Pratite nas

Hrvatska

Zdravko Tomac: Završni udarac tek slijedi

Objavljeno

na

zdravko tomacIz dana u dan, što je sve bliži dan odluke, trend rasta popularnosti Kolinde Grabar Kitarović sve je brži i jači. Kolinda Grabar Kitarović sve je uvjerljivija, sve je odlučnija i dobiva simpatije i onih koji joj nisu bili skloni, koji su podlegli prljavoj kampanji u kojoj se Kolinda lažno optužuje, u kojoj se pokušava nametnuti laž da Kolinda Grabar Kitarović samo lijepo izgleda ali da ništa ne zna te da je nesposobna dobro obnašati dužnost predsjednice Republike Hrvatske.

Kolinda Grabar Kitarović zrači optimizmom, širi pozitivne vibracije, uvjerena je da ima jasnu viziju bolje Hrvatske, te da zna, hoće i može tu viziju i ostvariti. Ono što je važno je činjenica da iz dana u dan uvjerava sve veći broj birača da ona to može ostvariti i da joj zato trebaju dati svoj glas.

Suprotno tome Ivo Josipović iz dana u dan sve više gubi podršku svojim nastupima i prljavom kampanjom, podvalama i lažima i pokušajima diskreditacije Kolinde Grabar Kitarović sam skida lažnu pozlatu koju su mediji oko njega stvorili kao finog gospodina, demokrate koji se ne služi prljavim sredstvima. Iz dana u dan je sve jasnije da se Ivo Josipović i Zoran Milanović služe prljavim sredstvima i da stvaraju pravu političku kaljužu a ono što je krajnje neprihvatljivo i što građani sve više vide jest pokušaj da za prljavu kampanju optuže Kolindu Grabar Kitarović i one koji ju podržavaju iako Kolinda Grabar Kitarović nije rekla ni jednu grubu riječ, čak nije ni argumentima odgovorila na brojne podvale nego se koncentrirala samo na obrazlaganje svoga programa i svoje vizije spasa Hrvatske. Po mom mišljenju, to je do sada bila dobra i pobjednička strategija. Međutim, u zadnjim sučeljavanjima i zadnjim danima izborne kampanje mislim da je potrebno da Kolinda Grabar Kitarović zada završni udarac Ivi Josipoviću. Treba argumentirano Ivu Josipovića koji je već na konopcima nokautirati. Postavlja se pitanje kako. Mora obaviti ono što ne obavljaju voditelji sučeljavanja koji izbjegavaju pitati Josipovića o najvažnijim njegovim grijesima zbog kojih je Hrvatska pred katastrofom. Josipović tvrdi da je domoljub. Kolinda Grabar Kitarović ga mora pitati zašto kao domoljub već od 2007. godine uporno radi da se Srbija kao agresor oslobodi krivnje, zašto je do zadnjeg trenutka pokušavao obezvrijediti čak i povući, tužbu protiv Srbije za učinjeni genocid u Hrvatskoj. Zašto je sustavno vodio politiku da se Srbija amnestira i da se prihvati krivotvorina da se radilo o građanskom ratu i običnom sukobu s podijeljenom odgovornošću.

Ivo Josipović se hvali da je branio istinu o Domovinskom ratu. Treba ga pitati da obrazloži zašto je odlikovao Vesnu Teršelič i Documentu koji sustavno šire laži o Domovinskom ratu. Zašto je rekao da je Vesna Trešelič savjest hrvatskog društva, odnosno zašto je rekao da su vukovarski branitelji sramota. Ivo Josipović se hvali da poštuje Katoličku Crkvu i da kriterije iz pisma biskupske konferencije i pisma kardinala Bozanića on dosljedno provodi, što je potpuno neistinito. Treba ga pitati slaže li se i on s Milanovićem koji je užasno napao biskupe i Katoličku Crkvu. Kako je moguće da sebe prikazuje kao čovjeka koji uvažava i prihvaća kršćanska načela kada je kao predsjednik države na dan referenduma o ustavnom određivanju da je brak zajednica muškarca i žene pozivao da se glasa protiv. Treba ga pitati koja je njegova uloga u Lex Perković. Treba ga pitati zašto je sklopio strateško partnerstvo s Velikom Britanijom bez odobrenja Hrvatskog sabora. Treba ga pitati zašto nije raspisao prijevremene izbore i zašto je podržavao Vladu Zorana Milanovića, zašto joj daje još godinu dana da Hrvatsku odvede u propast.

Dakle, smatram, s obzirom da Josipović i Milanović zaoštravaju prljavu kampanju, da ne biraju sredstva, da smo preplavljeni lažima o velikim uspjesima ove Vlade, da i dalje lažno optužuju i da će optuživati do zadnjeg trenutka, da Kolinda Grabar Kitarović ne smije propustiti argumentima nokautirati Ivu Josipovića.

Direktno.hr

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Hrvatska

Svi uhićeni u aferi Agrokor na slobodi; istražni zatvor za Ivicu Todorića

Objavljeno

na

Objavio

Preokret u slučaju Agrokor. Odluka istražnog suca glasi: Svi osumnjičeni i privedeni su slobodni i večeras mogu svojim kućama. No, to se ne odnosi na Ivicu Todorića kojemu je određen istražni zatvor.

To znači da Todorićevi sinovi mogu doći u Hrvatsku dati svoj iskaz, neće biti pritvoreni.

