Connect with us

Reagiranja

Zašto je Velimir Bujanec otkazao nastup Željke Markić u “Bujici”

Published

on

Voditelj sve popularnije emisije nije tolerirao nastup dogovorene gošće u drugoj emisiji

Urednik i voditelj emisije, Velimir Bujanec, oglasio se na svojoj službenoj facebook stranici objašnjavajući razloge promjene plana:

“Za sutra smo najavili gostovanje gospođe Željke Markić u Bujici. U međuvremenu, dotična je odlučila nastupiti na jednoj (i pol) lokalnoj televiziji, umjesto na deset, koliko ih prenosi Bujicu. To je njezin odabir – umjesto na Old Trafford odlučila je “istrčati” na igralište Čukaričkog!

MarkicGospođa je očito gladna medijske pozornosti i u frci s potpisima. Meni ne pada na pamet da je ugošćavam kao na traci i da mi sugerira što je smijem pitati, a što ne. Neki drugi na to pristaju, jer se sami nisu u stanju pripremiti za emisiju i informirati o gostima. Ja bih je, na primjer, pitao što je radila od 1992. do 1994. godine i je li istina da je tada naricala nad sudbinom “ugroženih” Srba i da su u Haagu završila neka izvješća Human Rights Watcha s njezinim potpisom, a koja su kasnije korištena u procesima protiv hrvatskih generala, kao dokazi protiv Tuđmana i Šuška?! Siguran sam da je u unaprijed režiranom intervjuu – često šokirana voditeljica – to neće pitati!

Gospođa Markić je obećala ekskluzivu Bujici, a otišla na televiziju čiji je vlasnik poznat po tome da voli samo novac – pa prema potrebi pušta srpske filmove, bezbroj spotova Marine Lovrić Merzel, promovira Ranka Ostojića i ne plaća novinare koji od njega bježe ko Splićani od Ante Tomića!

Dakle, gospođa je sama izigrala dogovor i sada se vadi – iz čega samo mogu zaključiti da je sklona manipulaciji i vrlo zla, što uostalom potvrđuju i mnogi njezini suradnici iz prvog referenduma, kojeg smo svi podržavali, a s kojima je sada u svađi. Nad preostalima na portalu Narod.hr provodi mobbing i cenzurira im tekstove. Mene nije uspjela tako izdresirati pa je ljuta.

Sad kad strepi za potpise, krivi su joj svi – i lijevi i desni – i stranke i Crkva i mediji, još samo čekamo da okrivi i samoga Papu!

No, bez obzira na sve, ja joj ipak želim da prikupi potpise i uđe u Sabor – što je izgleda, jedini cilj ovog referenduma. Spuštanjem praga na 3 posto imat ćemo u Saboru i Željku Markić i Milorada Pupovca i Veljka Džakulu i još 5-6 pripadnika srpske nacionalne manjine i Dalmatinsku akciju… Samo naprijed!”

U današnjoj emisiji će Bujanec, kako najavljuje, razotkriti pozadinu ostavke predsjednikovog savjetnika Dejana Jovića.

direktno.hr

facebook komentari

Continue Reading
Advertisement
Comments

Reagiranja

MILJAVAC: “U stvaranju je Memorandum 3, a Srbi nikako ne odustaju od ovog prostora”

Published

on

By

Uoči posljednjih priprema za svečanost ‘Sloboda 2017.’ u povodu dana oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je kako Srbija polako, ali sigurno jača borbenu i vatrenu moć svoje vojske te najavio je i da Srbiji iduće godine stiže još šest helikoptera.

U sklopu priprema za svečanost ‘Sloboda 2017.’ Vučić je izjavio kako Srbija nabavkom novih deset MiG-ova 29 ima snagu u zraku kakvu nemaju sve zemlje bivše Jugoslavije zajedno.

General Pavao Miljavac potvrdio je kako je MiG 29 snažan zrakoplov, no kako ne znamo kako je opremljen. “Treba saznati s kojim je radarskim,  raketnim sustavom i obrambenim sustavom opremljen”, rekao je general za Direktno.hr i dodao kako je jedino za sad sigurno da su ojačali zrakoplovstvo i da to treba respektirati.

