Pratite nas

Komentar

Željka Mitrović Jurić na inauguraciji: ‘Predsjednica je bila u plavom kaputu i sa suzom ispod oka… Baš kao i ja ’91.’

Objavljeno

na

djevojčica iz kolone‘Plavi kaput, plače… Suza pod okom. Osjetila sam jaku sponu koja nas veže, simbolika je bila i više nego jaka. A onda moje emocije! Nakon dugo vremena osjećala sam se čisto, pobjednički, domoljubno. Hrvatstvo ste mogli opipati u zraku…’, dijeli s nama dojmove “djevojčica u plavom kaputiću”.

 Većini medija bilo je najvažnije spomenuti da se na inauguraciji Kolinde Grabar Kitarović pojavila Nives Celzijus. Nitko nije zamijetio osobu kojoj je pozivnica značila više nego ikome, Željku Mitrović Jurić, nekoć vukovarsku djevojčicu, simbol patnje i stradanja u Domovinskom ratu:

– Bila sam iznenađena kad sam dobila pozivnicu. Nisam znala što da mislim niti kako ću se snaći na takvoj prigodi. Zamislite, ja među tako značajnim ljudima – kazala nam je Željka skromno i nastavila:

– Sve je to prošlo kad sam vidjela predsjednicu… Plavi kaput, plače… Suza pod okom. Osjetila sam jaku sponu koja nas veže, simbolika je bila i više nego jaka. A onda moje emocije! Nakon dugo vremena osjećala sam se čisto, pobjednički, domoljubno. Hrvatstvo ste mogli opipati u zraku… I još je predsjednica prvo spomenula branitelje i zahvalila im se. Kad smo to čuli zadnji put? Od kojeg predsjednika? – pita se Željka koju je svijet upamtio kao izmučenu djevojčicu koja je uplakana u plavom kaputiću bila dio tužne, vukovarke kolone, protjerane iz razrušenog grada.

Željka Mitrović Jurić kazala je i kako nije imala priliku popričati s Kolindom Grabar Kitarović niti pružiti joj ruku, ali pamti susret s njom u Osijeku kada su porazgovarale:

– Ona je jako dobra žena, već tada sam to znala. Žena s osjećajem za sve ono što smo prošli. Moja je priča za neke kroz godine izblijedila, ali ne za našu predsjednicu. Ona pamti… Molim vas, napišite da sam nakon dugo godina jako sretna – kazala je za kraj nasmiješena Željka.

[ad id=”40551″]

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Komentar

Miro Kovač: Ne vjerujem da je riječ o političkom progonu Ivice Todorića

Objavljeno

na

Objavio

U Studiju 4 gostovao je Miro Kovač, predsjednik saborskog odbora za vanjsku politiku i bivši ministar vanjskih poslova.

Komentirajući akciju Agrokor, istaknuo je da se zalaže za utvrđivanje političke odgovornosti. To je naša dužnost i prema građanima koje zastupamo, i prema državi. Osobno se zalažem za rasvjetljavanje svega onoga što se događalo kad je riječ o Agrokoru, rekao je Kovač. Istaknuo je kako vjeruje da u Hrvatskoj pravosuđe funkcionira neovisno i ne vjeruje da je riječ o političkom progonu Ivice Todorića.

Osvrnuo se i na posjet predsjednice Kolinde Grabar Kitarović Rusiji. Rekao je da očekuje pomak u odnosima između Hrvatske i Rusije.

Očekujem da ćemo najviše jačati dijalog na području gospodarstva jer postoje sankcije Europske Unije prema Rusiji, ali i Rusije prema Europskoj uniji i zbog toga je Hrvatska trpjela štetu na planu gospodarstva. Ali Rusija ima pravo diskrecije i može propustiti neke tvrtke na svoje tržište.

Da bi se to dogodilo važno je imati dobre prijateljske odnose sa Rusijom i mi to želimo, istaknuo je Kovač.

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Marko Jurič: Izgleda da je Agrokorov neboder bio azil za one koji su trebali završiti u Remetincu

Objavljeno

na

Objavio

RTL je emitirao dokumentarni film ‘Gazda’ o načinu stvaranja Todorićevog imperija Agrokor.

Zanimljivo je kako je taj dokumentarac zgotovljen prije godinu dana, ali tada RTL-u nije bio zanimljiv. No dobro to ne čudi, treba preživjeti pa onda i znati birati tajming emitiranja.

Ipak, dokumentarac je odlično napravljen jer tako jasno raskrinkava velikog tajkuna Todorića kao sitnog žmuklera koji u svakoj prilici raznim muljažama izigrava zakone, a onda sve one koji su mu u tome pomogli zapošljava u Agrokor.

Azil za one koji su trebali završiti u Remetincu

Jezive su savjesti tih ljudi koji su prodali svoje kolege s posla, sindikata, udruženja malih dioničara, ili oštetili državu muljanjem u državnim agencijama za upravljanje imovinom, robnim rezervama pa sve do korumpiranih Saborskih povjerenstava. Metodologija zgrtanja bogatstva neodoljivo podsjeća na seriju ‘Prosjaci i sinovi’.

Izgleda da je Agrokorov neboder bio azil za one koji su trebali završiti u Remetincu.

Marko Jurič: Hrvati – državni narod ili politički tamburaši

facebook komentari

Nastavi čitati