Zdravko Tomac: Trg je ključna točka! Kad padne Trg, otvoriti će se proces koji će ići dalje

3

Zdravko Tomac kaže kako vjeruje da će promjena imena Trga maršala Tita biti realizirana zato što je to, kako tvrdi, u interesu hrvatskog naroda.

“Ne smijemo ići unazad. U interesu hrvatskog naroda i hrvatske države je da se Trg maršala Tita preimenuje u Trg Republike Hrvatske. Cilj je prestanak ideoloških borbi koje nam onemogućavaju da idemo dalje. Bitno je da je postignut konsenzus između Bandićeve stranke, stranke Brune Esih i HDZ-a”, rekao je Tomac za Direktno.hr

Po njemu je prvi korak učinjen još kada je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović maknula bistu Josipa Broza Tita s Pantovčaka, ali ga ipak neke stvari još uvijek brinu.

“Tužan sam zbog ponašanja medija koji su ponovno krenuli u jedno nerazumljivo veličanje Tita i napad na sve one koji žele reći istinu. U Hrvatskoj su komunističke i titoističke snage još uvijek vrlo moćne. One nisu tako brojne, ali su dobro raspoređene u medijima, nevladinim udrugama i političkim strankama. Trg je ključna točka!

Kad padne Trg, onda će se otvoriti proces koji će ići dalje, dok god se sve ne stavi na svoje mjesto. Ja sam nekada bio predsjednik Odbora za imenovanje trgova i ulica i prije više od 10 godina moj Odbor je donio odluku da se promijeni ime Trga maršala Tita. Međutim, nakon toga dogodio se kontra udar i ja sam bio smijenjen”, kazao je Tomac, koji ipak s optimizmom gleda na rasplet situacije oko spornog trga.

Direktno.hr

facebook komentari

  • Iva/Vićeka Boban, Gabrić znala je reći: “Voli oru konju zoblju”. To je jedna stara hrvatska izreka koja označuje kako teške poslove odrade volovi, dok konji planduju i zob zoblju. Građansku Akciju su godinama vodili istaknute državotvorne Hrvatsice i istaknuti Hrvati, da spomenem samo neke: Maja Runje, Zdravka Bušić Logarušić, Ante belje, Marin Sopta, Mladen Schwartz i drugi. Slažem se sa Antom Babećem da je to dr. Zlatko Hasanbegović propustio poradi vremena ili umora…
    https://hrvatskoobrambenostivo.com/licimo-na-don-quihote…/

  • DVA JUNAKA, DVA VITEZA NA GROBU POGLAVNIKA.
    http://otporas.com/dva-junaka-dva-viteza-grobu-poglavnika/

  • Dusko Besenic

    Slažem se sa ovim stavovima g.Tomca, a i ja sam, pred par dana, napisao zašto je komunjarska banda digla sve svoje jatake na noge i pokušava manirom bezobzirnog očajnika zaustaviti ovo što slijedi, jer to je prvi tihi korak ka lustraciji, što za njih znači tragediju! I vrijeme je da je dožive!!!