Međutim, general Miljavac ističe da je izjava Aleksandra Vučića malo pretjerana. “Naše Ministarstvo obrane sada nabavlja zrakoplove i Srbija neće dugo biti dominanta u zraku nigdje osim u možda u Makedoniji. Mađari imaju Gripene, ako se ne varam Rumunji su naručili 26 komada F 16 s modernom elektronikom, tako da izjava o jakom zrakoplovstvu ni sad ne drži vodu, a uskoro uopće neće”.

Miljavac je poslao i znakovitu poruku.

“U stvaranju je Memorandum 3, a Srbi nikako ne odustaju od ovog prostora. Uvijek su imali potporu svojih akademika i vojnih stručnjaka u tim težnjama te samo pronalaze nove načine da izmišljaju nove probleme kako bi djelovali. Čak i događaji koji su se nedavno događali kod nas imaju potporu izvana, a koliko će ta djelovanja biti uspješna i koliko će to biti prepoznato ovisi o onima koji vode državu sada i oni koji su odgovorni za sigurnost države”, upozorava general Miljavac te dodaje kako se jako malo stvari u visokoj politici i međunarodnim odnosima događaju slučajno.

Miljavac napominje da Hrvatska mora biti na oprezu jer stvari se ne poboljšavaju u odnosima sa Srbijom već se s novim tezama i problemima dodatno kompliciraju.

“Teza o građanskom ratu koju je izrekao ministar obrane Republike Srbije u Hrvatskoj pokušaj je izvrtanja istine o Srbiji na ovim prostorima, a sa zakonom o međunarodnoj juridistikciji pokušaj je pretvaranja Srbije u moralnu vertikalu koja želi na ostale prebaciti dio svoje krivice.”

General Miljavac napominje da odnosi nisu više jednostavni i da će se dodatno komplicirati, a da je sve to dio jednog hibridnog rata. “U parlamentu se tijekom rasprave o nabavci zrakoplova moglo čuti kako je potrebnije financirati znanost, no kako može znanost na grubu silu odgovoriti.  Već smo iskusili rat, platili veliku cijenu upravo zbog toga što nismo imali s čime se braniti”, rekao je Miljavac, piše Direktno.hr

Vučić: Srbiju više nitko ne može nekažnjeno napasti

facebook komentari

Continue Reading

Reagiranja

Odgovor predsjednika Vlade Plenkovića slovenskom premijeru Ceraru

Published

on

By

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković odgovorio je predsjedniku Vlade Republike Slovenije Miri Ceraru te zahvalio na pismu upućenom 16. listopada ove godine.

U odgovoru predsjednika Vlade Plenkovića navodi se:

“U pismu potvrđenu privrženost  Slovenije dobrosusjedskim odnosima i dijalogu s Hrvatskom, što u potpunosti zrcali i već poznata hrvatska stajališta, vidim kao dobar temelj za nastavak našeg dijaloga započetog prigodom susreta u Ljubljani 12. srpnja ove godine.

Koristim stoga ovu prigodu ponovno Vas pozvati u Zagreb, kako bismo, slijedom već ranije obavljenih priprema, održali naš idući sastanak u terminu koji bi nam zajednički odgovarao.

Slovenska stajališta o arbitražnom postupku i arbitražnoj odluci dobro su mi poznata kao što sam siguran da su Vama poznata hrvatska stajališta o tome.

No, razlika u polaznim stajalištima ne bi nas trebala priječiti da u konstruktivnom ozračju, u duhu partnerstva i međusobnog razumijevanja, pronađemo konkretna rješenja koja bi bila u interesu i na korist naših dviju država i naša dva naroda.

Predlažem stoga da na našem sastanku raspravimo sva otvorena pitanja između naših dviju država, uključujući i pitanje granice”, stoji u odgovoru predsjednika Vlade Republike Hrvatske  slovenskom kolegi.

Cerar u pismu Plenkoviću predložio osnivanje povjerenstva za demarkaciju granice

facebook komentari

Continue Reading