Zbog čega se prešućuju imena ratnih zločinaca?

1

U povodu obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana na dostojanstveni način se prisjećamo i poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelj te onih koji su izvršili suicid. Čak i u pojedinim listovima objavljuju se i imena poginulih u Domovinskome ratu.

To je u redu i ništa neobično. Ali… neobično i neshvatljivo je to da nigdje nitko ne spominje, a kamoli da napiše protiv koga smo se borili u hrvatskom Domovinskome ratu, odnosno tko je pobio sve te ljude?

Na komemoracijama se obično kaže – “Hvala vam što ste dali svoje živote za Domovinu”, ali ne i tko je bio agresor ili bolje rečeno zločinac. Bivši partizani uvijek su isticali i ističu protiv koga su se borili u II. svjetskom ratu, a mi kao da se danas “bojimo” reći da su Srbi, Crnogorci, pripadnici zločinačke JNA i domaće izdajice bili ti zbog kojih je poginulo ili umrlo na desetine tisuća nevinih Hrvata, pa ispada kao da se netko, a poglavito države institucije, ne žele zamjeriti prije svega Srbima.

Iza svakoga koji je pobijen u hrvatskom Domovinskome ratu stoji barem jedan ratni zločinac, pa zbog čega se onda gotovo nigdje ili vrlo rijetko naglašava da su ti ljudi ubijeni od strane srpskog i inog okupatora?

I ne samo to: kad ste zadnji puta čuli da je netko samo spomenuo ime najvećeg balkanskog krvnika Slobodana Miloševića, balkanskog Hitlera? Zbog čega se imena zločinaca marginaliziraju i prešućuju?

 

Mladen Pavković

facebook komentari

  • peppermintt

    Zbog čega se imena zločinaca marginaliziraju i prešućuju?

    zato što one čiji bi se glas mogao čuti nije ni briga za to , oni ne bi kvarili idilične odnose
    a oni koji pate stradalnici ionako žive okovani svojim strahovima