Zato je bitno da dođe do promjena, kažu da se to zove reforme!

1

O bitnome i nebitnome

[ad id=”93788″]

Zato je bitno da dođe do promjena, kažu da se to zove reforme!

HDZ je stvarao državu, no to je nebitno, oni su imali Sanadera, to je opet bitno. Karamarko je tipa dao istražiti, e to je opet nebitno. Sudstvo ga je osudilo bez dokaza, e to je nebitno jer je bitno da ga osude jer je bio HDZ. Mi smo vodili rat da stvorimo državu i u tom ratu smo imali Vukovar, Škabrnju, Srebrenicu…

E to sad nije bitno. Manolić tvrdi da je Karamarko udbaš, to je jako bitno kao i činjenica da Karamarko ne govori kao vrhunski orator.

Milanović vrijeđa sve i svakoga, to je nebitno, jer on je ljevičar i on vrijeđa samo Karamarka i nekih pola milijuna domoljuba, a domoljublje je nebitno.

Kažu da je jedan od glavnih Mostovaca neki Kovačić iz Omiša i da je njegov deda bio četnik, onaj pravi, ne literarni i da mu je mater skupljala potpise o ugroženosti srbadije 1990.

E vidite, to je opet nebitno.

Ma gdje ćeš postaviti takvo pitanje. Šta može dečko zato ako mu je dedo bio četnik. Nismo valjda fašisti da to pitamo.

Hrvatima je uvijek nevažno je li netko četnik, jugoorjunaš ili bivši komunist, pod uvjetom da taj netko ne voli hrvatsko, da se ponosi Titom i da za sebe kaže da nije lopov. Posebno nebitno je ako taj tip za domovinski rat kaže da je građanski, ne voli šatoraše i smatra sve hadezeovce lopinama. Takvome moramo vjerovati kad pljuje po domoljubima, lažnim i prvim, a isto tako mu moramo vjerovati kad za sebe tvrdi da je poštenjačina.

Njegova legitimacija je odbojnost prema ruci na srcu dok svira himna.

Četnik treće generacije je slučajno rođen u takvoj familiji i postupa iz čiste ljubavi prema hrvatskom narodu jer je poznato da su četnici i jugoorjunaši svoju djecu odgajali da vole Hrvate i teže dobrobiti hrvatske države. Prosječni četnik iz drugog svjetskog rata je davao desetinu za izgradnju katoličkih crkava i za promoviranje hrvatske nacionalne kulture. Njegovi unuci su zibani u san uz hrvatske popevke jer je popevka na ekavici.

Poplave koje su Hrvatsku spopadale zadnjih godina nisu nastale zbog velikih kiša nego zbog količine suza kajalica koju svakodnevno prolijevaju oni koji su ubijali nedužne ljude jer su bili Hrvati.

Orjunaši zadnje generacije su posebno umiljata sorta. Oni su u Jugoslaviji mentalno trenirani da nam čine dobro i da ih ništa ne određuje kao težnja za dobrobiti hrvatskog naroda i građana.

Zato su za naciju, koju pokušavaju pretvoriti u probavni trakt, nebitna ideja, ideologija i priča o lijevo desno, partizani ustaše i te nebuloze. BASTA!

Prioritet je dobar život i reforme, uglavnom birokratske naravi.

Dobro, ajde de, trebaju nam reforme. I ja sam za to da se smanji broj općina i državnih službenika. I ja sma za to da se ukine FINA i da se ne plaćaju partizanske mirovine, nego da se taj novac uloži u naše branitelje beskućnike.

Ono što mi ipak nije jasno kako je moguće promijeniti sustav ako ne mijenjaš stav i vrijednosne norme koje nose taj sustav.

Kako će netko podići gospodarstvo bez programa? Zašto u reformskom paketu nema reformi koje se tiču lustracije jer ipak nas još uvijek u gospodarskom smislu vode nekadašnji kadrovi, a bome ih ima i u administraciji.

No, to Hrvate ne zanima, to nije važno. Nebitno je je li neki netko ideološki odgojen u orjunaškoj obitelji. Ma koja budala postavlja takva pitanja kad narod crkava od gladi?

Malo pomalo razumijem tu logiku.

Ništa nije bitno, ako ćemo pravo i iskreno. Nije bitno da su branitelji umirali i ginuli za slobodnu državu, nije bitno da nas je komunizam tlačio desetljećima i nije bitno da su jame popunili našim očevima i djedovima. Ma sve je to nebitno, bitno je da imamo bolji život, a taj bolji život nam nude neki novi četnički saveznici kojima je to nebitno.

Onda se ja pitam:

A što će nam oni?

Zar i oni nisu nebitni?

Vinko Vukadin

facebook komentari

  • vdanan

    Odlično! Sve je tako kako si napisao.