Željko Komšić i DF silno uzrujani zbog zalaganja Grabar Kitarović za jednakopravnim položajem Hrvata u BiH

9

Željko Komišić i Demokratska fronta silno su uzrujani zbog izjave novoizabrane hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović o potpori legitimnim predstavnicima hrvatskog naroda u BiH.

Iz Demokratske fronte danas su naime osudili izjavu Kolinde Grabar-Kitarović u vezi podršci legitimnim hrvatskim predstavnicima u BiH, te kako kažu “idejama izmjene teritorijalnog uređenja Bosne i Hercegovine”.

-U bilo kojem razgovoru između službenih predstavnika dvije zemlje, ne postoji vrsta susreta pri kojem će predsjednica Hrvatske utvrditi ‘ko su „legitimni“ predstavnici i šta su njihovi zahtjevi. Jedino mjerilo legitimnosti predstavnika države Bosne i Hercegovine jesu njen Ustav i zakoni, a ne članstvo u HDZ-u ili bilo kojoj drugoj strancim – priopćili su danas iz Komšićevog DF-a.

Komšićevi “frontovci” pokušali su i propisati pravila igre.

-Jedino čime Grabar-Kitarović može pomoći Hrvatima BiH, a samim tim i svim građanima sove zemlje, jeste konstruktivna podrška u procesu integracije BiH u NATO-u i europskim integracijama. Sve drugo je demagogija, koja ne samo da ne donosi dobro odnosima između dvije zemlje, već trajno dovodi u pitanje namjere političkog vrha susjedne Hrvatske – priopćeno je iz DF-a.

Podsjetimo, novoizabrana hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović rekla je u izjavi za FTV da će inicirati nadogradnju Daytonskog mirovnog sporazuma za BiH kako bi se ostvarila hrvatska jednakopravnost u toj zemlji, ističući da će poduprijeti zahtjeve hrvatskih predstavnika za preustroj zemlje i u slučaju da predlože uspostavu trećeg entiteta.

M.J./HRsvijet.net

facebook komentari

 • peppermintt

  hehe plaho hafifan željkec, morti će mu tribat stravine salijevat hanuma :))))
  nema više muljare željkec ,nije vam ovo meske pa ga odvedete na ćevape

 • diablo

  Sabinin mali se uzrujao!?’Aaa,yebem mu miša, pa tko mu to radi? :))

  • peppermintt

   …..po njem se širi miris ljiljana …:P

  • wolf

   Ccccccc,nije ba ni zasjela vec kofrci dobrim bosnjama.
   Nes ba tudjmanovko dok je nas DeFormiranih:)))

 • EMINƎM

  ko da je ušao neki smrtni virus u ove neprijatelje Hrvata, koji im je K’

 • Ljuta Trava

  Nije Sejdo Komšić ni svjestan kako će se tek uskoro uzrujati.

  • tvigi

   Sad zamisli koliko mu je stalo do Hrvata u BiH!

   • Ljuta Trava

    Kao do demokracije u Teheranu

 • wolf

  Vidi mu pogleda ko Thorin Hrastostit iz Hobita.