Željko Glasnović: Ovakva kaljuža ne odgovara nikome

1

Saborski zastupnik Željko Glasnović u Hrvatskom saboru je danas za N1 komentirao situaciju u državi, moguće preslagivanje i prijevremene parlamentarne izbore.

Kako vidite ovu situaciju u Vladi?

“Ova se situacija razvija, nitko ne zna kako će se rasplesti. Ovakva pravna i ustavna kaljuža nikome ne odgovara. Jedino što u politici nije dozvoljeno je da se u krevetu nađete s živim muškarcem ili mrtvom ženom – ovo je još gore od toga. Politika bez morala, kao da se trguje na konjskom sajmu ili u javnoj kući u Parizu u 19. stoljeću”.

Možete li surađivati s HDZ-om koji ide s Pupovcem?

“To je retoričko pitanje. Ja imam odgovornost, nije u pitanju ego i taština. Vidim da je narod prevaren, ovih 20 godina nije riješeno nijedno važno pitanje, imamo pravnu kaljužu, isključenu dijasporu, stotine tisuća neriješenih pravnih predmeta, neriješena pitanja HVO-a. Još nije došlo do katarze”.

Ukoliko bi došlo do raspuštanja Sabora bi li Vi htjeli da izboru budu u srpnju ili na jesen?

“Meni je svejedno, ako dosad ljudi nisu vidjeli koje su kadrovske promjene potrebne, političke, pravne i gospodarske, onda još nismo iz šume izašli”.

Kako ste doživjeli jučerašnju odluka HDZ- a i premijera Plenkovića?

“Govorili su da neće ići u koaliciju, meni su izravno lagali. Kako možete surađivati, to je nemoguće. Kao vojnik… Mislim, možete lagati, ovo je kao ’92., ali se boj preselio na druge bojno polje. Ima poslovica koja govori da ne možeš lažljivcu vjerovati ni kad govori istinu”.

Namjera Vam je formirati stranku?

“To je sada neizvjesno. Bog je gospodar povijesti i ako čovjek ne poštuje svoju savjest može uzeti komad konopa i baciti se sa Savskog mosta”.

facebook komentari

  • Dusko Besenic

    Poštovani g.Glasnović,doživljavam vas kao časnog čovijeka i nadam se da se neće ništa promijeniti u vašim stavovima i u skladu sa time izgleda mi prirodno i normalno da budete zajedno sa Brunom i Zlatkom i da hrabro i žestoko krenete u vraćanje vjere i povjerenja svim hrvatskim domoljubima. Nešto ne vidim g.Culeja….gdje je on i šta je s njime?? Nekako mi se čini kako bi i on trebao biti uz vas troje ili je možda pognuo glavu pred “vođom”??