Pratite nas

Život

Željka Markić: Istanbulska konvencija ide ruku pod ruku s Jokić-Divjak indoktriniranom reformom hrvatskog odgoja i obrazovanja.

Objavljeno

na

Istanbulska konvencija ide ruku pod ruku s Jokić-Divjak indoktriniranom reformom hrvatskog odgoja i obrazovanja.

Dok se ratifikacijom Istanbulske konvencije postavlja pravni okvir za obavezno uvođenje (nametanje) rodne ideologije i svega što ju prati u obrazovni ( i pravni sustav RH) s druge strane, iznutra, dolazi nestručna, lijevo-liberalno obojana reforma Jokić-Divjak.

I dok Istanbulska konvencija skriva nametanje rodne ideologije obrazovnom (i pravnom) sustavu RH iza plemenite i prevažne obaveze našeg društva da štiti žene i djecu od nasilja, obrazovna reforma Jokić-Divjak skriva nametanje lijevo-liberalne ideologije kroz obrazovni sustav iza nužne reforme obrazovanja u cilju rasterećenja učenika, poboljšanja obrazovno-odgojnih rezultata i povezivanja gospodarstva i obrazovanja.

I vanjski pravni okvir – Istanbulsku konvenciju, i unutarnji okvir –  nestručnu i indoktriniranu reformu Jokić-Divjak – pokušao je provesti SDP-ov premijer Milanović.

Prvo potpisivanjem Istanbulske konvencije, a drugo političkim instaliranjem Jokića.

Tamo gdje su Milanovića zaustavili birači na izborima – odbijajući mu dati još jedan mandat dva puta u samo godinu dana – nastavlja predsjednik HDZ-a i premijer Plenković.

Plenković je samo 2 mjeseca nakon što je došao na vlast (iako je u predizbornoj kampanji tvrdio da se protivi rodnoj ideologiji) – najavio ratifikaciju Istanbulske konvencije, a Milanovićevom Jokiću je političkom trgovinom pridružio HNS-ovu Divjak.

Vjerujem da će se teza, koju prema mnogima u aktualnoj politici najrevnije promiče ministar Božinović, da će Hrvati od HDZ-a prihvatiti isti loši sadržaj koji su odbili prihvatiti od SDP-a – pokazati netočnom.

Jer, Istanbulska konvencija koja obvezuje Hrvatsku da uvodi rodnu ideologiju u svoje zakone i obrazovani sustav – jednako je štetna kad ju nameće Milanović kao kad ju nameće Plenković.
A politički motivirana i indoktrinirana reforma obrazovanja jednako je opasna i loša za našu djecu i budućnost Hrvatske kad ju provodi Milanovićev Jokić i kad ju provodi Plenkovićeva Divjak, komentirala je Željka Markić na društvenoj mreži facebook.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Kultura

Batarelo: Dosta je frljićizacije Hrvatske!

Objavljeno

na

Objavio

Udruga Vigilare od Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu traži povlačenje plakata kojima promovira pretplatu za kazališnu sezonu 2017./2018.

Na plakatu se, naime, nalazi par koji aludira na seksualni čin.

– Nakon zaprimanja više pritužbi zabrinutih građana, udruga je i formalno uputila prosvjedno pismo HNK-u, Ministarstvu kulture i Gradskom uredu za kulturu te pozvala građane da učine isto kako bi zajedničkom akcijom spriječili daljnje promicanje bluda, vulgarnosti i šunda u hrvatskom javnom prostoru – priopćila je Udruga Vigilare.

– Hrvatsko narodno kazalište kulturna je ustanova od nacionalnog značenja i ne može biti prepuštena umjetničkim aktivistima i kulturnim revolucionarima. Zadaća HNK-a jest očuvanje nacionalne i njegovanje klasične kulture, a ne prizemno provociranje kroz poigravanje vrijednostima najvećeg dijela hrvatskog naroda. Ovi prostački plakati ispod su razine HNK-a i pravi su primjer neodgovornog trošenja novca poreznih obveznika koji obilno financiraju tu ustanovu.

Ovoj frljićizaciji Hrvatske konačno ćemo stati na kraj – rekao je predsjednik udruge Vigilare dr. sc. Vice Batarelo.

facebook komentari

Nastavi čitati

Herceg Bosna

Državni tajnik Milas otvorio Edukacijsko-rehabilitacijski centar za djecu, mlade i odrasle osobe s poteškoćama u razvoju

Objavljeno

na

Objavio

U srijedu, 13.rujna 2017. u Ljubuškom je otvoren Edukacijsko-rehabilitacijski centar za djecu, mlade i odrasle osobe s poteškoćama u razvoju čiju izgradnju je, najvećim dijelom,  pomogla Vlada Republike Hrvatske. Objekt se prostire na površini od 500 metara četvornih. Ima 30 prostorija različite namjene u kojima će za početak raditi fizioterapeut, logoped, defektolog i radni terapeut te će skrbiti za oko 100 osoba s poteškoćama u razvoju.

Tom prigodom, Zvonko Milas, državni tajnik u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske čestitao je i zahvalio udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju Duga koji su inicirali ideju o izgradnji centra te načelniku općine Nevenku Barbariću, koji je sa svojim suradnicima pokrenuo te i realizirao ovaj značajni projekt.

„ Ponosan sam jer je doprinos otvaranju ovog Centra dala i Vlada Republike Hrvatske putem natječaja za financiranje obrazovnih, kulturnih, znanstvenih i zdravstvenih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u BiH. Ovaj centar je primjer kako se zajedničkim naporima i suradnjom postižu izvrsni rezultati  “ rekao je Milas i dodao kako će Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske nastaviti podržati i druge slične projekte koji su na dobrobit široj društvenoj zajednici, posebice kad su pitanju najranjivije skupine društva.

Istog dana, državni tajnik Milas je obišao Dom za starije i nemoćne osobe u Prozor Rami te posjetio Franjevački samostan Uznesenja BDM Rama Šćit. U popodnevnim satima,  u povodu obilježavanja 24.obljetnice stradanja Hrvata u mjestu Uzdol, općina Prozor Rama, zajedno s pripadnicima Treće bojne brigada Rama, te ministrom pravosuđa BiH g. Josipom Grubešom, posjetio je Memorijalni centar te odao počast stradalim žrtvama – civilima i pripadnicima HVOa.

facebook komentari

Nastavi čitati