Željka Markić: Zanima me tko će odgovarati za širenje laži o cijeloj Hrvatskoj u inozemstvu

8
FAH

AKO JE NA SAŠU LEKOVIĆA IZVRŠEN ATENTAT, TO SIGURNO NIJE ZATO ŠTO POŠTENO I HRABRO OBAVLJA SVOJ POSAO

Saša Leković, Slavica Lukić i ekipa iz vrha Hrvatskog novinarskog društva jučer su pažnju sa Hude jame – masovne grobnice u koju su partizani, nakon završetka rata, bacali tisuće ubijenih i živih civila i ratnih zarobljenike – preusmjerili na otpadanje šerafa sa Lekovićevog kotača.

Pri čemu su brojni uzori novinarstva Lekovićevo viđenje situacije – odmah – bez ikakvih logičnih pitanja ili policijske istrage – proglasili točnim.

Svi oni znaju da je automehaničar dobro procijenio da se radi o atentatu – i to je to. Takvi su oni, lakovjerni. Kad im se sviđa što netko tvrdi.

A ovo im se sviđa. I nije to bilo samo otpadanja kotača Lekovićevog auta, bio je to, kažu oni, pokušaj da se skinu šerafi sa kotača svih njih, hrabrih, koji su proteklih godina, ne pokleknuvši, držali štangu Zoranu Milanoviću i njegovoj vlasti, korumpiranim ministrima kulture, poljoprivrede i šire.

I pojurili su, ti visokoobrazovni, politički neovisni novinari, koji sami sebe u krug nagrađuju unutar HND-a – tu strašnu istinu o Hrvatskoj – odmah, bez provjera – javiti i međunarodnim novinarskim institucijama – tumačeći im kako svi oni imaju problema u Hrvatskoj, jer dobro obavljaju svoj posao.

Ne znam je li netko pokušao antetat na Sašu Lekovića, ali sigurno znam da ga nitko nije pokušao ubiti jer pošteno i hrabro obavlja svoj posao. Jer to, po mom sudu, ne čini.

Ako ga je netko pokušao ubiti na ovako čudan način iz nekog drugog razloga – očekujem, za razliku od Lekovića, da policija otkrije krvice i kazni ih.

Opet, ako se pokaže da ga nitko nije pokušao ubiti – zanima me tko će odgovarati za širenje laži o cijeloj Hrvatskoj u inozemstvu – jer, priča da se u Hrvatskoj ubija novinare koji hrabro obavljaju svoj posao – može imati loše posljedice za zemlju kojoj najveći dio BDP-a donosi turizam.

U međuvremenu, bilo bi lijepo kad bi predsjednik i desna mu ruka, gospođa Lukić, kad se prestanu baviti svojom vlastitom ugroženošću – stigli pozabaviti svojim poslom – ugroženošću profesionalnih standarda u novinarstvu i govorom mržnje svojih ( od HND-a) nagrađivanih članova… jer dok se oni bave šerafima – Gall je Zlatka Hasanbegovića usporedio sa psom, a Ante Tomić ubijene u Hudoj jami nazvao “gnjilim truplima”, pa onda Hrvate kolektivno optužio za podržavanje ratnih zločina protiv Srba u Domovinskom ratu…Možda bi i to moglo zanimati međunarodne novinarske institucije? Ili, ipak, ne?

facebook komentari

 • Tyrex Rex

  Ante Tomić za “gnjila trupla” u Hudoj Jami može uskoro očekivati novu isporuku neke smrdljive kante na svoju glavu. Nadam se samo da neće imati šešir na glavi .Osokolio se opet u zadnje vrijeme.

  • sjena

   A kaznena prijava za širenje mržnje ( to je njihov zakon ), ta osoba u principu nema morala koliko j ecrno pod noktom ,a još manje onaj koji mu tiska tekstove !!

   • Tyrex Rex

    Za govor mržnje su sposobni isključivo tzv. kockastoglavi desničari, pa su tzv. ljevičari automatski imuni?

 • Plavac Plavi

  Temeljno pitanje je fale li “šerafi” novinarskoj pokvarenoj “bulumenti” na čelu s četnikom Lekovićem, ili svima nama?? Čini mi se da je ovo drugo u pitanju, jer nas sve od vrha vlasti pa na dalje, vodaju kao male majmune!! Hoće li netko u vlasti “pokazati muda” i javno reći Lekoviću i društvu da je to smišljena laž (u čemu su Srbi svjetski majstori), jer se takvo što ne stavlja na facebook, nego prijavljuje policiji!! Bez utvrđenih činjenica tvrdnja o pokušaju atentata, je kleveta države-protudržavna teroristička djelatnost, pa bi se onda Orepić i društvo tako trebali postaviti, a ne se još lažljivom četniku “uvlačiti”!! Ministar njega pita što se dogodilo, mjesto da ga se optuži za širenje neprovjerenih činjenica i laži!!

 • kršni

  Ili se pomolite za ove besćutne i vječno revolucionarno raspoložene protuhrvatske likove ili nemojte više o njima. Bilo bi dosta! Teško su probavljivi nakon ovoliko godina, jada i cirkusa s Hrvatskom. O rezanju vijaka neka svoje kaže prvo policija nakon očevida: liku iz HND-a teško je vjerovati. A ostali bi zaista željeli optužiti Hrvate domoljube za sve! Isto kao i Nikolić koji Rusima govori da se u Hrvatskoj ne odnose dobro prema Srbima. Treba Rusima napisati (ali ne mi, narod, već vlast koja je zadužena za to i bez obzira na koaliciju s nekakvim mračnim likovima iz tzv. imaginarne kvote, a zapravo upravo zato) kako se Hrvate “tretira”, kako u Hrvatskoj u tiskovinama i javnim govorima, tako i tamo daleko! Neka se državni aparat pokrene, konačno.

 • Maks

  Sve sto je zeljka napisala stoji ali ja joj ne vjerujem. Dvije i po godine je rusila Karamarka , dobro pazila da HDZ ne postane prejak prvo svojim “referendumom o izbornom zakonu razbila desnicu, onda presla u osnivanje i potporu mosta. Njoj mozemo zahvaliti Petrova i Cupriju , donijela im je glasove s desna , od kad je branila Oreskovica i nakon njegove podrske Vesni Pusic ne vjerujem joj nista! Neki njezini “saradnici postali su i “savetnici Ive Josipovica , Ike Manduric hvali Orepica – to je kao da hvali Ostojica , njihov most je skupina i ateista i LGBT i drugih svjetonazora , tripartitalci protiv lustracija ili protiv “revansizma prema Milanovicu, Ostojicu , “antifi , tko brani Cupriju taj je sumnjive vjerodostojnosti , Amen!

 • Malleus_Haereticorum

  Nema ni trunka istine u tome što četnik Leković govori. Jedino sudski iztražitelji mogu potvrditi jesu li neki vijci bili „namješteni“ ili nisu. On to nije tražio, a to je prvo što se mora tražiti. Prema tome, sve je izmislio i sve laže. Njega bi prvog valjalo izpitati, kad bi Orepićeva policija bila zaista policija.

  • EMINƎM

   leković podvaljuje smrdljive novinarske patke, svi koji normalno razmišljaju vide da fakti cijele priče ne drže vodu