ZDRAVKO TOMAC: Glas za liste koje neće proći prag je glas za SDP i mentalni komunizam

1

Na svakim izborima do sada između 20 i 25 posto glasova na kraju je pribrojano vodećim strankama na izborima, najviše pobjedničkoj.

Dakle, događa se apsurd da preko 20 posto glasova birača koji su glasovali protiv velikih stranaka na kraju se pribroji u korist tih stranaka.

To većina građana ne zna. Zato ih treba informirati što će se dogoditi s njihovim glasovima ako glasuju za izborne liste koje nemaju nikakve šanse da prođu izborni prag.

Uzet ću za primjer I. izbornu jedinicu. Prema svim anketama u toj izbornoj jedinici pobijedio je SDP, odnosno Narodna koalicija. Prema istim anketama, od brojnih desnih stranaka i lista nijedna nema nikakve šanse da prijeđe izborni prag, a te liste će dobiti između tri i pet posto ukupno zajedno, što znači da će u znatnoj mjeri pridonijeti još većoj pobjedi mentalnih komunista protiv kojih su ti glasači glasovali.

Tako je ovaj puta HDZ išao sam na izbore i jasno je da će mu nedostajati tih tri do pet posto glasova. Zbog toga je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković s pravom poslao političku poruku glasačima desnice da dobro razmisle kako će glasovati na ovim izborima. Ustvari, onih je zamolio da daju svoj glas HDZ-u kao najbližoj opciji njihovoj političkoj opciji.

Taj zahtjev je legitiman i politički korektan, ali je svejedno naišao na oštru kritiku pravaša. I njihovo je pravo da to kritiziraju, ali je ipak važno što će učiniti svaki birač desnice. On ima tri mogućnosti. Prva je da usprkos činjenice da njegova lista neće proći prag – glasa za tu listu. Međutim, svaki mora biti svjestan da će time ustvari pomoći još uvjerljivijoj pobjedi SDP-a. Druga je mogućnost da glasa za HDZ kao najbližu opciju. Može glasovati i za neku drugu stranku. Treća je opcija, ako ne može nikako glasovati niti za HDZ niti za drugu stranku koja je slična, da ne izađe na izbore, kako ne bi svojim glasom pomogao SDP-u koji nema ništa zajedničko s pravašima i desničarima.

Dakle, odgovornost svakog birača je velika. Ovi izbori su sudbinski izbori. Nakon pobjede Kolinde Grabar-Kitarović počeo je proces detitoizacije i razgradnje ostataka komunističkog sustava. Međutim, zbog neuspjeha Vlade Domoljubne koalicije i Mosta moralo se ići na prijevremene izbore. U startu SDP je imao veliku prednost i prijetila je opasnost da se vrate na vlast. Promjenom vodstva HDZ-a u dva mjeseca HDZ je stigao tu prednost i u ove izbore se ulazi s velikom neizvjesnošću tko te pobijediti.

Za budućnost Hrvatske je bitno hoće li se mentalni komunisti vratiti na vlast ili će pobijediti HDZ i nastaviti s procesom detitoizacije Hrvatske i razgradnje ostataka komunističkog sustava.

U jučerašnjem govoru u Zagrebu, Andrej Plenković iznio je jasnu viziju buduće Hrvatske. Svjestan je da je svaki glas važan, zato je i zamolio desne birače da razmisle kako će glasovati, odnosno da daju podršku HDZ-u ako je jasno da njihova lista neće proći, odnosno da će u tom slučaju njihovi glasovi otići SDP-u, piše Zdravko Tomac/direktno.hr

facebook komentari

 • prepri43

  Tako je poštovani gospodine Tomac to su prave poruke od onoga koji se u politiku razumije. Još ću uzeti slobodu prenijeti i svoje stajalište u svezi s tim problemom, kojeg sam upravo napisao u HKL-u,a odnosi se na “koaliciju” (kolobociju) pomak!

  Kao da ih je UDB-a postrojila u svojem najbogatijem razdoblju »dejstvovanja«, kad je pomicala sve granice nepodnošljivosti za našnarod hrvatski.Kad je riječ o gospodarskom programu ne zna se tko koga ,- onajkoji pita, ili onaj koji odgovara. Oni bi izašli iz EU dok se srbi trude iz
  petnih žila ući u nju?! A ne bi li počekali da oni uđu pa onda govorili o
  izlazu što i ne bi bilo po mojem mišljenju potpuno ludo.Jer kad oni uđu onda će
  se moći opet šetati Hrvatskom i raditi što im bude volja kad ovaj naš narod
  bira crvenu vlast po njihovoj mjeri.Voli sve što je crveno, a ne voli ništa,
  ili jako malo onoga što je crkveno.U međuvremenu bi trebali od srba istrerati
  sve što nam pripada po međunarodnom pravu ugledavajući se u naše susjede, koji
  su od nas istjerali i ono što nije bilo utemeljeno na spomenutom pravu.Nismo mi
  donosili one sporne pristupne ugovore koje trebaju svi stari članovi
  ratificirati! Da mi nismo bili članica EU ova turistička sezona ne bi bila ni
  približno tako dobra, to bi morali i oni znati umjesto da narodu prodaju
  maglu.Uvijek je bilo luđaka pa je tako neki takav postrojavao neke žive uz nekakve
  nežive, obične zidove. U nogometu se postavlja živi zid, jer donosi rezultat, a
  nikakvi pomaki u zidu nisu dopušteni već se oštro kažnjavaju kartonima. Turci su
  nas tako opet iznenadili zahvaljujući našem slabo postavljenom živom zidu.Nijemci
  dobro postave živi zid i ne rade nepotrebne pomake istog jer to nije dopustivo
  prema nogometnim pravilima. I što nam je još ostalo nego možda potsjetiti da ni
  ovaj na slici nije koristio mostove, a njegov drug u zločinu se zadovoljavao
  njihovim rušenjem.Za kraj malo modificirani »kultni« stih: » Ide hito preko
  Rumunije bez pomoči ikakve ćuprije!« Dobro dođe i obično brvno!

  Naravno komentar je »š(k)a(k)ljivog« karaktera!