Pratite nas

Komentar

Zdravko Tomac: Rusija zapravo podržava destrukciju BiH

Objavljeno

na

Zdravko Tomac ispred središnjice HDZ-a na upit novinara rekao je kako bi volio  da pregovori između HDZ-a i Mosta uspiju jer bi to, kako je rekao, bila vrlo stabilna i čvrsta vlada.

No, u Mostu postoji dvojba da li im se isplati ući u vladu ili ostati u opoziciji zbog lokalnih izbora koji su uskoro, rekao je Tomac. Uvjeren je da će Plenković imati mogućnost oformiti vladu. Bitno mu je da ima podršku zastupnika manjina i nadam se da se oni neće ultimativno postavljati, rekao je Tomac.

Na pitanje o unutarstranačkim izborima u SDP-u, Tomac je rekao kako smatra da je Tonino Picula jedini dobar izbor za predsjednika stranke. On je jedini od iz vrha koji se suprotstavljao krivim potezima Zorana Milanovića. U Europskom je parlamentu, pokazao je da je čovjek koji ne snosi krivnju za ono što su MIlanović i ekipa napravili.

Žao mi je što je Picula rekao, zbog projekata koje je započeo, da bi jedno vrijeme bio u Bruxellesu i u Zagrebu i time si umanjio šanse za široku potporu u stranci, izjavio je Tomac.

Komentirajući referendum koji će se održati u nedjelju u Repulici Srpskoj, rekao je kako je hrvatska vanjska politika još jedanput ponovila da čvrsto stoji iza jedinstvene BIH.

Referendum je opasnost jer mnogi u njemu vide prethodnicu za jedan opasniji referendum. On u tome vidi jednu veliku zakulisnu borbu između zapada, SAD-a, Europske unije i Rusije, gdje, kako kaže, Rusija zapravo podržava destrukciju BiH i pokušava se čvrsto ukotviti u Srbiji, Republici Srpskoj ali i Hrvatskoj.

Tomac je ustvrdio da se Hrvatska zato mora čvrsto vezati uz svoje strateške partnere u Europskoj uniji.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Komentar

Marko Jurič: Izgleda da je Agrokorov neboder bio azil za one koji su trebali završiti u Remetincu

Objavljeno

na

Objavio

RTL je emitirao dokumentarni film ‘Gazda’ o načinu stvaranja Todorićevog imperija Agrokor.

Zanimljivo je kako je taj dokumentarac zgotovljen prije godinu dana, ali tada RTL-u nije bio zanimljiv. No dobro to ne čudi, treba preživjeti pa onda i znati birati tajming emitiranja.

Ipak, dokumentarac je odlično napravljen jer tako jasno raskrinkava velikog tajkuna Todorića kao sitnog žmuklera koji u svakoj prilici raznim muljažama izigrava zakone, a onda sve one koji su mu u tome pomogli zapošljava u Agrokor.

Jezive su savjesti tih ljudi koji su prodali svoje kolege s posla, sindikata, udruženja malih dioničara, ili oštetili državu muljanjem u državnim agencijama za upravljanje imovinom, robnim rezervama pa sve do korumpiranih Saborskih povjerenstava. Metodologija zgrtanja bogatstva neodoljivo podsjeća na seriju ‘Prosjaci i sinovi’.

Izgleda da je Agrokorov neboder bio azil za one koji su trebali završiti u Remetincu.

Marko Jurič: Hrvati – državni narod ili politički tamburaši

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Pater Ike Mandurić: Slobodu srca, kao ni slobodu Domovine, nitko ti ne daruje. Za nju se izboriš

Objavljeno

na

Objavio

JESI LI SLOBODAN? (PRIJAVI SE!)

Kad je rat započeo; kad je postalo opasno; kad se tražio netko tko je spreman preuzeti odgovornost, isplivala je prikrivena vrijendost duše.

Najednom je postalo vidljivo kako nisu svi isti, i kako su, među privodno jednakima, velike razlike. Iskrsnuli su oni koji su imali vlastiti stav, istinsku spremnost, crtu samopouzdanja; oni koji su se vlastitom idejom i mišlju davno otrgnuli od majčinih skuta; oni koji su duhom bili slobodni i svoji – i već odavna nisu morali polagati račune nekim tutorima.

Isplivali su slobodni duhom, i koji su se već odavno bili lišili toga da za stvari srca moraju pitati tatu i mamu. Takvu su već dugo, i prije rata, slobodarskom spremnošću za žrvu živo disali punim plućima.
Isplivao je Blago Zadro.

Bilo je onih koji su od ovih slobodnih, izgledali bolji i plemenitiji. Onih koji su poznavali više domoljubnih pjesama, povjesnih tragedija; bilo je puno onih koji su više lili suze za domovinom Hrvatskom; koji su imali više načelnog suosjećana; više blagosti i nježnosti… Ali, samo zato jer nisu bili svoji, i jer nisu bili slobodni, ostali su na dnu, i zarobljeni, i neslobodni, mogli su samo gledati kako im povijesni trenutak krade šansu za herojstvo, i kako život pored njih prolazi. A on uvijek prolazi.

Rijetki to, kao Bruno Bušić, znaju prepoznati, i koji su slobodni krenuti za srcem.

Slobodu srca, kao ni slobodu Domovine, nitko ti ne daruje. Za nju se izboriš, za nju se sam odgojiš. Životna šansa i poziv stalno su u Tvojoj svagdašnjici. I prigoda da slobodu pronađeš.

Na današnji dan za Domovinu i za ljudskost, život su dali dva heroja. Blago Zadro i Bruno Bušić! Naizgled, posve različiti. A u jednom posve isti: posve slobodni da, žive ili umiru, za ono za što sami žele.

Puno je dobrih i “svetih”, ali neslobodnih toliko da se ni za Kristom ne usude krenuti bez dopuštenja drugih. Šteta, šteta za takve! Oni ni sveti nikad postati neće, ako prije toga ne postanu slobodni.

Danas te pozivam u školu slobode. Dečki, Vas posebno!
Prijavi se, čekam te!

PRIJAVI SE!

>> Prijava ovdje

facebook komentari

Nastavi čitati