Zašto Josipović ništa ne poduzima da otkrije i dokaže tko su ti činitelji ovoga skandala?

  0

  Drug Josipović i njegova udbaška savjetnička klika su se dobro potrudili da ne provjere tko to njemu radi o političkoj glavi. Zašto bi oni provjeravali kad znaju da bi provjera dovela do njihovog ureda na Pantovčaku? Nema potrebe. Po ustaljenoj jugoudbaškoj metodi se nešto izjavi i nema potrebe da se to provjerava.

  1_51fab53ccafe4U svakoj iole normalnoj državi bi ovaj slučaj bio prvorazredni skandal. Neki tamo mračni tipovi iz navodno paraobavještajnog milijea, koji genijalan i debilan naziv, su smislili napad na instituciju predsjednika i osobu izrazito demokratskog profila, druga Josipovića.

  U iole normalnoj državi bi predsjednik odmah tražio provjeru, državne službe bi se zabrinule jer ipak nije to mačji kašalj da netko podmeće ovakve stvari predsjedniku.

  No kod nas ništa od toga.

  Predsjednik mrtav haldan optuži druge ljude, pokaže neke papire, sazove dvije tri tiskovne konferencije i javi se u središnji dnevnik kao osoba koja ima izravnu štetu od navodnog skandala. I ništa se ne dogodi što bi se moralo dogoditi. Baš ništa. Nevjerojatno.

  Zašto Josipović ništa ne poduzima da otkrije i dokaže tko su ti činitelji ovoga skandala? Zar upravo on nebi imao najveći interes da se ti ljudi otkriju?

  To bi bilo normalno razmišljanje, ali ne i Josipovićevo.

  On se drži one Mesićeve metode: pa zna se tko su lopovi.

  U takvoj konstelaciji drugi Ivo je uvjeren da nema potrebe ništa dokazivati, ništa ispitivati jer on je rekao tko je krivac.
  Stara ljevičarsko udbaška metoda rasprave i poimanja istine. Oni jednostavno tvrde, nemaju potrebu ništa dokazati,a narod mora vjerovati.

  Jedino što je drug Ivo zaboravio je činjenica da je prokleta okupacijska Jugoslavija ipak propala, a komunističke metode nisu više tako probitačne kao u vrijeme kad je on učio kako se radi politički marketing.
  U to ime i od srca se nadamo da mu je došao kraj, da ćemo konačno dobiti predsjednika ili predsjednicu koji nije jednom nogom u jugoslaviji.

  Da sma ja na mjestu Karamarka i njegove ekipe ja bih napravio prijavu protiv nepozante osobe i tražio provjeru dokumenata. Pa da istjeramo partizansku zmiju ispod našeg kamena.

  [divide]

  Predsjednica Hrvatske narodne stranke (HNS) i ministrica vanjskih poslova Hrvatske Vesna Pusić rekla je danas u Tuheljskim Toplicama da će Ivo Josipović biti HNS-ov kandidat na predstojećim izborima za predsjednika Hrvatske, rekla je da je to jedna od odluka jučer održane sjednice Središnjeg odbora u Tuheljskim Toplicama.

  Inače, rejting HNS-a pao je na samo 1 posto. Izborom na dužnost predsjednika Hrvatske Josipović je zamrzuo svoje članstvo u SDP-u. Je li prihvatanje da bude kandidat HNS-a, a ne SDP-a na predstojećim predsjedničkim izborima, koji će se održati krajem godine u Hrvatskoj dokaz definitivnog razlaza aktualnog hrvatskog predsjednika s SDP-om, ostaje vidjeti.

  Vinko Vukadin/kamenjar.com

  facebook komentari