Zastupnici HDZ-a BiH napustili sjednicu Zastupničkog doma

3

Zastupnici Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH napustili su današnju izvanrednu sjednicu Zastupničkog doma Parlamenta FBiH čija je jedina točka dnevnog reda rezolucija zastupnika Damira Mašića (Socijaldemokratska stranka BiH) o osudi inicijativa za faderalizacijom države i entiteta koje bi vodile etnonacionalnim podjelama i separatističkim tendencijama.

Članovi Hrvatske demokratske zajednice 1990 nisu napustili sjednicu već su odmah po napuštanju kolega iz HDZ-a BiH, zatražili polusatnu pauzu koja je u tijeku.

Parlamentarci iz HDZ-a nisu željeli davati izjave novinarima.

Prethodno su, tijekom rasprave o predloženoj rezoluciji, razmijenjene na trenutke oštre riječi između pojedinaca iz HDZ-a i pojedinaca iz Stranke demokratske akcije, kao i nekih opozicijskih stranaka.

Nakon što je Jozo Bagarić (HDZ) rekao između ostalog da je Mašićeva rezolucija napad na Hrvate iako se oni zalažu za cjelovitu BiH i promicanje europskih vrijednosti, Salmir Kaplan iz Stranke demokratske akcije replicirao je da Bošnjaci u njegovom rodnom Stocu, trpe veliku diskriminaciju od HDZ-a.

Predlagač Damir Mašić je naglasio da njegov tekst, suprotno od tvrdnji iz HDZ-a, ne vrijeđa nikoga u BiH već poziva na jedinstvo u BiH i poštivanje prava svih.

Iz Kluba SDA su kazali da se slažu s osnovnim porukama iz Mašićeve rezolucije, a podršku su najavili iz Saveza za bolju budućnost BiH i Demokratske fronte.

Predsjednik FBiH i zamjenik predsjednika HDZ-a BiH Marinko Čavara je novinarima kazao da je predlaganje ovakve rezolucije potpuno nepotrebno i da parlamentarci treba da se bave donošenjem reformskih propisa koji će biti na tragu ekonomskog prosperiteta i boljeg života građana.

facebook komentari

 • EMINƎM

  Kaplan je lijep primjer ugroženosti muslimanskog terora.

  • Alan B’Stard

   ta nepismena sirovina je bio ministar Kulture 🙁

   • EMINƎM

    ne kulture 😉