Zdravko Tomac stao u obranu gradonačelnika : Bandić je živio za Zagreb, a Milanovićeva jedina šansa da ga pobijedi je da ga sotonizira, uhapsi i pokrene istrage

12

Hrvatsku socijaldemokraciju predstavljali smo ja, Mato Arlović, Željka Antunović, Bandić… svi su oni otjerani, ostala je jugoslavenska titoistička struja koja je dovela do silnih podjela

Zdravko Tomac u eteru Stojedinice stao je u obranu Milana Bandića istaknuvši kako se on nije promijenio odlaskom iz SDP-a, ali ono za što su dok je bio član stranke govorili da je izvrsno, odjednom je postalo loše.

tomac“Bandić je bio moj student, kod mene je diplomirao, pojavio se u političkom životu 1988. ili `89. uoči burnih događaja i rata. Na Pešćenici je vodio gradski odbor SDP-a, a ja sam bio potpredsjednik stranke. Zajedno s Bandićem sam izgrađivao SDP u Zagrebu od marginalne stranke u vodeću stranku. Preokret se dogodio `95., a u toj krizi rastao je Bandić. Rekao sam mu: vrijeme je da ti nosiš listu, a ja ću ti čuvati leđa… Moja koncepcija je bila da SDP osvoji Zagreb i dosta sam u tome sudjelovao, dizao sam Bandića i u tom smislu on je moj projekt. Do razlaza je došlo nakon što je Bandić morao otići s mjesta gradonačelnika zbog prometne nesreće.”, priča Tomac.

“Ja sam izdan, jer je Bandić pod pritiskom centrale prihvatio da podnese ostavku, i da se izabere Vlasta Pavić. Ja sam bio protiv toga”, kaže Tomac.

“SDP je bio podijeljen. Hrvatsku socijaldemokraciju predstavljali smo ja, Mato Arlović, Željka Antunović, Bandić… svi su oni otjerani, ostala je jugoslavenska titoistička struja koja je dovela do silnih podjela. Nakon Račanove smrti, na čelo je došao Zoran Milanović, koji je izabran i pobijedio na demokratski način. Loše je što je eliminirao sve svoje konkurente, pa u SDP-u više nema istinskih hrvatskih socijaldemokrata”, tvrdi Tomac.

“To je prije svega politički sukob. Dok je Bandić bio u SDP-u sve što je radio je bilo izvrsno, kad je otišao nije se promijenio, ali tada je sve što je radio bilo loše. Ja ne ulazim u to ima li temelja za optužbe protiv Bandića, samo tražim pošteno suđenje, ali sam protiv toga da se pod političkim pritiskom ljudi uhićuju”, komentirao je Tomac.

“Bandić je uvijek bio efikasan, živio je za Zagreb. Čudili smo se kad je rekao da će napraviti skijalište na Sljemenu, ali ipak je to napravio. Nije imao strpljenja baviti se procedurama, uzimao je na sebe donošenje odluka, ali takvim odlučivanjem vjerojatno je prekršio brojne procedure i pravila. Sada je postao državni neprijatelj broj 1, jer je kao pojedinac bez stranke uspio osvojiti vlast. Gradonačelnik je, ima većinu u skupštini, upravlja Holdingom, ima apsolutnu vlast i nikome ne odgovara. Milanović je procijenio da mu je jedina šansa da sotonizira Bandića, uhapsi ga i pokrene istrage koje će dugo trajati, da bi ga slomili. Kad bi se Bandić povukao, sve bi stalo, ali koliko ga poznajem, neće se povući. Dokazivat će da nije kriv, ići će i na izbore, možda i za predsjednika, što smije sve dok nije osuđen”, smatra Tomac. (Hina)

facebook komentari

 • Zdenka

  Doktor Zdravko Tomac, u maniri ‘mentalnog komuniste’, kojem vrijednosni etalon dozvoljava da netko ( iz SDP-a ) može radit sve, dok je po slovu zakona. Sam moral, pri tom je gurnut negdje na marginu ili ga pak, nema ni u tragovima.Eh, taj moral i to ćudoređe!

  • peppermintt

   ste vidli na što su nas uspjeli naviknuti?

   • Zdenka

    Ja bih i danas glasala za Bandića kad bih morala birat između njega i Josipovića! Uspila sam odslušat onu Josipovićevu izjavu iz Splita i brže sam ugasila televiziju. koje je ono zlo! A ako on nije personifikacija onog istog zla, koje je u poraću pobilo u Hrvatskoj sve šta ja izere vrijedilo, onda ne znam šta bih rekla!

    • Zdenka

     Bandić je za razliku od ovog spomenutog, imao i ljudsku dimenziju i to je razlog zašto ga mnogi s pravom brane. A neće li se ustrajat sa ovim optužbama na račun ‘hrestomatije’-mada ne znam čemu uopće grčki il čiji već izrazi. Mogli su to reć i jasnije-Davao je Cvetićaninu MATERIJALE i to je to. I kako Srbin navodi ” UOBIČAJENO ODEBLJI MATERIJALI” Eto sad, ako bude volje i mudrosti, nastavit sa iznošenjem materijala o ‘MATERIJALIMA’

    • peppermintt

     u tom i je štos, što nam je ponuda svedena samo na recimo njih dva
     a ja bi recimo Božu Petrova

     • Zdenka

      Ne znam o tom ništa. Viću sutra štagod o njemu. Sad sam još pod dojmom josipovićeve izjave o partizanima. Odoh štagod čitat da me prođe bijes. Bog! E, da ne bi sve bilo crno, stavit ću ti jednu pjesmu. Vićeš, nešto zdravo!

     • Zdenka

     • peppermintt

      di nam je smocky sad 😉

     • Zdenka

      Volim ove. Dobri su. Ajd Bog!

     • Zdenka

      Ma znam ga, jel to gradon. Metkovića?! Ima ga moj sin na fejsu i svaki dan mi ga citira. Danas je nešto o tom, kako mu smeta da ga se glorificira samo zato jer je normalan!

     • peppermintt

      je, normalan školovan s zdravim stajalištima takvi nam triba 😉

     • Zdenka

      Ma znam, a koje je on osvježenje!