Zatvoren 17. Međunarodni sajam gospodarstva – Mostar 2014.

  0

  U Mostaru je u subotu zatvoren sedamnaesti Međunarodni sajam gospodarstva. Unatoč ekonomskoj krizi i nemilim događajima s početka veljače, zbog kojih su neke zemlje odustale od partnerstva i predstavljanja, i ove je godine okupio znatan broj izlagača, te još jednom potvrdio da se radio o značajnom gospodarskom projektu koji je odavno prešao granice naše zemlje.

  Mostarski je sajam ove godine okupio oko 700 izlagača iz dvadesetak zemalja. Kroz pet sajamskih dana polučio je značajne, pozitivne učinke na razvoj domaćega gospodarstva. Posebno je značajan tvrtkama koje pokušavaju uhvatiti korak s brojnim izazovima koje pred gospodarstvenike stavlja okružje, ali i globalna ekonomska kriza.

  “U pripremi ovogodišnje manifestacije uložen je ogroman trud od strane mojih suradnika i mene, tako da na koncu možemo biti zadovoljni i ponosni na sve što se u ovih pet dana odvijalo na Sajmu. O konkretnim poslovnim pokazateljima i učincima moći ćemo govoriti u narednom razdoblju. No, ako je suditi po reakcijama izlagača i posjetitelja, koje su više nego pozitivne, možemo i moramo biti zadovoljni. Za nas je najvažnije da smo  nastavili smo kontinuitet održavanja i još jednom  potvrdili svoje liderstvo među sajmovima u zemlji”, izjavila je  direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak, zahvalivši svim izlagačima s kojima već sad postoje načelni dogovori o njihovu ponovnom dolasku u Mostar naredne godine.

  Dodijeljene su i nagrade najboljima. Od 700 izlagača nagrađeno je njih 15. Zlatnu plaketu za najuspješnijeg izlagača dobila je grupa od 14 izlagača iz Tajvana.

  Sajam je izvanredna prilika ne samo za gospodarsko nego i političko jačanje veza naše i prijateljskih zemalja.

  “Svake godine svjedočimo višem stepenu kriterija koje zadaju organizatori i domaćini. Ovo je dokaz da se može upornošću i entuzijazmom usmjeriti svu pažnju na gospodarstvo”, kaže Vjekoslav Bevanda, predsjedatelj Vijeća ministara BiH.

  Na sajmu su se u najvećoj mjeri predstavljali domaći,ali i gsopodarstvenici iz  Hrvatske, Srbije, Slovenije, Švicarske, Italije, Rusije i Njemačke. Održan je i Sajam turizma, Sajam knjige i grafičke industrije te Sajam informacijskih tehnologija, ali brojne  konferencije, okrugli stolovi i radionice.

  Organizatori su ponovni susret zakazali za godinu dana, na istom mjestu i, kako kažu, na još boljem i sadržajnijem mostarskom sajmu, na čijoj se organizaciji već počelo raditi.

  ured za informiranje/mostarski-sajam

  facebook komentari