Završio sastanak – Petrov: Bio je ovo uistinu plodonosan sastanak (VIDEO)

0

U središtu Mosta u Draškovićevoj ulici oko 19 sati završio je sastanak Mosta i HDZ-a u sklopu pregovora o novoj Vladi. Prvi se novinarima obratio čelnik Mosta Božo Petrov:

 – Bio je ovo uistinu plodonosan sastanak, a razgovarali smo i o ustrojstvu Vlade te o nekim prijedlozima koji su išli s obje strane. Još nije gotovo, ali vjerujem da bismo sve pregovore trebali završiti u ovih tjedan dana – kazao je Petrov i predao riječ šefu HDZ-a Andreju Plenkoviću.

  – Zahvaljujem Mostu što su nas primili kod sebe na ovom sastanku i mogu reći da sam zadovoljan. Razgovarali smo i o ustroju Vlade i mogu reći da se postupno približavamo kraju pregovora. Imamo dovoljno vremena ovaj tjedan da sve dogovorimo i uvjeren sam da ćemo najkasnije u ponedjeljak biti u poziciji dobiti mandat od predsjednice za sastav Vlade. No, radimo po načelu da ništa nije dogovoreno dok sve nije dogovoreno. – rekao je Plenković.

Na pitanje tko će biti članovi Vlade, Petrov je odgovorio:

 – O tome ćemo govoriti kad sve pregovore završimo. Ne bih govorio o raspodjeli odgovornosti, a pogotovo ne o imenima. Mi ne razgovaramo preko medija i ne puštamo informacije o sastancima u medije – jasan je bio Petrov.

Hoće li se povećati broj ministarstava? – bilo je pitanje novinara, a Plenković je odvratio:

 – Bit će otprilike isti broj kao i prije, ali o tome ćete sve saznati nakon pregovora.

Božo Petrov komentirao je i HDZ-ovu ideju o četiri potpredsjednika Vlade:

 – Zašto ne? To je nešto što nije toliko revolucionarno i na to načelno možemo pristati. Izaći ćemo u javnost kad se apsolutno sve dogovorimo.

Na pitanje koliko je važno mjesto predsjednika Sabora, Plenković je vrlo kratko odgovorio:

 – Važno je. Jako je važno.

facebook komentari