Zdravko Mamić: Sustav mi pakira veliku robiju

1

Suđenje Zdravku Mamiću na osječkom Županijskom sudu prekinuto je u srijedu jer je Zdravko Mamić otkazao punomoć svojim odvjetnicima Jadranki Sloković i Čedi Prodanoviću te je rekao da će se u sudnici braniti sam, javlja HRT

Mamić o reakcijama na svjedočenje Luke Modrića

“Jako sam razočaran na reakcije javnosti na jučerašnje svjedočenje Luke Modrića. Luka Modrić svjedočio je istinu i sve koji su ružno pisali o njemu može ih biti sram. U Lukinoj peti prašine ima više poštovanja i poštenja nego u svima zajedno koji pišu te gadosti o njemu.

Modrić nije ni za riječ promjenio svoj iskaz samo je pojasnio što je rekao i nadopunio svoj iskaz na pitanje tužiteljstva. Pustimo čovjeka koji se herojski bori za ovu državu i koji je heroj mladima da živi svoj život, a ne da se puntaju ljudi da mu se napravi zlo kada bude na odmoru u Hrvatskoj”, rekao je Zdravko Mamić ispred sudnice.

Mamić: Sustav mi pakira veliku robiju

“Ono što se danas dogodilo, tužan sam zbog toga jer u prvi plan stalno ispada ono što ne bi trebalo, a to je ono da sam ja neki kontroverzan, ekscentričan čovjek, a ja sam samo čovjek od krvi i mesa, koji je užasno ugrožen jer mu sustav pakira veliku robiju”.

“Moja jedina snaga je istina i rekao sam to od prvog dana… kada dođe do suđenja…, a to je da Zdravko Mamić nije ništa negativno donio. Zdravko Mamić je u Dinamo donio 300 milijuna eura neto u posljednjih 10 godina.

Prethodno u sudnici, Mamića je sudac upozorio da ne može na remetiti rad i red suda, no on nastavlja ometati red te počinje vikati na svoje branitelje, nakon čega ga je sudac uputio na sudski hodnik.

Osim toga, Mamić je rekao kako su mu na suđenju uskraćena elementarna i procesna prava u čemu su ga, tvrdi, trebali, a nisu zaštitili njegovi odvjetnici Čedo Prodanović i Jadranka Sloković.

Nakon prekida rasprave tijekom svjedočenja Saše Lovrena, oca bivšeg Dinamovca, trenutno nogometaša engleskog Liverpoola Dejana Lovrena koji je trebao biti saslušan, Mamić je pred novinarima prozvao tužiteljstvo da “uvodi svjedoka svojim pričama, konstrukcijama i sugestivnim pitanjima”, a da on ne želi dopustiti da mu se uskraćuju osnovna prava, među kojima i ono na pošteno suđenje.

Upitan je li odluka o otkazivanju punomoći braniteljici Jadranki Sloković došla naprasno ili je sazrijevala neko vrijeme, Mamić je odgovorio kako je to danas došlo naprasno, iako je tijekom suđenja bilo još nekih zaoštrenih situacija, zbog čega je “u njemu kiptilo”.

“Poštujem odvjetnike, ali nema dvojbe da smo mi završili našu priču. Tu se više ne da ništa popraviti, niti ja to želim popraviti”, poručio je.

“Žao mi je jer sam danas mogao, barem za sebe, biti heroj, jer ja znam što je Lovren danas trebao svjedočiti i znam što će svjedočiti, jer sam vidio njegov iskaz. I kad ga pročitate shvatit ćete da je sve ovo jedna velika farsa i da do ovoga nije trebalo ni doći”, rekao je.

Dodao je kako kako bi na sudu potpisao i da se Lovrena danas uopće i ne ispita, jer mu je dovoljan njegov iskaz iz istrage, u kojemu je  Lovren, tvrdi Mamić, rekao da je potpisao aneks ugovora o profesionalnom igranju i da je posudio novac Zoranu Mamiću.

“Danas bi rekao da mu je Zoran Mamić vratio 3,1 milijun od posuđenih 3,5 milijuna eura. To bi danas čuli i suđenje bi bilo završeno”, ocijenio je.

Sloković i Prodanović izlaze iz svih slučajeva “Mamić”

Odvjetnica Jadranka Sloković rekla je u srijedu da nakon incidenta u sudnici osječkog Županijskog suda da ona i njen suradnik Čedo Prodanović izlaze iz svih slučajeva u kojima su zastupali članove obitelji Mamić.

Sloković je rekla da su s članovima obitelji Mamić, a osim Zdravka, zastupali i njegova brata Zorana i sina Maria, raskinuli sve punomoći u svim predmetima.

Zdravko Mamić nije znao reći tko će mu biti novi odvjetnici, istaknuvši da “ne bi ni startao s odvjetnicima da je to moguće po zakonu”.

Sudac je prekinuo raspravu te rekao da će se ona nastaviti prema ranijem rasporedu 3. i 4. srpnja 2017.

Mamić u roku osam dana mora izvijestiti sud o novom braniteljiu ili će mu biti dodijeljen po službenoj dužnosti.

Dejan Lovren se poziva na raspravu 1. rujna 2017. s početkom u 10 sati.

 

facebook komentari

  • EMINƎM

    porodi li se više taj pRodanović meščini da ga je prenio