Željka Markić: Temeljni problem vodstva stranaka i udruga koje su jučer prosvjedovale protiv vlade je radikalna i opasna isključivost

4
FAH

Oni ne prihvaćaju temelje demokracije i pluralizma: pravo na različito mišljenje, stav, viziju društva, gospodarstva, države. Niti priznaju i poštuju demokratske metode odlučivanja.

Ili je po njihovom ili ste klerofašist, nazadnjak… Nema načina da se ne slažete s njima, da iznosite na pristojan način argumente, da se borite legitimnim i demokratskim putem za svoje ideje i stavove – a da oni kažu – to je ok.

Oni stalno lažno tumače stavove svojih neistomišljenika, a mediji, u maniri hitlerove i titove propagandne mašine – to što oni kažu da drugi misle i žele – prenose kao istinito.

Njihov obrazac ponašanje je totalitaran, nasljeđen od lijevog totalitarizma koji toliko brane.

Oni su ti koji dijele ljude, jer ne dopuštaju da se pošteni ljudi, koji se ne slažu u svemu, ali se slažu oko temeljnih demokratskih načela odlučivanja – dogovore.

Jer, ako hrvatsko društvo počne funkcionirati po načelu uvažvanja argumenata i donošenja odluka na temelju istih,a ne dvostrukih kriterija, po demokratskim načelima – veliki dio tih voditelja stranaka i udruga – ostat će bez posla, bez privilegija – državnog novca i povlaštenog položaja društvenih cenzora koji su im stvorili mediji…

I da, društvo jest podijeljeno – na mi i oni. Pri čemu mi tražimo poštene, demokratske načine odlučivanja, uvažavanje različitosti te obrazovanje, društvo, gospodarstvo slobodno od ideologije. A oni žele zadržati privilegije, pristup novcu poreznih obveznika, radna mjesta preko veze, političke funkcije odlukom partije, a ne birača i pozicije političkih komesara koji će proizvoljno određivati što Hrvati smiju ili ne smiju raditi, reći ili misliti.

Zato, bravo, za sve vas, sve nas, koji ne odustajete od onakve Hrvatske za kakvu su naši branitelji polagali svoje živote, žrtvovali zdravlje i obitelji- u kojoj ljudi mogu živjeti kao slobodni ljudi, u skladu sa svojim uvjerenjima i vrijednostima.

Da, još ćemo neko vrijeme morati gledati fotografiju Tomislavovog trga, izbrojati par tisuća prosvjednika, a onda slušati kako HRT, Hina, RTL, N1, Index trube, uz vaše zdrave oči da ih je bilo 20,000.
Još neko vrijeme, ali ne dugo

facebook komentari

 • Dusko Besenic

  Je,lijepo rečeno,ali,na žalost,još nikada sa tako isključivim ljudima nije ni jedan spor riješen na kulturan,ljudski i demokratski način,jer njima pristupati na takav način je “razgovor sa zidom”,a zid ne možeš srušiti lijepim riječima nego samo snažnim mišićima i macolom! Hrvatski pandan njihovoj paroli: Smrt Neprijateljima – Hrvatskog Naroda!

 • bubnjar

  Oni sami kažu “ili mi, ili oni”. Kao što je i Nikola Stojanović napisao početkom 20. stoljeća u zagrebačkim! novinama: “Do istrage vaše ili naše” (istrebljenja vašeg ili našeg).
  A hrvatski političari se ponašaju kao da je rečeno “i mi i oni”.
  A bogme i velik dio naroda ne trza na tu smrtno ozbiljnu prijetnju koja traje već više od stoljeća i koja je kriva za milijune mrtvih.
  Da meni netko kaže “do istrebljenja tvoje ili moje obitelji”, i da očigledno radi na tom tragu, zar bih prešao preko toga, s tom osobom i dalje “pio kavu”, i čekao kad će me maknuti?.
  U kakvoj zemlji mi to živimo?

 • rođeni

  markič ubila ponovo
  pioniri druga titoplenkija učite
  ako već niste postali i pioniri plenkijevog dečka prdoljka

 • Pingback: ŽELJKA MARKIĆ: Temeljni problem vodstva stranaka i udruga koje su prosvjedovale protiv vlade je radikalna i opasna isključivost! - Hrvatska udruga Benedikt()