Odvjetnici osumnjičenih iznimno su zadovoljni odlukom istažnog suca. Razlog takvoj odluci leži u tome da je prošlo šest mjeseci od početka afere te da nema straha od utjecaja na svjedoke. Svi odvjetnici slažu se u jednom – ovo je poraz Državnog odvjetništva.

Za sada se zna da Ante Todorić dolazi u Hrvatsku. Za Ivicu Todorića nemamo potvrdu da će doći i pristati na istražni zatvor.

Uz Todorića i sinove, koji nisu u Hrvatskoj, u slučaju Agrokor su osumnjičeni i u ponedjeljak uhićeni Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić.

Uz Todorića i sinove, koji nisu u Hrvatskoj, u slučaju Agrokor su osumnjičeni i u ponedjeljak uhićeni Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić. Svi su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u Agrokoru, dok su Discordia i Hrstić zaposlenici revizorske kuće Baker Tilly koja je radila revizorska izvješća za Agrokor.

Svi osumnjičeni terete se za više kaznenih djela protiv gospodarstva i kaznena djela krivotvorenja, odnosno za zlouporabe u gospodarskom poslovanju, krivotvorenje isprava i nezakonito vođenje poslovnih knjiga.

Moj branjenik je, kao što govorimo već dva dana, izvan Republike Hrvatske. On je na putu prema Hrvatskoj. Stupio je u kontakt jučer u poslijepodnevnim satima s djelatnicima policije. Od njega je zatraženo da dođe u Republiku Hrvatsku i on je obećao da će doći. On je čovjek koji drži svoja obećanja i doći će. – Kad će doći? – Vrlo vjerojatno tijekom sutrašnjeg ili najkasnije preksutrašnjeg dana. – Je li krenuo ili nije? – Krenuo je. – A gdje je sad? – Ne mogu vam to reći, ja vam nisam ni u ova dva dana ni u jednom trenutku potvrdio da je on u Londonu, rekao je Fran Olujić, odvjetnik Ante Todorića, javlja HRT

Todorić javio policiji: Sutra se vraćam u Hrvatsku

facebook komentari

Nastavi čitati

Hrvatska

Todorić javio policiji: Sutra se vraćam u Hrvatsku

Objavljeno

na

Objavio

U četvrtak sam u Zagrebu, poručio je policiji Ivica Todorić, doznaju 24 sata iz izvora bliskih istrazi. Javio im se na broj koji je ostavio svom odvjetniku.

Ante Todorić navodno je već krenuo u Hrvatsku te bi i on sutra tijekom dana trebao stići u Zagreb.

Odluka o istražnom zatvoru osumnjičenima u slučaju Agrokor trebala bi biti objavljena u 19,30 sati, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu.

Nešto prije podneva 12 uhićenih dovedeni su pred suca istrage Zorana Luburića koji bi trebao odlučiti o zahtjevu da se uhićenima, ali i nedostupnima Ivici, Anti i Ivanu Todoriću odredi istražni zatvor.

Njihovi odvjetnici najavili su prije ročišta da će umjesto zatvora predložiti određivanje zamjenskih blažih mjera. U prvom redu se radi o zabrani pristupa svjedocima, s obzirom da je tužiteljstvo kao glavni razlog pritvaranja navelo upravo opasnost od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke, vještake i sudionike postupka.

Odvjetnik Piruške Canjuge, Anto Nobilo, kazao je da će sucu istrage, uz zabranu pristupa svjedocima predložiti i mjeru zabrane napuštanja doma te da će s obzirom na nedavne izmjene zakona pokušati mijenjati postojeću praksu.

I odvjetnik Ivana Crnjca, Ljubo Pavasović Visković, podsjetio je da u hrvatskom zakonodavstvu postoji i mogućnost pritvora u domu koji se rijetko koristi.

Posljednjim izmjenama Zakona o kaznenom postupku otežana je, primjerice, mogućnost izlaska na slobodu uz jamčevinu koja se sada može odrediti jedino ako se pritvor traži zbog opasnosti od bijega.

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo je na svojoj internetskoj stranici izvijestilo da je odluku o istražnom zatvoru donijelo nakon ispitivanja 12 od ukupno 15 osumnjičenih u ovom slučaju, a ističu i da im je troje osumnjičenih nedostupno. Uz osnivača koncerna Agrokor Ivicu Todorića nedostupni su i njegovi sinovi Ante i Ivan čiji su odvjetnici u više navrata tvrdili da nisu u bijegu te da će se na poziv vratiti u Hrvatsku.

Uz Todorića i sinove, koji nisu u Hrvatskoj, u slučaju Agrokor su osumnjičeni i u ponedjeljak uhićeni Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić. Svi su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u Agrokoru, dok su Discordia i Hrstić zaposlenici revizorske kuće Baker Tilly koja je radila revizorska izvješća za Agrokor.

Odvjetnik Ante Todorića i prilikom dolaska na sud je ponovio da njegov branjenik dolazi u Hrvatsku te da ga je policija kontaktirala na britanski broj telefona koji su im ranije ustupili.

Svi osumnjičeni terete se za više kaznenih djela protiv gospodarstva i kaznena djela krivotvorenja, odnosno za zlouporabe u gospodarskom poslovanju, krivotvorenje isprava i nezakonito vođenje poslovnih knjiga.

facebook komentari

Nastavi čitati