Pratite nas

Religija i Vjera

Završetak jesenske molitvene kampanje ’40 dana za život’

Objavljeno

na

Završetak jesenske molitvene kampanje inicijative “40 dana za život” bit će obilježeno završnim molitvenim bdjenjem ove nedjelje, 2. studenoga u 18 h pred bolnicom “Sestara milosrdnica”, a potom u 20 h i završnim slavljem u Župi sv. Josipa (Trešnjevka) uz hranu i piće. Te događaje, za katolike, povezuje i sv. misa zahvalnica u crkvi Srca Isusova koja se nalazi u sklopu bolnice.

Organizatori će između ostaloga i podijeliti s prisutnima nekoliko dirljivih svjedočanstava te plodove inicijative od kojih je i nekoliko spašene djece i osjetan pad pobačaja u bolnici “Sestara milosrdnica”. Organizatori su ugodno iznenađeni velikim pozitivnim reakcijama od strane prolaznika i djelatnika bolnica u svim gradovima. Kolači, čokolade, piće, neki su od njihovih darova.

Voditelj inicijative Ante Čaljkušić naglasio je jako dobru suradnju s udrugama “Betlehem” i “Djetešce na sunašce” koje su duhovno, moralno i materijalno pomogle trudnice za vrijeme trajanja
inicijative. Dirljiva je priča o jednoj majci iz okolice Splita, kaže Čaljkušić. U trenutku očaja, razmišljala je i interesirala se za pobačaj, igrom slučaja došli smo s njom u kontakt. Iznenadila se kada je osjetila ljubav, brigu i pažnju te brzu materijalnu pomoć u hrani i novcu. Ante zaključuje da je trudnicama koje razmišljaju o pobačaju najčešće potrebna samo dobra i blaga riječ da se odluče za život svoga djeteta.

Trudnice se najčešće osjećaju same, nezaštićeno i misle da nemaju nikoga tko bi im mogao pomoći. Nažalost, slabo dopire u javnost informacija o udrugama i zajednicama koje pružaju ženama u
potrebi svu potrebnu pomoć. Zato sam sretan što je inicijativa “40 dana za život” uspjela osvijestiti javnost po ovome pitanju.

Na završnoj molitvi bit će prisutno i nekoliko svećenika. Tko dođe, neće požaliti, već će mu se ta dva događaja urezati u prekrasno sjećanje, poručuju iz inicijative.

Petra Tišljarić, koordinatorica inicijative, moli da čitatelji ovu veliku vijest prošire na što veći broj ljudi. Svoj dolazak na završno molitveno bdjenje čitatelji mogu potvrditi ovdje. A dolazak na proslavu u Župi sv. Josipa na [email protected]

Narod.hr

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Religija i Vjera

Fra Mario Knezović: Sotono u ime Isusovo umukni

Objavljeno

na

Objavio

Umjesto da konačno zašute suradnici zla i sotone, ušutkuju se Božji glasnici i proroci istine.

Vrijeme je da zašute i umuknu vračari, lažni proroci, pisci horoskopa, širitelji ideologija koje negiraju Božje zakone. Vrijeme je da u ime Isusovo umukne glas Belzebula u srcima promotora kulture smrti, da umuknu političari i svjetski moćnici koji gradeći zlatnu teladi i kule babilonske potajice stvaraju novi svjetski poredak.

Prorok Joel poziva svećenike da dignu glas, proglase post, narod sazovu na molitvu jer se približio kraj i propast ovoga svijeta. Trubite u trublju na Sionu! Dižite uzbunu na svetoj mi gori!

Neka svi stanovnici zemlje dršću,jer dolazi gospodnji dan, poruka je proroka. Indijski vođa Ghandi je postio kad je narod bio u velikim izazovima i krizi. Možemo li očekivati da današnje vođe počnu preko posta i molitve rješavati probleme i katastrofe, a ne samo da pukom diplomacijom obračunavaju sa zlom.

Poslušajte propovijed fra Marija Knezovića koja je razdrmala brojna srca.

fratar.net

>>> Fra Mario Knezović: Što prorok Izaija poručuje mentalnim komunistima i udbašima?

facebook komentari

Nastavi čitati

Religija i Vjera

Papa Franjo kanonizirao 35 novih mučenika

Objavljeno

na

Objavio

Papa Franjo kanonizirao 35 novih mučenika

Papa Franjo je kanonizirao 35 rimokatoličkih svetaca, uključujući i troje djece koja su ubijena u 16. stoljeću u Meksiku, a smatraju se prvim mučenicima koji su ubijeni zbog svoje vjere u Novom svijetu, javlja Reuters.

Papa Franjo je sazvao i sinod, sastanak biskupa iz šire amazonske regije, a kako bi razgovarali o stanju crkve i široj regiji koja uključuje Brazil, Venecuelu, Ekvador, Kolumbiju, Boliviju, Peru i Surinam.

Također, kanonizirao je još 30 mučenika koji su u 17. stoljeću ubijeni u Brazilu, uljučujući i dvojicu portugalskih misionara koje su ubili Holanđani u vrijeme progona Katolika.

facebook komentari

Nastavi čitati