Zdravko Tomac: Rusija zapravo podržava destrukciju BiH

2

Zdravko Tomac ispred središnjice HDZ-a na upit novinara rekao je kako bi volio  da pregovori između HDZ-a i Mosta uspiju jer bi to, kako je rekao, bila vrlo stabilna i čvrsta vlada.

No, u Mostu postoji dvojba da li im se isplati ući u vladu ili ostati u opoziciji zbog lokalnih izbora koji su uskoro, rekao je Tomac. Uvjeren je da će Plenković imati mogućnost oformiti vladu. Bitno mu je da ima podršku zastupnika manjina i nadam se da se oni neće ultimativno postavljati, rekao je Tomac.

Na pitanje o unutarstranačkim izborima u SDP-u, Tomac je rekao kako smatra da je Tonino Picula jedini dobar izbor za predsjednika stranke. On je jedini od iz vrha koji se suprotstavljao krivim potezima Zorana Milanovića. U Europskom je parlamentu, pokazao je da je čovjek koji ne snosi krivnju za ono što su MIlanović i ekipa napravili.

Žao mi je što je Picula rekao, zbog projekata koje je započeo, da bi jedno vrijeme bio u Bruxellesu i u Zagrebu i time si umanjio šanse za široku potporu u stranci, izjavio je Tomac.

Komentirajući referendum koji će se održati u nedjelju u Repulici Srpskoj, rekao je kako je hrvatska vanjska politika još jedanput ponovila da čvrsto stoji iza jedinstvene BIH.

Referendum je opasnost jer mnogi u njemu vide prethodnicu za jedan opasniji referendum. On u tome vidi jednu veliku zakulisnu borbu između zapada, SAD-a, Europske unije i Rusije, gdje, kako kaže, Rusija zapravo podržava destrukciju BiH i pokušava se čvrsto ukotviti u Srbiji, Republici Srpskoj ali i Hrvatskoj.

Tomac je ustvrdio da se Hrvatska zato mora čvrsto vezati uz svoje strateške partnere u Europskoj uniji.

facebook komentari

  • EMINƎM

    ako se kojim nesretnim slučajem komunisti vrate na vlast u Hrvatsku Rusi će biti domaći

  • Agromentum

    Unitarna politika SAD-a nije po ničem bolja od ruske politike.