Željka Markić argumentima ‘sredila’ Zakošeka

3

U HRT-ovoj emisiji “Iza zavjese” gostovali su Nenad Zakošek, dekan Fakulteta političkih znanosti, i Željka Markić, čelnica udruge “U ime obitelji” .

Zakošek je kazao da su glavni akteri ‘konzervativne revolucije’ u Hrvatskoj crkva i nevladine udruge, ali da su u svakoj državi neki drugi. Istaknuo je da pod ‘konzervativnom revolucijom’ podrazumijeva napade i poništavanje tekovina sekularne države. Markić pak ističe da je pojam  konzervativne revolucije militantan jer implicira nasilje, ali i da je kontradiktoran.

facebook komentari

 • Malleus_Haereticorum

  „..podrazumijeva napade i poništavanje tekovina sekularne države“

  Koje su to tekovine sekularne države? Gulag, „kulturna revolucija“, Jugoslavija, Sjeverna Koreja, Kuba, afričke komunističke države–sve raj do raj, s milijunima žrtava, s neviđenom brutalnošću teroriziranje preživjeloga naroda. To su te tekovine koje ti braniš i zagovaraš, đubre jedno komunističko. Kako te nije sram uobće pojaviti se među ljudima, prokleta nakazo?

 • vitina

  Ovaj Zakošek, je čisti pokazatelj da jada određenih hrvatskih fakulteta. Kroz ovog bijednika se vidi koliko je Hrvatska pogriješila što nije izvršila lustraciju. Žalosno je koliko je generacija studenata upropašteno i indokrinirano na filozofskom, uz kadrove kojima je ovaj bio dekan.

 • Agromentum

  Napriča ovaj Zakokošek svega. Po njemu su čak i komunisti jedva čekali i pripremali teren za demokratizaciju. Kad je Markić pravila malo pauze, napadao ga je i Dujmović, pa je na kraju bio ko’ pokisli miš.