Zdravka Bušić: Možda je ipak najbolje rješenje zaseban entitet

  2

  Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru je održana prva od tri planirane tribine na temu “Europska unija – potencijali i mogućnosti”, u organizaciji HDZ-a BiH.

  Radi se o drugoj posjeti Mostaru HDZ-ovih europskih parlamentarnih zastupnika RH-a, ali ovoga puta bez Davora Ive Stiera.

  Tako su u kratkim izlaganjima, Dubravka Šuica, Zdravka Bušić, Ivana Maletić i Andrej Plenković , predstavili svoj rad u Europskom parlamentu, dali neke informacije i o Europskoj pučkoj stranci u okviru koje djeluju, a govora je bilo i o mogućnostima korištenja kohezijskih i strukturnih fondova Europske unije.
  Upravo je najviše pitanja od stane prisutnih bilo vezano za europske fondove, na koja je zastupnica Maletić, inače bivša državna tajnica u Ministarstvu financija pokušala dati odgovore.

  Zastupnice Šuica i Bušić, su se uglavnom pozabavile pitanjem ravnopravnosti Hrvata u BiH, te je izjava gospođe Zdravke, kako je najbolje rješenje možda ipak zaseban entitet, izazvala gromoglasan pljesak.
  Kako je u izjavi kazala međunarodna tajnica HDZ-a BiH, te savjetnica predsjedavajućeg Vijeća ministara, Željana Zovko, koja je također prisustvovala, planirane tribine su dio zajedničke strategije HDZ-a BiH i HDZ-a Republike Hrvatske, predstavljanja Hrvata iz BiH u Europskom parlamentu.

  “Zastupnici HDZ-a u Europskom parlamentu već su svojim zalaganjem i pitanjima u toj instituciji pokazali da se brinu o potrebama Hrvata u BiH i da ih podržavaju u njihovoj borbi za ustavno-pravnom jednakopravnosti i u njihovoj borbi za pravo na jezik i obrazovanje na hrvatskom jeziku”, kazala je Zovko.
  Zovko je također bila na listi HDZ-a za EU parlament, no zahvaljujući iznimno maloj izlaznosti Hrvata u BiH a izbore, to joj nije pošlo za rukom.

  Kada su u pitanju fondovi EU, ona je dodala, kako je to jedan od najvažnijih mehanizama kojima se može pomoći Hrvatima u BiH da tu ostanu.

  facebook komentari

  • Hajde, Zdravka, uvijek si prednjačila pa nastavi i sada.

  • Hajde, Zdravka, uvijek si prednjačila pa nastavi i sada.