Pratite nas

Zastupnik SDS-a pljunuo kolegu, a premijerki odgovorio “kako ženama treba gledati u noge”

Objavljeno

na

Posebno zasjedanje Narodne skupštine RS i drugog dana rada karakterišu oštre riječi i optužbe premijerke RS-a Željke Cvijanović i opozicije, te napuštanje sjednice poslanica i ministrica, zbog, kako tvrde, vrijeđanja na spolnoj osnovi.

nsrs

Cvijanović je zatražila od predsjednika entitetskog parlamenta Igora Radojičića da, kako je rekla, zaštiti ministrice i poslanice kojima se dobacuje i s tim u vezi i izvinjenje poslanika SDS-a Miladina Stanića, jer je, navodno, rekao da se ‘ženama i gleda u noge’.

Sva ova rasprava bila je u vezi s čizmama bijele boje koje tijekom posjete poplavljenim dijelovima Bijeljine nosila Cvijanović, a koje opozicija već duže vrijeme pominje u svojim kritikama. Premijerka RS-a je kazala i da ne želi da joj prilazi nijedan poslanik, kao što je jučer bio slučaj tijekom posebnog skupštinskog zasjedanja, te navela da Radojičić, kao predsjednik parlamenta to ne bi trebalo da tolerira tijekom trajanja diskusije.

Zeljka-Cvijanovic-na-celu-nove-vlade-Republike-SrpskeReagirajući na ove primjedbe, Radojičić je rekao da on vodi sjednicu parlamenta na način kako to radi i da se to ne mora sviđati premijerki, kao što se, kazao, ne sviđa i nekim drugima odavno. Međutim, sve ovo izazvalo je još brojnije replike i optužbe opozicionih i poslanika vladajuće stranke.

Na kraju je, da bi smirio uzavrelu raspravu, Radojičić dao polusatnu pauzu. Sve ovo pokazuje da zasjedanje NSRS, umjesto u donošenju konkretnih mjera za pomoć poplavljenom stanovništvu, protiče u jalovim međusobnim svađama koliko je i šta tko uradio tijekom svibanjskih poplava.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) Igor Radojičić tvrdi da se danas prvi put otkako postoji entitetski parlament desio fizički incident u kojem je, kako je naveo, poslanik SDS-a Miladin Stanić tijekom skupštinske pauze fizički napao poslanike SNSD-a Sinišu Dodika i Milana Kovača.Osuđujući taj, kako ga je nazvao, incident, Radojičić je rekao da fokus ove posebne sjednice treba da bude na mjerama za poplavljene građane, ‘a ne na fizičkom obračunu narodnih poslanika, ma koji oni bili i ma kojoj stranci pripadali’.

Pozvao je narodne poslanike da obavljaju posao za koji su birani, a povodom svega sazvan je i kolegij Skupštine. Po tvrdnjama SNSD-ovih poslanika, Miladin Stanić je u skupštinskom holu zaprijetio Dodiku zbog ranije rasprave u skupštine, da bi ga u jednom trenutku pokušao uhvatiti za odijelo i, navodno, pljunuo u njegovom pravcu.

Brzom reakcijom ostalih poslanika, koji se zatekli u holu, spriječen je veći incident. Nakon verbalnih prepirki, nekoliko minuta poslije toga, Stanić je ponovno izazvao novi incident, pošto je u skupštinskoj dvorani, poslije kraće rasprave, udario nogom poslanika SNSD-a Milana Kovača.

Poslanici Srpske demokratske stranke (SDS) u Narodnoj skupštini RS-a negiraju odgovornost samo svog poslanika Miladina Stanića za današnji fizički incident s poslanicima SNSD-a u Narodnoj skupštini RS.

U obranu poslanika SDS-a Miladin Stanić, za koga su SNSD-ovci rekli da je tijekom skupštinske pauze fizički napao poslanike SNSD-a Milana Kovača i Sinišu Dodika, ističu da je sam Stanić već duže vrijeme bio izložen prijetnjama i vrijeđanju od pojedinih parlamentaraca vladajuće stranke.

