Josipovića mislim da treba ležati u zatvoru zbog izdaje nacionalnih interesa.

     • Omaška.. prvotno sam kazao ‘tvrdnje’, slažem se da to nisu optužbe i slažem se sa Vama još u vezi sa Ivom J. U vezi Velimira Bujaneca se ne mogu složiti! Ja ću mu priznati da ipak njegova ‘Bujica’ ima pristojnu gledanost, ima zanimljive goste i ne libi se postaviti konkretna pitanja! Kakav je on kao osoba, što je po struci i ostale njegove kvalitete ne znam! Što danas znači kvalitetan novinar? Može se primjetiti da je cijeli medijski prostor vijesti fekaliziran, jedino što vrijedi su pojedini kolumnisti i nekolicina autorskih emisija!