Uime najveće opozicione stranke Nenad Stevandić je rekao da je SNSD pokušava da skrene pažnju sa stvarnih problema, te da su se vladajući našli prozvanim nakon što je SDS tražio da se građanima u poplavljenim područjima pomogne tako što će tajkuni, bliski vlasti, vratiti pare uzete od RS.

Fena

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Politika

Zdravko Marić će tužiti Marasa? ‘Prevršio je svaku mjeru!’

Objavljeno

na

Objavio

Ministar financija Zdravko Marić komentirao je Marasov ‘napad’ na njega u Saboru.

U Saboru je danas SDP-ov Gordan Maras rekao da ima dokaz da je Vijeće za financijsku stabilnost upozoravalo ministra financija Zdravka Marića na preveliku izloženost Agrokora.

Na te je optužbe odgovorio sam ministar.

“Vidjet ćete prezentaciju, ja isto imam taj dokaz. Nije to specijalan dokaz, to je prezentacija. Isto stoji u prezentaciji za 2015. i 2016. To nije tijelo koje nalaže bilo kojoj instituciji, odnosno regulatorima da nešto čine.

Naprotiv, regulatori čine to Vijeće. Ne vidim koja je poanta tih upozorenja. Nikad se na tom Vijeću ne spominju pojedini primjeri.

Inače što se tiče njegovih istupa gospodina Marasa, mislim da je prevršio svaku mjeru. I u javnosti govori o tome, radi se o javnom blaćenju i obezvređivanju mene osobno.

Razmislit ću o konkretnim aktivnostima. Mislim da je prevršio svaku mjeru. Neću s njim polemizirati.

U Saboru sam mu već nekoliko puta argumentirano odgovorio. Razumijem što je politička arena, ali ovo je značajno ispod pojasa”, rekao je Marić.

facebook komentari

Nastavi čitati

Pregled

Predsjednica: Hrvatska može pomoći u popravljanju odnosa Rusije i EU

Objavljeno

na

Objavio

Foto: N1

Predsjednica: Hrvatska može pomoći u popravljanju odnosa Rusije i EU

Hrvatska može pomoći u jačanju suradnje između Rusije, EU-a i NATO-a, rekla je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u intervjuu za rusku agenciju TASS uoči početka službena posjeta Rusiji.

“Vjerujem da Hrvatska može postati posrednik u suradnji Rusije, EU-a i NATO-a, organizacija čije smo mi članice i čije zajedničke vrijednosti dijelimo i u njih čvrsto vjerujemo. Ipak, nemoguće je bez Rusije rješavati mnoga pitanja na globalnoj pozornici i zato uvijek podržavam dijalog, čak i u bilo kojem neslaganju”, kazala je Grabar-Kitarović.

Vitalno je obnoviti dijalog između Rusije i Zapada, uvjerena je hrvatska predsjednica. “Dijalog je ključna stvar. Rusija i NATO ključni su čimbenici europske sigurnosti i stabilnosti”, rekla je.

“Svako pogoršanje u odnosima NATO-a i Rusije ima izravne posljedice na sve aspekte europske sigurnosti i stabilnosti”, naglasila je.

Predsjednica se danas, prvoga dana boravka u Rusiji, susrela s Vladimirom Putinom.

“Ove godine obilježavamo 25 godina diplomatskih odnosa, veseli me značajan rast trgovinske razmjene, razgovarat ćemo i o bilateralnim i humanitarnim te regionalnim pitanjima”, rekao je Putin na početku formalnog susreta s hrvatskom predsjednicom.

Kolinda Grabar Kitarović, pak, uzvratila je ruskom predsjedniku pozivom u Hrvatsku.’Dopustite da vas pozovem u službeni posjet Hrvatskoj’, kazala je Grabar Kitarović.

“Imamo otvorena pitanja s Rusijom no vjerujem da ćemo ih riješiti kroz dijalog. Ovo je nova faza u hrvatsko-ruskim odnosima”, rekla je Grabar Kitarović koja se posebno osvrnula na sutrašnji gospodarski forum.

Predsjednica će se s Putinom sastati u srijedu. Pretpostavlja se da će neke od tema razgovora biti i Agrokor, borba protiv međunarodnog terorizma, BiH….

facebook komentari

Nastavi čitati